Rozvod - dítě, jiný muž

Anonymní
16.12.23 13:11

Rozvod - dítě, jiný muž

Ahoj holky,

Moc ráda bych se zeptala na nezaujatý názor. S manželem jsme spolu již skoro 10 let, poslední rok/rok a půl to dost skřípalo a já ve vztahu nebyla šťastná. Opakovaně jsem manžela upozorňovala, že šťastná nejsem a že je potřeba to řešit, že jsme na tenkém ledě. Řekla jsem zcela konkrétní věci, co mi vadí a co bych chtěla změnit. Vždy se ale z jeho strany zdálo, že vše ostatní je přednější, řešení problémů stále odkládal, byl náladový, měl dokonce občas sklony k agresivitě a zlosti, ale stále pro mě znamenal celý svět a život bez něj jsem si nedovedla představit, což jsem mu ale vždy říkala, že s ním chci být a že mě mrzí, že jsou nyní věci tak, jak jsou…

V září jsem nicméně poznala jiného může, který mi dal vše, co mi manžel nebyl schopný dát. Nejprve jsem to brala jako krátkodobý úlet bez závazků, jenže jsme se s milencem do sebe zamilovali a v podstatě jsme si řekli, že pokud by se věci vyvíjely tak, jako doposud, tak, že bychom spolu chtěli být. Já už teď popravdě beru milence, jako svého partnera a v posledních týdnech jsem se už v zásadě rozhodla, že manžela konfrontuji a půjdeme od sebe.

Dneska mi manžel sám od sebe řekl, že přemýšlel, že se mnou asi nechce být a že ode mě odejde. Byl zklamaný a smutný, když mi to říkal. Já se ani nesnažila protestovat, jen se zeptala na důvod, který mi ale nebyl schopný, ani ochotný říct. Máme spolu malé dítě a mě to celé mrzí. Jsem rozhodnutá, že se rozvedeme, ale strašně se bojím, jak bych případě odolala nějakému nátlaku, kdyby si to najednou manžel rozmyslel a začal třeba slibovat. Přeci jen jsem ho až doteď milovala a stále mi není lhostejný, máme spoustu společných zájmů, stejný pohled na život, jen už ho prostě nemiluji, jako partnera a budoucnost s ním už nechci…

Nevím, jak se přes to přenést, přestože jsem to nebyla já, kdo přišel s rozvodem, tak se cítím vinná. Na druhou stranu jsem ale problémy řešit chtěla, to mohu říct poctivě, bohužel však nikdy nedošlo byť jen k pokusu o jejich nápravu. Samozřejmě vidím řadu chyb i na své straně, ale to, co mi manžel vyčítá, je do určité míry mojí podstatou, nemyslím, že by to někomu škodilo a na rovinu, tyto věci měnit nechci.

Co se týče milence, tak budoucnost s ním si umím představit, z praktického hlediska k sobě máme blízko - profesně i názorově, děláme podobnou práci, myslím, že by byl i praktický do života - zkušený, zajištěný. Dítě by přijal za své, on sám má děti podobného věku z předešlého vztahu a nebyla by to překážka. A hlavně ho moc miluji, přeskočila prostě jiskra a jsme kompatibilní, fyzicky i duševně…

Děkuji všem, co to přečetli a děkuji za rady, jak se s tím vypořádat, hlavně s lítostí, kterou cítím k manželovi, přeci jen máme spoustu vzpomínek a prošli jsme spolu vším možným… Mám jakýsi vnitřní pocit, že bych ještě mohla bojovat, ale já už asi nechci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
16.12.23 13:45

Prostě tě s rozchodem předběhl a ty to nemůžeš chroupnout. Bojovat nechceš, vyřešila jsi to milencem, manžel odchází, nechápu, co řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
16.12.23 13:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, [… následuje zbytečných 38 řádků… ]

O co jde? Proč tady zbytečně vypisuješ? Řeš věci, které je třeba vyřešit: bydlení, péče o dítě, výživné, rozvod, rozdělení majetku.

• Citovat
  • Upravit
8478
16.12.23 14:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Moc ráda bych se zeptala na nezaujatý názor. S manželem jsme spolu již skoro 10 let, poslední rok/rok a půl to dost skřípalo a já ve vztahu nebyla šťastná. Opakovaně jsem manžela upozorňovala, že šťastná nejsem a že je potřeba to řešit, že jsme na tenkém ledě. Řekla jsem zcela konkrétní věci, co mi vadí a co bych chtěla změnit. Vždy se ale z jeho strany zdálo, že vše ostatní je přednější, řešení problémů stále odkládal, byl náladový, měl dokonce občas sklony k agresivitě a zlosti, ale stále pro mě znamenal celý svět a život bez něj jsem si nedovedla představit, což jsem mu ale vždy říkala, že s ním chci být a že mě mrzí, že jsou nyní věci tak, jak jsou…

V září jsem nicméně poznala jiného může, který mi dal vše, co mi manžel nebyl schopný dát. Nejprve jsem to brala jako krátkodobý úlet bez závazků, jenže jsme se s milencem do sebe zamilovali a v podstatě jsme si řekli, že pokud by se věci vyvíjely tak, jako doposud, tak, že bychom spolu chtěli být. Já už teď popravdě beru milence, jako svého partnera a v posledních týdnech jsem se už v zásadě rozhodla, že manžela konfrontuji a půjdeme od sebe.

Dneska mi manžel sám od sebe řekl, že přemýšlel, že se mnou asi nechce být a že ode mě odejde. Byl zklamaný a smutný, když mi to říkal. Já se ani nesnažila protestovat, jen se zeptala na důvod, který mi ale nebyl schopný, ani ochotný říct. Máme spolu malé dítě a mě to celé mrzí. Jsem rozhodnutá, že se rozvedeme, ale strašně se bojím, jak bych případě odolala nějakému nátlaku, kdyby si to najednou manžel rozmyslel a začal třeba slibovat. Přeci jen jsem ho až doteď milovala a stále mi není lhostejný, máme spoustu společných zájmů, stejný pohled na život, jen už ho prostě nemiluji, jako partnera a budoucnost s ním už nechci…

Nevím, jak se přes to přenést, přestože jsem to nebyla já, kdo přišel s rozvodem, tak se cítím vinná. Na druhou stranu jsem ale problémy řešit chtěla, to mohu říct poctivě, bohužel však nikdy nedošlo byť jen k pokusu o jejich nápravu. Samozřejmě vidím řadu chyb i na své straně, ale to, co mi manžel vyčítá, je do určité míry mojí podstatou, nemyslím, že by to někomu škodilo a na rovinu, tyto věci měnit nechci.

Co se týče milence, tak budoucnost s ním si umím představit, z praktického hlediska k sobě máme blízko - profesně i názorově, děláme podobnou práci, myslím, že by byl i praktický do života - zkušený, zajištěný. Dítě by přijal za své, on sám má děti podobného věku z předešlého vztahu a nebyla by to překážka. A hlavně ho moc miluji, přeskočila prostě jiskra a jsme kompatibilní, fyzicky i duševně…

Děkuji všem, co to přečetli a děkuji za rady, jak se s tím vypořádat, hlavně s lítostí, kterou cítím k manželovi, přeci jen máme spoustu vzpomínek a prošli jsme spolu vším možným… Mám jakýsi vnitřní pocit, že bych ještě mohla bojovat, ale já už asi nechci…

Nechápu co řešíš :roll: sama už sis zařídila život s jiným, tak se v tom nehrabej. Manžel to rozseknul, teď jde max o tvé ego, které je zřejmě dotčeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.12.23 14:22

Já to nějak nechápu. Ty cítis lítost k manželovi, kterého podvadíš a chtěla jsi opustit?

Buď rada, ze s tím přišel sám a bude spolupracovat na rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
16.12.23 14:24

Mně se líbí, jak píšeš, že ty u sebe nic měnit nechceš, ale manžel ten se měnit měl. Našla sis milence, ale manžel se tě dotknul tím, že tě předběhl s rozvodem. Ty jsi zlatíčko. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14612
16.12.23 14:30

Pochybuju, že na tebe bude nějaký nátlak ohledně návratu vyvíjený, s velkou pravděpodobností on už taky někoho má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
16.12.23 14:36
@Michelle_M píše:
Pochybuju, že na tebe bude nějaký nátlak ohledně návratu vyvíjený, s velkou pravděpodobností on už taky někoho má.

Taky si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
16.12.23 14:39

Prosit Tě nebude, o to se neboj. Buď někoho má nebo ti přišel na Tvé zálety.
Zřejmě není co řešit, jenom ty praktické věci.
Ale docela jsi mě pobavila. S oním novým jsi necelé 4 měsíce a už teď víš, že přijme za své Tvoje dítě a bude Tvým životním partnerem. Jojo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8478
16.12.23 14:40
@Lojzísek píše:
Prosit Tě nebude, o to se neboj. Buď někoho má nebo ti přišel na Tvé zálety.
Zřejmě není co řešit, jenom ty praktické věci.
Ale docela jsi mě pobavila. S oním novým jsi necelé 4 měsíce a už teď víš, že přijme za své Tvoje dítě a bude Tvým životním partnerem. Jojo :mrgreen:

Se nedivím, rozum má v kalhotkách, tam to vždy vypadá růžově :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6648
16.12.23 14:40
@Michelle_M píše:
Pochybuju, že na tebe bude nějaký nátlak ohledně návratu vyvíjený, s velkou pravděpodobností on už taky někoho má.

Zní to tak, zvláště, když ten důvod nechce říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
16.12.23 14:41

Vy to všichni nechápete, nebyla šťastná (rozuměj svrběla ji broskvička), tak si našla externistu, broskev ukecala mozek, že to, že externista nahradí partnera je dobrý nápad… Ale, v okamžiku, kdy současný partner má lkát a rozbíjet si čelo údery o zem z toho neštěstí, že jej ona opouští, přichází sám s návrhem rozchodu… TO ÚPLNĚ MĚNÍ SITUACI :jazyk: ona chtěla být opouštějící, ne opuštěná :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14612
16.12.23 14:45
@Betty MacDonald píše:
Vy to všichni nechápete, nebyla šťastná (rozuměj svrběla ji broskvička), tak si našla externistu, broskev ukecala mozek, že to, že externista nahradí partnera je dobrý nápad… Ale, v okamžiku, kdy současný partner má lkát a rozbíjet si čelo údery o zem z toho neštěstí, že jej ona opouští, přichází sám s návrhem rozchodu… TO ÚPLNĚ MĚNÍ SITUACI :jazyk: ona chtěla být opouštějící, ne opuštěná :jazyk:

Trošku jí vypálil rybník, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
16.12.23 14:49
@Michelle_M píše:
Trošku jí vypálil rybník, no :lol:

Trošku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
16.12.23 15:05
@Betty MacDonald píše:
Vy to všichni nechápete, nebyla šťastná (rozuměj svrběla ji broskvička), tak si našla externistu, broskev ukecala mozek, že to, že externista nahradí partnera je dobrý nápad… Ale, v okamžiku, kdy současný partner má lkát a rozbíjet si čelo údery o zem z toho neštěstí, že jej ona opouští, přichází sám s návrhem rozchodu… TO ÚPLNĚ MĚNÍ SITUACI :jazyk: ona chtěla být opouštějící, ne opuštěná :jazyk:
:lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria