Zamilovaná do kolegy, co dál?

Anonymní
16.12.23 04:25

Zamilovaná do kolegy, co dál?

Zdravím, potřebuju se svěřit a zároveň poradit, ale nechci to řešit s kamarády, aby se to nerozkřiklo, tak zkouším vaše rady, tipy a názory.
Možná Vám to bude připadat dětinské nebo tak, ale jsem velká stydlivka a hrozně o všem přemýšlím, takže než seberu vždy odvahu, tak je pozdě a chybí mi nějaký ten impulz a popostrčení od zkušenějších.

Je mi 25 a v práci se mi delší dobu (cca rok) líbí jeden kolega, je o 6 let starší což mě vyhovuje jelikož si s muži v mém podobném věku moc nerozumím.
Je single, ale v práci nemám možnost ním nějak více komunikovat, vždy tak 1-2× denně se vidíme, ale kromě pozdravu a pohledu nic víc nepadne. Po firemním večírku, kde jsme trávili spolu a s dalšími kolegy více času, tak jsem cítila, že vyzařují sympatie i z jeho strany, jelikož měl i pár flirtovacích narážek na mě a pobízel mě k dotekům na jeho ruce, ale já byla velice stydlivá a bylo mi trapné na něj sahat a více s ním komunikovat před kolegy. Spřátelili jsme se i na fb ale od té doby to nikam nepokročilo, ani žádná zpráva nepřišla, jen u mě se prohlubují sympatie k němu a neustále na něj myslím. Nevím jestli mu mám napsat první a hlavně co kdyžtak. Myslím si, že je taky stydlín nebo se tak alespoň projevuje a dále vím od kolegyň, že má mindrák na svoje vzhledové vady a výšku, ale já to jako vady nevidím, naopak je sexy a budí respekt a vyzařuje z něj chytrost a velké charisma. Je spálený z bývalého vztahu a kvůli tomu je asi 5 let sám.

Prosím poraďte, jak by jste se zachovali vy? Mam mu napsat první a co kdyžtak? Nikdy jsem první krok nedělala a hlavně jsem necítila to co k němu. Nebo zkusit navázat na nějakou řeč v práci? Jsem bezradná a hlavně mám obavy, aby se to nerozkřiklo v práci kdyby to nedopadlo. Znám se dobře i s jeho sourozencem a on s mým, tak drby by byly hned.

Děkuju předem z rady a tipy co dál, jak se zachovat k celé situaci. Díky Pája.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3862
16.12.23 05:30

Ja tohle opravdu nechapu. Jsme uz dospele. Napis mu zpravu „Ahoj, nezajdem na kafe?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2264
16.12.23 07:06

Jo, klasika, když někdo napíše něco takovéhoto po čtvrté ráno, tak je to asi fakt vážné! :D

Ale je to hezké, zakladatelko. Vy ženy býváte tak trochu v nevýhodě, protože se očekává, že první krok udělá chlap. Což on asi neudělá, no. Asi právě proto tu občas čítávám, já kdybych si toho svýho nesbalila, tak ho nemám… :D

Otázka je tedy co… trošku mě mrzí, asi dnešní doba, a dokonce mně samotnému to bylo porazeno, nicméně mně se to nelíbí - tak jí napiš… napiš, no, proč, když jí to můžu říct osobně? Přijde mi to divný :roll:. Fakt nemůžeš prostě za ním přijít a zcela upřímně mu to říct? Já sám se stydím až na půdu a stejně jsem se nedávno překonal a jsem rád! Šel jsem tam jak potento, na úplně cizí pracoviště, kde se obvykle necítím dobře… :D Sice to nedopadlo, ale co! Docela mě to hodně posunulo a viděl jsem, že se vlastně nic nestalo a není důvod z toho dělat takovou vědu.

A teď to co by, kdyby… no… víš, ono nelze vyloučit, že řeči o tobě a o vás kolují už teď :D. Tomu se určitě nevyhneš, ať to dopadne nebo nedopadne. A co ti sejde na lidech? Hlavně - polož si sama sobě otázku, co všechno jsi ochotna pro svou případnou lásku udělat. Opravdu hodně anebo se raději stáhneš kvůli každé hlouposti jako jsou drby? Ale pak to není láska… my lidi si kolikrát sami šlapeme po štěstí… Já ti radím - jdi do toho! :) Pokud se nezeptáš zcela přímo, nevíš… navázat řeč v práci sice můžeš, začít se více bavit a při troše štěstí tě pozve on a nebo taky ne… a jedině zbytečně prodlužuješ své trápení a to přece nechceš! :hug: Ať už to vyjde nebo nevyjde, uleví se ti, uvidíš! Hodně štěstí! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.23 07:17

Překvapuje mě, kolik žen se teď “zamilovává” do kolegy. Bohužel jsem jedna z nich a začala jsem si toho vßímat asi víc, když se to stalo mě. Tvoji situaci ti ale zavidim, si svobidná a můžeš se snažit. Já jsem zamilovana rok a jsem k zomu vdaná. A neexistuje nic horšího než vědět, že nic nemůžu. On sám je stydlivý a nejspíš nějoho má. Dřív jsem měla fojem že zájem i má. Nyní mi příjde odměřený. Sám mi nic neříká treba na poradách a když mluvím, ani pohledem o mě nezavadí, velkově na mě ani nekoukne. Jako by mě v tý místnosti jakože ignoroval :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
16.12.23 07:34

Zkus mu napsat přes pracovní věci a pak si o něčem pište (pokud tedy je na psaní, každej na to není. Ale stydlini většinou se psaním problém nemají, naopak). A pak z toho psaní vyplyne, že byste mohli jít třeba na oběd. Nemusí to být jen psaní, pokud se potkáte osobně, zkus něco říct a dej mu taky otázku, aby se hovor rozjel. Ale upřímně, zažila jsem jednoho muže, který byl hrozně nesmělý, a kterému jsem se líbila, ale on prostě neudělal žádný krok a čekal, že udělám něco já. No poslala jsem ho k šípku a dodnes jsem ho neviděla. A zpětně si myslím, že to tak žhavé nebylo. Protože pokud se někdo někomu fakt líbí a má o něj zájem, tak i největší stydlin něco dokáže udělat. Že nejde, si jen nalhává.

• Citovat
  • Upravit
8538
16.12.23 07:34
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuju se svěřit a zároveň poradit, ale nechci to řešit s kamarády, aby se to nerozkřiklo, tak zkouším vaše rady, tipy a názory.
Možná Vám to bude připadat dětinské nebo tak, ale jsem velká stydlivka a hrozně o všem přemýšlím, takže než seberu vždy odvahu, tak je pozdě a chybí mi nějaký ten impulz a popostrčení od zkušenějších.

Je mi 25 a v práci se mi delší dobu (cca rok) líbí jeden kolega, je o 6 let starší což mě vyhovuje jelikož si s muži v mém podobném věku moc nerozumím.
Je single, ale v práci nemám možnost ním nějak více komunikovat, vždy tak 1-2× denně se vidíme, ale kromě pozdravu a pohledu nic víc nepadne. Po firemním večírku, kde jsme trávili spolu a s dalšími kolegy více času, tak jsem cítila, že vyzařují sympatie i z jeho strany, jelikož měl i pár flirtovacích narážek na mě a pobízel mě k dotekům na jeho ruce, ale já byla velice stydlivá a bylo mi trapné na něj sahat a více s ním komunikovat před kolegy. Spřátelili jsme se i na fb ale od té doby to nikam nepokročilo, ani žádná zpráva nepřišla, jen u mě se prohlubují sympatie k němu a neustále na něj myslím. Nevím jestli mu mám napsat první a hlavně co kdyžtak. Myslím si, že je taky stydlín nebo se tak alespoň projevuje a dále vím od kolegyň, že má mindrák na svoje vzhledové vady a výšku, ale já to jako vady nevidím, naopak je sexy a budí respekt a vyzařuje z něj chytrost a velké charisma. Je spálený z bývalého vztahu a kvůli tomu je asi 5 let sám.

Prosím poraďte, jak by jste se zachovali vy? Mam mu napsat první a co kdyžtak? Nikdy jsem první krok nedělala a hlavně jsem necítila to co k němu. Nebo zkusit navázat na nějakou řeč v práci? Jsem bezradná a hlavně mám obavy, aby se to nerozkřiklo v práci kdyby to nedopadlo. Znám se dobře i s jeho sourozencem a on s mým, tak drby by byly hned.

Děkuju předem z rady a tipy co dál, jak se zachovat k celé situaci. Díky Pája.

Kdyby měl stejný zajem jako ty, tak se určitě
Sám ozve - neudělal to, takže to dobře nevidím. Plus určitě počítej s drby v době, kdybyste se vidali, může taky něco prokecnout kolegům (chlapi se rádi chlubí nebo stěžují), pak případné řešení kdybyste se nějak pohádali, no a pak případný rozchod. Taky bych vzala v úvahu, že kdyby to nevyšlo, budete se potkávat v práci - ne vždy rozchody bývají klidné….. zkus si najít jiné diskuze na podobné téma anebo jak to dopadá, když se dva rozejdou a nemůžou pak pracovat v jedné firmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
16.12.23 08:04

Co je v domě, není pro mě. Vztahem na pracovišti si akorát zkomplikuješ život. Navíc, kdyby měl zájem, tak se sám snaží. Ale jestli to mermomocí chceš zkusit, tak mu prostě napiš. Cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
16.12.23 08:39
@Anonymní píše:
Překvapuje mě, kolik žen se teď “zamilovává” do kolegy. Bohužel jsem jedna z nich a začala jsem si toho vßímat asi víc, když se to stalo mě. Tvoji situaci ti ale zavidim, si svobidná a můžeš se snažit. Já jsem zamilovana rok a jsem k zomu vdaná. A neexistuje nic horšího než vědět, že nic nemůžu. On sám je stydlivý a nejspíš nějoho má. Dřív jsem měla fojem že zájem i má. Nyní mi příjde odměřený. Sám mi nic neříká treba na poradách a když mluvím, ani pohledem o mě nezavadí, velkově na mě ani nekoukne. Jako by mě v tý místnosti jakože ignoroval :nevim:

Ano, je nás více.. :roll: mám to samé..vdaná a zamilovaná do kolegy a taky z jeho strany nic… :zed: je to fakt těžký.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
16.12.23 08:43
@Lil Kitkatt píše:
Co je v domě, není pro mě. Vztahem na pracovišti si akorát zkomplikuješ život. Navíc, kdyby měl zájem, tak se sám snaží. Ale jestli to mermomocí chceš zkusit, tak mu prostě napiš. Cokoliv.

Promiň, ale kde jinde se má dospělý člověk seznámit? Samozřejmě jsou i jiné příležitosti, ale vyskrtnout z toho pracoviště, tak vyskrtnes velkou část příležitostí. Navíc oba jsou nezadani, proč by to nezkusili.

• Citovat
  • Upravit
405
16.12.23 08:44

Chyba byla, že když tě pobízel k dotekům jeho ruky, že si toho nevyužila.. :roll: měla by si to teď mnohem jednodušší..taky jsem stydlivka, ale tohle bych teda nepropásla, škoda..jinak za mě, bych mu nepsala, většinou to nevyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6930
16.12.23 09:06
@Sandra.B1 píše:
Promiň, ale kde jinde se má dospělý člověk seznámit? Samozřejmě jsou i jiné příležitosti, ale vyskrtnout z toho pracoviště, tak vyskrtnes velkou část příležitostí. Navíc oba jsou nezadani, proč by to nezkusili.

Presne tak.. :palec: V praci jsme nejvic casu, je příležitost se tam poznat vic nez letmo, je to naprosto normalni se tam seznamit. Navic kdyz jsou nezadani, neni co resit. Otazkou budouciho rozchodu bych se predcasne fakt nezabývala. Pro zakladatelku to neni komfortni uz ted, bude na to myslet, trapit se, ze ma chlapa pred nosem a nesmi nic, pac je z firmy? A to vím, o cem mluvim, mam ve firme ex dokonce ve dvou kusech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6930
16.12.23 09:08
@Anonymní píše:
Překvapuje mě, kolik žen se teď “zamilovává” do kolegy. Bohužel jsem jedna z nich a začala jsem si toho vßímat asi víc, když se to stalo mě. Tvoji situaci ti ale zavidim, si svobidná a můžeš se snažit. Já jsem zamilovana rok a jsem k zomu vdaná. A neexistuje nic horšího než vědět, že nic nemůžu. On sám je stydlivý a nejspíš nějoho má. Dřív jsem měla fojem že zájem i má. Nyní mi příjde odměřený. Sám mi nic neříká treba na poradách a když mluvím, ani pohledem o mě nezavadí, velkově na mě ani nekoukne. Jako by mě v tý místnosti jakože ignoroval :nevim:

Tahle okazala ignorace prave dost casto znaci skrytej zajem, bacha na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
16.12.23 09:24
@sonnaaa píše:
Chyba byla, že když tě pobízel k dotekům jeho ruky, že si toho nevyužila.. :roll: měla by si to teď mnohem jednodušší..taky jsem stydlivka, ale tohle bych teda nepropásla, škoda..jinak za mě, bych mu nepsala, většinou to nevyjde

Nemusela to být chyba. Pro někoho naopak. Me třeba tohle není příjemné, kdyz někdo hned chmatá. Ja se chtěla vždy nejdřív kamarádsky bavit, abych zjistila, jestli jsme stejně naladěni. A zvlášť v práci. Hned chmatat bez jistoty, co z toho, to je pak akorát na drby. Jenom z kamarádění nikdo nic dovozovat nemůže.

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
16.12.23 09:28
@Mora Čamuška píše:
Tahle okazala ignorace prave dost casto znaci skrytej zajem, bacha na to ;)

Proč jí trápíš, Čamuško? :hug: Píše, že ten kolega někoho nejspíš má. Takže jestli ji ignoruje, dělá dobře ;). A anonymní pisatelka je vdaná, takže mu může být vděčná, že si ji nevšímá ;)

• Citovat
  • Upravit
4349
16.12.23 10:57

A to ja bych pracovni a soukromou rovinu drzela od sebe, nahanet ho v praci to tak… mas ho na FB, tak ho pozvi ven, trebas na trhy na svarak… pokud ho zajimas chytne se ;)
vzorova formulace: ahoj Petre, rada bych sla na trhy a nemam s kym, pujdes se mnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí