Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lucineeccka píše:![]()
já i zarděnky…abych mu nemusela dávat zbytečnou MMR
Všimla jsem si nového metříku. Gratuluji ti, vybrali jste krásné jméno.
Dekuju
haled a nejsou zardenky holcici???
@careynka píše:
Dekujuhaled a nejsou zardenky holcici???
Není za co…Chtěla jsem ti to napsat dřív, ale vždycky mi to vypadlo.
![]()
Myslíš, že jsou holčičí?
Nevím, nevím. ALe jestli jo, tak mi řekni proč se proti očkujou i kluci v MMR??
![]()
@lucineeccka píše:
Není za co…Chtěla jsem ti to napsat dřív, ale vždycky mi to vypadlo.![]()
Myslíš, že jsou holčičí?Nevím, nevím. ALe jestli jo, tak mi řekni proč se proti očkujou i kluci v MMR??
![]()
![]()
no preci nebudou vyrabet zvlastni vakcinu
to by vyslo draho
Co vím já, tak příušnice i zarděnky dostanou holky i kluci, pro kluky jsou horší příušnice a pro holky zase zarděnky
@pajinka111 píše:
Co vím já, tak příušnice i zarděnky dostanou holky i kluci, pro kluky jsou horší příušnice a pro holky zase zarděnky
jj, to jo..ale v detskym veku by to melo probihat uplne v pohode…nebyt tehotna, tak se nechame vsim nakazit ![]()
@careynka píše:
no preci nebudou vyrabet zvlastni vakcinuto by vyslo draho
To je pravda.Tak ty hnusy radši nacpou do všech. ![]()
@Martina139 píše:
Příušnice jsou velmi nakažlivé. Vaše doktorka má pravdu v to, že to nejspíše chytne více dětí. Já je měla až na vysoké škole. Měl je bratr mé spolužačky a než to zjistil, tak ona nakazila celou studijní skupinu. Opravdu jsme téměř všichni marodili. Ale neboj, nemoc je nepříjemná, ale léčit se nijak nemusí. Dávají se jen léky na horečku, pokud je a něco proti bolesti. Jinak hlavně klid. Jsem doktorka farmacie, tak vím zhruba co a jak. A asi by se to mělo hlásit hygieně. Aspoň za nás se tyto infekční nemoci monitorovaly.
Jenže v té studijní skupině se nakazili téměř všichni, protože už jsou v kritickém věku - mnohem více než 10 let od očkování. Zakladatelka píše, že ve skupině dcery jsou i mnohem mladší děti a ty by to dostat neměly, protože vakcína ještě učinkuje. Já tohle stejně nechápu, očkují se malé děti a v pubertě, kdy je to zvlášť u kluků nebezpečné už očkování nepůsobí. To snad lépe neočkovat vůbec, jako to bylo za nás a děti by to prodělaly dříve, no a nebo před pubertou přeočkovat alespoň kluky znovu.
@Paoloska píše:
Jenže v té studijní skupině se nakazili téměř všichni, protože už jsou v kritickém věku - mnohem více než 10 let od očkování. Zakladatelka píše, že ve skupině dcery jsou i mnohem mladší děti a ty by to dostat neměly, protože vakcína ještě učinkuje. Já tohle stejně nechápu, očkují se malé děti a v pubertě, kdy je to zvlášť u kluků nebezpečné už očkování nepůsobí. To snad lépe neočkovat vůbec, jako to bylo za nás a děti by to prodělaly dříve, no a nebo před pubertou přeočkovat alespoň kluky znovu.
vsak to je rozumny
my MMR davat nebudem, maximalne az pred tou pubertou, kdyz to do ty doby nechytne
@Paoloska píše:
Souhlasím.
ALe je třeba si uvědomit, že je to veeelkej business… ![]()
Já odkládám MMR do puberty.
Ahoj holky, chtěla sem se optat zda mohu podruhé chytit příušnice. Měla sem je asi jako 13 letá. Dnes po obědě sem ucítila jak mi natéká obličej. Jelito mám od ucha k čelisti a pod čelistí za ucho. Teplotu nemám, když koušu tak se otok zvětší. Zub mě nebolí. Ani nevím jestli mám jet na pohotovost nebo co dělat. Když to nebudou příušnice tak co by to mohlo být? Bolí to jenom malinko při doteku.
@mamina44 píše:
Ahoj holky, chtěla sem se optat zda mohu podruhé chytit příušnice. Měla sem je asi jako 13 letá. Dnes po obědě sem ucítila jak mi natéká obličej. Jelito mám od ucha k čelisti a pod čelistí za ucho. Teplotu nemám, když koušu tak se otok zvětší. Zub mě nebolí. Ani nevím jestli mám jet na pohotovost nebo co dělat. Když to nebudou příušnice tak co by to mohlo být? Bolí to jenom malinko při doteku.
To bude nejspíš od zubu, nebo jsi byla v kontaktu s někým kdo má příušnice?
zub tě bolet vůbec nemusí, může to být od moudráku nebo jakékoli stoličky
Já si myslím, že příušnice dostane člověk jen jednou, pokud jsi měla tak to bude možná od zubu, nebo jen nějaké nachlazení.
@pajinka111 Ahoj, jen by mě zajímalo, jak to dopadlo. Věřím, že dcera už je dávno zdravá, ale kolik dětí to od ní na výletě chytilo?
@Paoloska Ahojky,jasně dávno je zdravá. Jela domů dřív, příušnice měla, pusu napuchnutou jako křeček, ale měla jen mírný průběh, bez horeček a otok za 2 zmizel, ještě pak měla v puse několik dní hodně sucho a 2 dny měla takové tuhé sliny a šlo vidět takové 2 žluté tečky u dásní, to prý je ten zánět slinných žláz..pak byla ještě 14 dní doma, jen proto že byla infenkční, ale už jí nebylo vůbec nic.Po tom očkováníprý když už to dítě dostane, tak většinou s mírným průběhem..ve škole to chytil ještě jeden žák, ale ve třídě ty příušnice byly, tak asi né od ní. A z výletu to chytila ze všech dětí jen jediná holka, ale ta prý měla už doma mladšího bratra který v té době příušnice měl taky..Jedna maminka čekala že to chytnou od dcerky její holky dvojčata, které byli s mou dcerkou pořád a nechytly to..