Příušnice - co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15088
1.12.12 09:47

Tak asi je to možné. Zase jsem se dozvěděla něco nového-Do ted jsem si myslela, že vakcína ochrání po celý život :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
1.12.12 09:56

@boball jaká vakcína? má to 14letá dcera a nevím jestli byla očkovaná, myslím nebyla, očkovaný je můj 20měsíční syn, ale zatím má jen první dávku a mají být myslím 3 dávky, na druhou má jít až příští rok, tak nevím jestli ta vakcína bude fungovat a nebo jestli mám počítat, že to chytí malej taky..
Až přijede, že se máme přijet ukázat na pohotovost jak vypadá, ale že to prý asi příušnice jsou, navíc když je měli ve třídě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65138
1.12.12 10:17

@pajinka111 Měla by být očkovaná. Ale někde jsem četla, že některé šarže té vakcíny byly buď špatně skladované nebo prostě neměly tu správnou účinnost, proto právě děti kolem 15 let příušnice dostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
1.12.12 10:31

Očkovali se všechny děti ve 2 letech. Vakcína chrání zhruba 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
1.12.12 10:33
@monika32 píše:
No představa že zůstane sama někde na ubytovně a udělá se ji zle. To si snad ani ten doprovod nemůže dovolit, nechat ji někde samotnou… :think:

Já si nemyslím, že by měla zůstat sama, měla by být v klidu a izolovaná od dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
1.12.12 10:57

Jak sem už psala, je to už vyřešené, jedou pro ni rodiče mé kámošky..takže to je už v pořádku, pak máme zajet na pohotovost se ukázat jak vypadá
Aha, tak asi očkovaná byla, proto je možná průběh bez horeček, ale to všechno ještě může přijít..2 žáci z její třídy měli před měsícem taky příušnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
1.12.12 11:27
@pajinka111 píše:
Jak sem už psala, je to už vyřešené, jedou pro ni rodiče mé kámošky..takže to je už v pořádku, pak máme zajet na pohotovost se ukázat jak vypadá
Aha, tak asi očkovaná byla, proto je možná průběh bez horeček, ale to všechno ještě může přijít..2 žáci z její třídy měli před měsícem taky příušnice..

bud rada, bude mit do konce zivota klid :-) o prcka bych se nebala, maly deti to snaseji lip nez starsi a dospely :-) kdybych nebyla tehotna, tak k nam prijedu snad i na nakazu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
1.12.12 11:39
@pajinka111 píše:
@boball jaká vakcína? má to 14letá dcera a nevím jestli byla očkovaná, myslím nebyla, očkovaný je můj 20měsíční syn, ale zatím má jen první dávku a mají být myslím 3 dávky, na druhou má jít až příští rok, tak nevím jestli ta vakcína bude fungovat a nebo jestli mám počítat, že to chytí malej taky..
Až přijede, že se máme přijet ukázat na pohotovost jak vypadá, ale že to prý asi příušnice jsou, navíc když je měli ve třídě..

Očkovaní být musela, protože očkované jsou i moje dcery, ročník 91 a 95.Myslím, že se očkuje už asi od roku 1987

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
1.12.12 11:42
@careynka píše:
bud rada, bude mit do konce zivota klid :-) o prcka bych se nebala, maly deti to snaseji lip nez starsi a dospely :-) kdybych nebyla tehotna, tak k nam prijedu snad i na nakazu :-)

no pročítala jsem diskuze o příušnicích a vážně spousta rodičů hledalo děti co mají přiušnice, že chtějí aby to jejich děti chytli taky :-)
Jeden tatínek tam psal, že hledá dítě z přiušniceme, že chce aby to jeho dvojčata kluci proděla co nejdřív, že mají 4 roky. že jejich starší syn to dostal v 16 letech, byl 3 týdny v nemocnici, měl obrovský zánět varlat a hodně komplikací..
Já si dodnes pamatuju jak nás naši vyhnali /nás 3 sourozence /na písek, kde bylo snad celé sídliště a všichni věděli že pár dětí má naštovice at je prý všichni chytneme a do 14 dnu sme je všichni měli :-) a příušnce prý sme dostali ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
1.12.12 11:48

Příušnice jsou velmi nakažlivé. Vaše doktorka má pravdu v to, že to nejspíše chytne více dětí. Já je měla až na vysoké škole. Měl je bratr mé spolužačky a než to zjistil, tak ona nakazila celou studijní skupinu. Opravdu jsme téměř všichni marodili. Ale neboj, nemoc je nepříjemná, ale léčit se nijak nemusí. Dávají se jen léky na horečku, pokud je a něco proti bolesti. Jinak hlavně klid. Jsem doktorka farmacie, tak vím zhruba co a jak. A asi by se to mělo hlásit hygieně. Aspoň za nás se tyto infekční nemoci monitorovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
1.12.12 11:50

Jo a pro kluky je opravdu lepší prodělat příušnice v mladším věku. Zánětem varlat se totiž často projevuje u puberťáků a dospělých. Kamarádky bratr je měl ve dvaceti a jedno varle má nefunkční. Děvčata tak komplikované průběhy nemívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
1.12.12 11:56

@Martina139 díky za uklidnění. i dr.mi říkala, že to není nijak závažné, jen má být teplo at se nezachladí a že to asi dostanou skoro všichni, že je to hodně infekční, zvlášt ve skupině, kdy spolu pobívají několik hodin..ale že je lepší když si to prodělají ted než v dopělosti..
No a má chuděla po výletě..ale za 3 týdny má jet Vídně, tak to už bude aspon zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
1.12.12 11:56
@pajinka111 píše:
no pročítala jsem diskuze o příušnicích a vážně spousta rodičů hledalo děti co mají přiušnice, že chtějí aby to jejich děti chytli taky :-)
Jeden tatínek tam psal, že hledá dítě z přiušniceme, že chce aby to jeho dvojčata kluci proděla co nejdřív, že mají 4 roky. že jejich starší syn to dostal v 16 letech, byl 3 týdny v nemocnici, měl obrovský zánět varlat a hodně komplikací..
Já si dodnes pamatuju jak nás naši vyhnali /nás 3 sourozence /na písek, kde bylo snad celé sídliště a všichni věděli že pár dětí má naštovice at je prý všichni chytneme a do 14 dnu sme je všichni měli :-) a příušnce prý sme dostali ve školce

no nestovice budu casem shanet taky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
1.12.12 12:37

Všechny tyhle nemoci je lepší si prodělat v dětství. Ani vakcinace není stoprocentní. Moje sestra byla na příušnice očkovaná a stejně, když jsem je já chytla, tak ona je v mírné formě taky prodělala. Lepší teď než v těhotenství nebo s malýma dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
1.12.12 12:59
@careynka píše:
no nestovice budu casem shanet taky :-D
:D :pankac: já i zarděnky…abych mu nemusela dávat zbytečnou MMR :pankac:
Všimla jsem si nového metříku. Gratuluji ti, vybrali jste krásné jméno. :srdce:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek