Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
jsem ve 20.týdnů těhotenství - me první. Doposud žádné problémy, žádné nevolnosti, bolesti, špatné testy.. Az zhruba do minulého týdne. V levém uchu mi jakoby zalehlo a slyším vlastni srdeční tep + šum (je to strasne neprijemne), do toho se přidalo motani hlavy, malatnost, únava, dnes me už hned po ránu hlava i boli. Včera jsem byla na usnim a uši mam v pořádku, napsal mi zprávu pro obvodního lékaře, že me ma poslat na vyšetření krční páteře a cév. Šla jsem k náhradnímu obvodnimu lékaři protoze Můj tam nebyl.. Jenže jakmile jsem řekla, že jsem těhotna a dělám prodavacku řekl že to je od zad a dal mi neschopenku, vic nic.. Pak jsem blbec začala Googlit a našla jsem jsem že takové projevy jsou u nedostatku železa.. a již sem anémii mela asi v 18 letech.. Jenže když mi brali krev tak by to zjistili ne? Nebo se to muže proste během týdne stát a ten krevní obraz se změnit?
Má někdo podobne zkušenosti? Dneska jdu na gyndu pro klid snad me doktor vyslechne.. ![]()
Tak z krevního obrazu by na nedostatek železa určite prisli a behem týdne se anemickou nestaneš(leda, že by jsi silne krvácela)
Jinak to co popisuješ, mi neprijde jako priznaky k nedostatku železa, max. ta unava…
Co krevní tlak??Nemáš nízký? To jsou celkem typické příznaky…
Tep a šum v uchu jsou příznaky změny tlaku, ať už vysoký nebo nízký.
No ja mela anemii po porodu a taky mi hucelo v usich, byla jsem unavena a slaba. Tak to klidne muze byt. Ale ze by to prislo tak nahle, je fakt divny.
Málo železa zjistí z jakéhokoliv základního krevního obrazu, během týdne se nemůže takhle změnit… Spíše to je tlak… Ale určitě gynekologa upozornit a on už udělá krevní obraz a samozřejmě změří tlak jako při každé návštěvě..