Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda vám tělo, nebo miminko, dávaly před porodem nějaké „upozornění“, že se blíží porod? Třeba se více hýbal, měli jste větší výtok atd…
Moc vám děkuji za názory a poznatky ![]()
majinko neboj se,tělo ti dá určitě vědět,že chce mimčo na svět,mě už na to pomaličku připravuje tři něděle
zatim jenom připravuje ![]()
Ahoj tak ja sem zacla neco tusit kdyz mi zaclo strasne tvrdnout bricho ale fakt strasne bylo to dost neprijemny a bylo to snad nonstop bez prestavky zaclo to rano no a vecer uz sem zacla mit slabsi kontrakce ale myslela sem ze jsou to jen poslicci no stravila sem skoro celou noc ve vane ze to prejde no nepreslo to dopoledne mi zacla odtikat plodovka a ve 14:00 byl Tadeášek na svete ale myslim ze kazda to ma urcite jinak ja se taky bala jestli to poznam a poznala sem takze bych nemela obavy ![]()
Májí- v podstatě nijak…odtekla mi tedy v ten den hlenová zátka, ale ta prý může odtéct klidně i měsíc před porodem a ten večer praskla voda, ale to už je pak jasné…
Maji,
mě tvrdlo bříško od 20tt, takže podle toho se u mě nedalo řídit. Voda mi nepraskla, hlenová zátka odešla aniž bych si toho všimla (na kontrole u mojí dr. před porodem jsem ji již neměla).
Ale opravdu těsně před tím, než jsem dostala kontrakce, tak mě to prohnalo několikrát po sobě na záchod - hustší průjem
/ což po několikaměsíčních tužších stolicích 1× za dva dny byla nepřehlédnutelná změna. Říká se, že tělo se před porodem čistí..
Miminko se nijak víc nehýbalo, výtok jsem neměla skoro žádný po celé těhu..
Přeji rychlý a pohodový porod ![]()
Já jsem u obou porodů měla dva dny taky průjem, ale nenapadlo mě to přisuzovat tomu, že se blíží porod, to až pak zpětně. Jinak oba porody začaly stejně, bez jakéhokoliv varování mi praskla voda.
Hmmmmm
… ne
. Vzhledem k tomu, že mám děti podle UZ 40+0, 40+2 a 41+2 (podle MS 40+2, 40+6 a 41+6) jsem to úpěnlivě sledovala, často si myslela, že už jsem cosi vysledovala, a ono houby. Ale jsou všechny spontánně. Hlenová zátka odešla vždy při slabých kontrakcích, pár hodin před porodem.
Ahoj dámy, prosím o váš názor.Jsem teď 37+1, druhé dítě a čtvrtý den mne trápí fakt drsné kontrakce a tvrdnutí břicha, hlavně v noci.Přes den spíš jen tvrdne a chce se mi zvracet,občas se přidá průjem, v noci jsou to skoro pravidelné stahy tak po 10 minutách a bolest jako při menst. Vždycky to ale nakonec povolí, i když už se skoro chystáme do porodnice.Podle nálezu před týdnem jsem na prst otevřrená, děložní hrdlo měkké, ale bříško je pořád nahoře.Už jsem z těch takřka nepřetržitých poslíků strašně unavená.Myslíte, že to může trvat ještě dlouho, nebo už je porod za rohem?
Při první dceři nic takovýho nebylo, prostě mi praskla voda a jela jsem, žádný bolesti před tím.Měla jste někdo takové problémy dlouho před porodem?