Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tyyy jooo …na to ze mas 34tt.. To je celkem brzo..
Ja mam 37 tt a jedine co jsem mela zatim jsou poslicci,to je takova bolest v podbrisku jako pred menstruaci a jeste me boleli trisla.. vic ti rict nemuzu jsem prvorodicka..
Poslicky mam taky a mam uz dole i brisko tak by me zajimali nejake priznaky jestli se to uz blizi nebo to bude v terminu ![]()
to dle ničeho nepoznáš
bohužel…já jsem od 37 týdne otevřená na 3 cm,vše připraveno,zátka odešla,břícho mám úplně dole a nic se neděje…zítra jsem 40 týden ![]()
Anonim.. Tak skus si zavolat na gynekologii a uvidis co ti reknou ![]()
Veronika : ty zjova tak to uz mas zachvilku ![]()
Ahoj.Hlenová zátka ti může odejít i měsíc,i víc,před porodem.To je strašně individuálí.Jako porod.Jednou mi praskla voda,pak začaly kontrakce.No a u druhého jsem měla kontrakce už dva měsíce předem,a ten den,co jsem rodila,jsem zase marně čekala,až mi praskne voda.
Samozřejmě taková klasika.Pokleslé bříško,velké tvrdnutí-tak jsem to pojmenovala coby prvorodička,coby druhorodička už jsem věděla,že to jsou kontrakce.
Navíc mě bolelo v podbříšku,kyčle a ve finále i záda.
To jsou klasické příznaky blížícího se porodu.kdyby se ti samozřejmě něco nezdálo,tak zavolej klidně do porodnice.
Přeji hodně štěstí všem budoucím maminkám!
![]()
nepoznáš to nijak. pravda je, že u druhého porodu jsem lěa jakési „tušení“, které se potvrdilo. ale spíš to byl takový pocit, že už možná ano a v duchu jsem vymýšlela scénáře přepravy do porodnice, protože manžel měl jet služebně do brna. nakonec neodjel a místo toho jsme jeli do porodnice ![]()
Marbuli píše:
Anonim.. Tak skus si zavolat na gynekologii a uvidis co ti reknouVeronika : ty zjova tak to uz mas zachvilku
Doufám,že už to bude zachvilku zamnou
už je to vážně děs
Bibi : Dekujiiiii ![]()
Veronika : To verim..Ja mam sice o tri tydny min ,ale uz je to naprd se spanim,skor vsechno boli,valis se jak medvidek..Jojo uz se taky tesim ![]()
Tak drzim pesticky at to mas co nejdriv a co nejmene boleni ![]()
To spaní…To byl děs!Se člověk pořád převaluje a stejně to prd platný.!
Holky.A co křeče do noh?To bylo také fajn,co? ![]()
Ja ani krece nemela,spis ze mi jednou za cas natecou,ale uz ani to moc ne..Spis to spani no
Ale je dobry mit polstar ve tvaru obdelnika..Dobre se o nej zapru a rychlejs usnu
Ale stejne je to stim spanim bida
Misto abych chrapala v noci tak se mi chce pres den …Chjo !!
já mám 35 kilo nahoře…takže si to fakt užívám
nemůžu už nic..nechápu jak můžou opravdu tlustý lidi,vůbec chodit ![]()
Já u prvního přibrala 17 a u druhého 24 kilo.Takže jsem si vždycky připadala jak velkej funící tank.
U prvního mi strašně otekly ruce,takže jsem se nezvládla ani podepsat.
Ale vy máte teprve to nejlepší a nejúžasnější před sebou.A ten pocit,držet poprvé mimíska v náručí…!
To je motivace jak hrom!Moc se těšte! ![]()
Ahoj holky, taky by se mi hodila nejaka „zarucena“ rada, jak poznat, ze uz je to „tady“… Ja jsem zacala 38tt - a doktor rekl, ze uz se to pomalu chysta… ale ze mozna stihneme jeste tak 2 kontroly…
Ale i na predporod. kurzu v porodnici nam nebyl doktor vlastne schopny rict, jak to „zarucene“ pozname… Porodu se nebojim, ale je fakt, ze zacinam byt nervozni… mam to porodnice docela daleko -tak abychom to stihli
Brisko uz mam taky velke a tak nejak me tlaci… prcek uz je velkej chlap
tak se drzte a at to vsechno zvladneme!!!
Jen se chci jeste zeptat - tobe uz odesla zatka a ses normalne doma? To nemusis byt v nemocnici? Ja myslela, ze to je zacatek porodu - ne, že to muze byt tak brzo… no, snad to poznam, až to prijde…
Ahoj chci se zeptat zda-li jste nějak intiutivně nepoznali blížící se porod, kromě kontrakci a odteklé vody. Jsem 34tt, už mi odešla zátka a chtěla jsem se prostě zeptat jak jste to měli vy?