Přiznat těhotenství při nástupu do nové práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jak se to dozví ve zkušební, nebo půjdeš už ve zkušební marodit, tak s největší pravděpodobností končíš. Škoda, žes těhotenství ne plánovala tak o pul roku později. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusíš říkat nic, pokud nechceš. Blbý je, že když budeš muset na riziko tak s největší pravděpodobností nebudeš mít PPM, protože tě skoro na jistotu pustí. A přečkat zkusebku do 4.mesice… Těžko říct jak to na tobě půjde vidět no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co jít a rizikove už ted, v teto praci a marodit, co to půjde??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stáhla bych výpověď a pokud možno šla na rizikac, peněz budeš mít ještě méně, ale aspoň budeš mít nárok na mateřskou a volbu výšky rodicaku. Z fabriky té nejpozději ve zkušebce vylejou, ale já vždycky musela při nástupu do zaměstnání podstoupit prohlídku a donést moc a vsadím boty, že do té moci strkali i těhotenský test ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vstupní lékařskou prohlídku po tobě v nové práci chtít budou? Protože jak to budeš mít v papírech, tak tě s největší pravděpodobností propustí. Já bych to neříkala, jde o to jestli se nějak nedovtípí sami (může ti být špatně atd.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly Těhotenství jsem plánovali dlouho snažili jsme se půl roku ale když to pořád nešlo řekli jsme že na to nebudem myslet a já chtěla vzít práci za víc peněz no a najednou bum dvě čárky ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky vstupní prohlídku mi asi dělat budou no… proč bych neměla nárok na ppm? já byla zaměstnaná v posledních dvou letech pořád jen s 2 měsíční pauzou takže odpracovaných 270 dní mám.. V práci už výpověď stáhnout nemůžu už za mě mají náhradu.. takže nevím co dál právě…
- Citovat
- Upravit
Pokud nejsi zaměstnaná, tak je celkem fuk, co máš odpracováno. V době nástupu na mateřskou musíš být v pracovním poměru, to je základ; dny pojištění jsou až druhé kritérium.
PS: Pokud jde o tu práci, rozhodovala bych se asi podle parametrů té nové. Je to velká firma (= jeden člověk nehraje roli), nebo malý podnik? Je to náročná práce, takže bude pravděpodobné, že ji těhotná stejně nebudeš moct dělat, nebo bys tam klidně mohla do sedmého měsíce být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka Dobře a můžu se teda nechat zaměstnat, jít po cirka dvou měsících na nemocenskou (jako nemocnou mě nemůžou vyhodit ne?)být na ni do porodu a ppm pak mít přes otce?
- Citovat
- Upravit
@Slečna Ferka Firma má okolo 2 000 zaměstnanců takže je obrovská určitě by je to nepoložilo… Práce je klasika u pásu, ale myslím že po zjištění těhotenství by se pro mě našla vhodná pozice, takže pracovat bych mohla doufám dlouho, ale fakt nevím jak jsem psala, minulé těhotenství bylo rizikové.
- Citovat
- Upravit
Ve zkusebce te muzou vyhodit kdykoli bez udani duvodu!! Bud zůstaň v teto praci a jdi marodit nebo nastup do nove a zatloukej v te zkusebce a pak na nemocenskou. Ja byla ve 3 m na vstupní prohlídce do prace a nikdo nic nepoznal, mě to teda bylo jedno, šéfova me vzala i těhotnou, je zlata, ale to je malo kdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak výpověď stáhnout můžeš, oni samozřejmě skákat štěstím nebudou, ale pokud zároveň přinese i průkazku, tak tě vyhodit nebudou moci a je na nich, jak si to organizačně potěší.
Proto píšu, že bych šla po stažení výpovědi na nemocenskou, protože stávající zaměstnavatel z toho nadšen nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli No ale průkazku mi dá gynekolog až po 12. týdnu ne? a já mám končit ke konci měsíce
- Citovat
- Upravit
@Helileli A hlavně nemocenskou budu mít z tohohle základu minimální kolem 4 000 ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,

Potřebovala bych poradit. Jsem zaměstnaná v jedné firmě kde pracuji za 10500 hrubého měsíčně, plus 3000 odměny (dle plnění) dala jsem výpověď, končím 31.1.a od a od února mám nastoupit do fabriky za 18 000 hrubého, ale zjistila jsem teď že jsem těhotná (cca 6 týden), u lékaře jsem ještě nebyla. Teď co mám dělat, mám jít k doktorovi a nechat si potvrdit těhotenství? Musela bych to přiznat při nástupu do nové práce když bych to oficiálně věděla? Vzali by mě? Nebo mám počkat do nástupu a dělat že o ničem nevím? Nevím do kterého měsíce bych tam mohla pracovat min. těhotenství bylo rizikové, nebyl by to podvod? nechat se zaměstnat a pak jít na nemocenskou když jsem to věděla?
Díky za rady