Pro a proti Linda x Ester

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9296
20.5.26 20:32

Obě ok. Ale můj šálek kávy je spíš Ester.
A je to nejlepší kamarádka starší dcery.
Tak my slyšíme často Ester toto, Ester tamto :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
20.5.26 20:36

Neznám žádnou ženu s těmahle jmény.
Za mě ale Linda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
20.5.26 21:02

Za mě Linda ale pravdou je že já jsem hrozná konzerva někdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 22:00
@Serpentini píše: Více

My máme zrovna Sáru a Eriku. :D

(anonym kvůli jménům dětí)

• Citovat
  • Upravit
3893
20.5.26 22:01
@Anonymní píše: Více

spíš: Linduška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
20.5.26 22:03

Miluju Ester :) i když se nedá jinak než Esterka. Bylo to moje chtěné jméno, ale doma bohužel neprošlo.
Linda je taky mooc pěkná.
Ještě se mi velmi líbí Eiva. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
20.5.26 22:14

Dcera má kamarádku jak Lindu, tak Ester. Obě holky teda znám až od školního věku, takže nevím, jak to bylo dřív, ale teď se jim říká prostě Linda a Ester :D Žádné zdrobněliny nebo zkomoleniny, jen občas Esterka. Vlastně tohle se mi na těch jménech docela líbí, hlavně Linda se dá používat v základním tvaru opravdu asi celoživotně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
20.5.26 22:17
@Anonymní píše: Více

Zase u Ester je šílená varianta Esťa, to má každé jméno, u nás malé říkají Lindi a krásně to k ní sedí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.5.26 22:18

Ester :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
21.5.26 06:05

Máme obě tato jména v rodině. Mně se víc líbí Linda, výběr Ester mě od sestřenice překvapil, protože to jméno mám zakódované jako židovské. Říká se jí Estí. Lindě se říká Linduška. Jinak obě jména na mě pro dospělou ženu působí sebevědomě, soběstasčně a nezávisle, a to se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.26 06:39

Ahoj. Máme tři dcery - prostřední se jmenuje Linda. Má právě třináct let, tříská s ní puberta, ale jedinou stížnost na výběr jména jsme od ní ani jednou neslyšeli…
Jinak příjmení máme netradiční, ale české, krátké a začínající na M.
Líbí se mi varianty oslovení Lindy. Lindinka, Linduška, Lindule, Lindulínek, Lindísek, Lili, Linka atd.
Pomohlo nám si představit u všech našich dcer jména (favority) u dítěte, dospělé ženy i seniorky. (A právě díky tomu se nám předvýběr dost zredukoval a bylo jasno).
Jméno Ester je taky krásné.
Dejte na pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
21.5.26 09:12

Ahojky, ja jsem Ester. A se jmenem jsem naprosto spokojena a jsem na nej pysna. Kdyz jsem byla mala, tak jsem to tak nemela, nebylo jich moc. A kdyz jsem nekde neco „vyvedla“ a nekdo rekl, ze to byla Ester, kazdej vedel, ze jsem to ja. Ale kdyz jsem byla mala, byla jsem vazne jedina s timto jmenem. Dnes je to jine. Dnes jsem na sve jmeno hrda :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1041
21.5.26 09:13

@monty.python Me treba nikdy nikdo nerekl Esta :-) Mam rada, kdyz me lide oslovuji Ester. Nemam rada Estero :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
21.5.26 09:49

Me se líbí obě jména, Ester trochu víc. Jsou to jména která by se neměla kazit
a vymyslet hloupé tvary odlovení. Setkala jsem se s tím, že Ester rodina oslovovala Esčo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.26 13:13

Obe jsou nadherne. I vyznamem. Co tak dat obe? Nejak za sebe :) nebo az ji uvidite, trkne vas to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze