Pro pobavení - tipněte plat učitele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
asi záleží škola od školy, tak jako tady už jedna paní psala, že dělala 7 let na ARU a má VŠ, já mám Dis, odpracováno mám jeden rok a plat když vezmu všechny příplatky,..... 15 500 měsíčně. na mladou holku si nestěžuji, protože sestry přítel vydělá 9000 čistýho, na chlapa bída. Každopádně jsem párkrát četla statistiky průměrného platu a vyšlo mě, že v některých nemocnicích by jsem měla i 23 tisíc čistýho, by mě zajímalo, kde ten špitál je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Karlllicka píše:
Zensky budte radi za to co mate,me toliko vydela chlap a zivi s tim rodinu.Podle me je to krasnej plat.
já osobně si nestěžuji, oháním se abych uživila manžela, který má teď, když odečtu jízdné 10000 + splátky z minulého manželství ![]()
A proč si nepostěžovat, člověk si uleví
a někteří na tom opravdu v dnešní době nejsou moc dobře i když se snaží… chápu je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aha a teď koukám, že tady kdosi tomu platu u sestřičky z ARA nevěřil, by mě spíš zajímalo, kde teda se dá ještě vydělat míň, já pracuji na ortopedii takže nic extra lukrativního
měla jsem vždy pocit, že tak malej plat jako u nás snad nemají nikde a ono koukám asi jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:Anonymní píše:
Státní zaměstnaci, to je fakt bída. Já jsem zdravotní sestra s VŠ vzděláním, 7let praxe, na ARO, soboty neděle svátky, pomocný personál jen přes den, takže v noci jsme si museli vytírat sami, pokud se něco rozlilo atd a odcházela jsem s čístým platem včetně příplatků atd 15500.Můžu se optat, ve kterém městě pracuješ? Protože já mám se stejnou délkou praxe a nižším vzděláním, na stejném oddělení jako ty, aktuálně bez osobka, za poloviční úvazek 12500 čistého. Promiň, ale nechce se mi tvému příspěvku věřit?
Martina
Anonym jsem já.
Dělala jsem v okresní nemocnici, jsem doma 2,5roku, byla jsem v 11platové třídě, bez osobního, pouze s příplatkem ARO/JIP 500, rizikový 0,–
Holky na půl úvazku měly za mne skoro 2/3 mého platu.
Ještě nám nemocnice odečetla roky praxe za vzdělání, které jsem si udělala před nástupem. 13.plat jsme nedostali nikdy, při dlouhodobých neschopenkách nám vedení odmítlo přidat sestry takže na 9ARO lůžek jsme sloužily docela často 4 sestry (podotýkam že na 1ARO lůžko má být 1sestra dle platných postupů). Nemocnice nemá urgent, takže všchno šlo rovnou k nám, pokud byla vážná operace na sále musela jedna sestra z oddělení jít pomoc na sál a ke všemu se „vybíhalo“ k resuscitacím do celé nemocnice a k dětem šly sestry dvě. Opravdu do byl hnus a stres. A to ještě nejstarší ze směny zodpovídala za nováčky a vybavenost oddělení. Nejlepší bylo po báječné noci dostat „zdrbec“ za nevybalené infůze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
leníku tak to je podobný jako u nás, v noci sloužím sama, mám tam 30 lidí, občas mají na JIP plno takže mě vrátí na oddělení i velkou operaci, třeba TEP kyčle, napíší si po 10 minutách tlak, takže lítám jako magor, protože nemám žádnej monitor. No a aby jsem měla pacienta na očích tak si ho dám do archivu mezi papíry, protože když nechám otevřený dveře tak na něj z vyšetřovny vidím, což na jiným pokoji by nešlo. No občas bojový podmínky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Goldenko: byl to boj, nechci se tam vrátit, jednou nohou v kriminále, zapřené ordinace lékaře po telefonu, hádky a to papírování!!!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tipuju, že máš min. 18500,– kč hrubého, což odpovídá vysokoškolské pozici s 12letou praxí ve státní správě obecně bez příplatků. Kolik ti chodí na účet fakt nevím a počítat se mě to moc nechce, tak se nezlob:-) mohlo by to být kolem 14 tisíc čistého min.?
A dozvíme se výsledek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
goldenka píše:
aha a teď koukám, že tady kdosi tomu platu u sestřičky z ARA nevěřil, by mě spíš zajímalo, kde teda se dá ještě vydělat míň, já pracuji na ortopedii takže nic extra lukrativníhoměla jsem vždy pocit, že tak malej plat jako u nás snad nemají nikde a ono koukám asi jo
Goldenko, já nevěřila tomu, že někde můžou být tak NÍZKÉ mzdy, jako popisovala anonymní resp. LeníkDOMO přede mnou.
Leníku, tak to je opravdu hukot a na takovém místě bych tedy nedělala. To už máš snad lepší jít si sednout někam za kasu, tam aspoň nezodpovídáš za lidský život.
No nic, uvidíme jak to bude od ledna, třeba budu nakonec muset taky hledat něco uplně jiného.
Martina
- Citovat
- Upravit
Kubik_kubikula píše:
no a kdy se už dozvíme ten výsledek? nebo nedozvíme??
Dozvíte
Na účet mi přišlo necelých patnáct tisíc koruc českých.
V minulém týdnu jsme měli poradu a dozvěděli jsme se, že nám, přes sliby o zvýšení platu, příjem nejspíš zase poklesne… (osobní nikdo nemáme, takže nám nyní nebylo na co sáhnout… No jo, jenže teď klesne nároková složka s tím, že nám naroste nenároková - a hopla, už je zase kde brát
)
Svoji práci mám ráda, přiznávám, že nám i vyhovuje její časová flexibilita, ale přesto se nemohu zbavit dojmu, že se na mě obecná veřejnost kouká skrz prsty, protože mám přece tak vysoký plat a přitom nic nedělám, což rozhodně není ani jedno pravda…
- Citovat
- Upravit
…holky klid, zdravotnictví se už chystají zachránit zdravotní sestry z Vietnamu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nějak nechápu
vždyť se všude mluví, že nově začínající učitelé= budou mít nástup kolem 20tis. tak jsem si myslela, že tedy automaticky zvednou plat i stávajícím učitelům. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ne, stávajícím se bere, kde může, stačí si naštvat toho nad tebou a máš po nenárokových složkách mzdy(třeba u nás).Oni furt posílají do škol miliardy, akorát pak veřejnosti zapomenou říci, že tam už nedorazily.Tak třeba ty poslední se zasekly na mistrovství v Liberci
a lidi si myslí, že se dostalo přidáno.Můj mužskej učí praxi normálně rukama od 6 do 14, je mu 32let a nosí domu 14000 a nějaký drobný a to uplatňujeme jedno dítě
s rodičákem se topíme v penězích
. Ale co se dá dělat v „krizi“, je rád, že má práci.A to nemluvim o zodpovědnosti za ty děcka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Desty píše:
Já to nějak nechápuvždyť se všude mluví, že nově začínající učitelé= budou mít nástup kolem 20tis. tak jsem si myslela, že tedy automaticky zvednou plat i stávajícím učitelům.
To je v současnosti oblíbený učitelský vtip - když budeme hodní, staneme se zase začínajícím učitelem ![]()
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit