Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem měla, než se narodila malá a teď nemam čas si tam zajít, tak nejsou, ale budou. Ty jsou dobrý. Hned si člověk připadá hezčí. A tak jsem si pokaždé přišla, když jsem šla na doplnění.
Mě se strašně líbí jak píšeš. Podle mě jsi strašně fajn baba
![]()
Seznamovat se přes seznamky není vůbec jednoduché (vl.zkušenost), protože ve většině případů narazíš na nadržence, ženáče co hledaj jen milenky a individua-mamánky, kteří jsou do života úúúplně na hov…
ALe na druhou stranu, pokud máš problém seznámit se osobně(je to jen tvůj vnitřní pocit, dle tvého psaného projevu soudím, že bys normálně problém neměla, kdyby sis více věřila), seznamka je dobrá cesta. Najdou se tam i fajn chlapi ![]()
Krom toho tady na miminu nesnášíme jen prudičky a „chytré“ nány, co maj potřebu ostatním kecat do života, ale těch je tu tak malinkatá hrstička, že to ani nestojí za řeč. Všechny NORMÁLNÍ lidi vítáme s otevřenou náručí. ![]()
Co se týče lidí na vaší vsi…radím ti dobře, vyprdni se na ně. Oni zřejmě svůj postoj k tobě nezmění a hlavně TY!nepotřebuješ takové „kamarády“, kteří mají potřebu tě shazovat a posmívat se ti. TY jsi člověk, kterej má stejně jako ostatní NORMÁLNÍ lidi právo na dobré zacházení! Pokud se tak neděje, PRYČ OD TĚCH, KTEŘÍ TI UBLIŽUJÍ!!! Ty je nepotřebuješ…k čemu? Jsou to hlupáci a oni na to jednou dojedou.
Já tu taky nikoho nemám. Žiju tady na vsi na Benešovsku necelý rok, mám mimíska ale jsem tu úplně sama(tedy krom skoromanžela). Teď si chceme dát sraz s jednou maminkou z Benešovska. A víš jak jsem jí našla? Tady ![]()
A to že nemáš obličejík jako modelka? No a co?!!! to co je uvnitř tebe je důležitý a kdo soudí pouze podle vzhledu si rozhodně nezaslouží tvůj zájem ani pozdrav!!!
Prošla jsem si podobným. Byla jsem outsider celý léta ve škole. Šikana.
Víš proč? Protože jsem měla odlišné názory, protože jsem nosila rovnátka, protože jsem nosila sukně(dlouhé) a ty nebyly zrovna výstřelkem módy, protože jsem se dobře učila. Dnes nechápu, jak jsem si JÁ mohla nechat srát(sorry) na hlavu ![]()
Dnes mám sebevědomí jaké je do tohoto světa potřeba, komu se nelíbím já či moje názory, ať si políbí tu svou namachrovanou …zadnici, protože JÁ(i TY) takový lidi k životu NEPOTŘEBUJEME!!!
Jestli chceš, písni SZ
![]()
Mirka
Zakladatelko,
podle mě jsi fajn baba. Podle toho jak píšeš taková pohodová holčina. Myslím že právě přístup okolí v tobě zakopal to sebevědomí ale to jde vždycky napravit.
když si vzpomenu na svoji základku,byla jsem šikanované dítě jenom proto že jsem se dobře učila, věděla jsem co chci, taky proto že jsem nemluvila sprostě nebo neměla kluka. Ke konci devítky mi dokonce jeden kluk zlomil ruku, protože jsem byla jiná než ostatní spolužáci, které vydíral a nedala mu ani svačinu ani peníze. Prostě po mě hodil židli. Takže jsem byla spíš tichá a nikdo se se mnou nechtěl bavit proto že měli strach aby nebyli terčem posměchu jako já.
Jenže když jsem vyšla ZŠ, už jsem se nikomu tolik otevřít nedokázala a pomohl mi psycholog. Začala jsem ho navštěvovat sama. Paní doktorka mi taky pomohla se vzhledem (doporučila kadeřnici a kosmetičku), a po půl roce jsem byla úplně jiný člověk. Sice jsem se starými přátely dál nekomunikovala, ale už jsem měla odvahu najít si nové a seznamovat se ![]()
Jestli chceš, klidně napiš.My tady na emiminu máme takové pohodové slečny rády ![]()
Zakladatelko, hlavu vzhůru. Vykašli se na bývalé spolužáky a lidi, pro které nebudeš nikdy dost dobrá - takoví se najdou všude. Obklop se novými známými, píšeš, že na VŠ máš fajn přátele, takže problém není v tobě.
A 30 kiláků není tak daleko. Zkus jít bydlet na kolej nebo s nějakou kámoškou do podnájmu a uvidíš, že bude líp. Takhle pořád potkáváš ty „staré“ lidi a proto si připadáš jako nula…
Víš co, já taky nebyla na základce hvězda, byla jsem „šprt“, oblečení jsem měla po ségře/ sestřence, nosila jsem brýle a když jsem zkusila kontaktní čočky, tak jedna učitelka(!) řekla něco ve stylu, že vypadám jak vyoraná myš (takže to pak měli spolužáci pré) - no tak jsem skončila opět u brýlí a zakomplexovaná až na půdu.
Teď už ale vím, že učitelka byla kráva (a myslím, že po listopadu 89 i skončila). Na školu jsem šla pryč, našla si fajn známé, mám bezvadného manžela, dceru, vypadám líp než některé dřívější spolužačky „hvězdy“ a mám z toho radost.
Jo - a kontaktní čočky nosím už téměř 10 let.
A pokud se někdo v 26 chová jako tví známí… ![]()
Je to prostě v nás. Takže - prostě se na ně vykašli, nestojí ani za myšlenku. Třeba tady najdeš prima kamarádku, za pokus to stojí. Odkud jsi? Klidně napiš SZ.
![]()
Ahoj zakladatelko,
taky mi to nedá ti nenapsat. Takže, ta banda tupců u vás na vesnici ti nestojí ani za jediný pohled natož aby ses nima zahazovala. Být tebou, tak tam trávím minimum času a většinu dne jsem ve městě, kde máš VŠ. Najdi si tam koníčky, choď cvičit nebo háčkovat, prostě dělej cokoliv máš ráda. Plánuj akce se svými přáteli z vysoké a to i na víkendy. Najdi si práci. A hlavně, pokud máš problémy se svým vzhledem, tak s tím něco udělej. Jdi do kosmetického salonu, tam ti určitě poradí jak se česat a líčit. Nakup si nové oblečení s někým, kamarádkou, která ti poradí, co ti sluší. Do mě se takhle kdysi pustili kolegyně z práce, ze začátku jsem z toho byla taková dost přešlá, ale nakonec jsem to ocenila a teď není den, abych si s díky na ně nevzpomněla.
Vykašli se na ty zakomplexované chudáky s IQ na nule, kteří akorát závidí. Nemáš to zapotřebí a opravdu je nepotřebuješ. Začni si budovat nový život s novými lidmi na novém místě.
Držím pěsti!
Ahoj zakladatelko,pripada mi ze pises o me,akorad s tim rozdilem ze ja uz mam svoji rodinu a uz se prakticky vse u me zlepsilo,drzim palecky at si v zivote stastna jako ja,radci inko stydim se
U mě se to změnilo porodem. Připadám si teď ošklivější, nechce se mi hodit mezi lidi. Mimi mě úplně změnilo. Když jdu na vycházku ven, tak se snažím co nejvíc zakryý břicho. Máme to v rodině a s tou pneu nic neudělám
Na hlavě pár vlasů. Dříve jsem mohla fotit a teď o mě nikdo nezavadí. Už nechci další mimi. Bojím se, že by to bylo ještě horší. Sama se ani na sebe do zrcadla nepodívám.
U mě se to změnilo porodem. Připadám si teď ošklivější, nechce se mi hodit mezi lidi. Mimi mě úplně změnilo. Když jdu na vycházku ven, tak se snažím co nejvíc zakryý břicho. Máme to v rodině a s tou pneu nic neudělám
Na hlavě pár vlasů. Dříve jsem mohla fotit a teď o mě nikdo nezavadí. Už nechci další mimi. Bojím se, že by to bylo ještě horší. Sama se ani na sebe do zrcadla nepodívám.
Většinou to tak je, u lidí a ve vesnici kde tě všichni znají budeš otloukánek a ve světě tě ale budou i obdivovat, tam budeš totiž s čistým štítem a lidi na tobě rádi uvidí i to dobré, za to na vesnici, kde bydlíš tě budou jen ,,týrat". Zvedni nohy na ramena a roztáhni trochu křídla, svět není malej a česká republika taky ne. Co takhle nějaká práce? Já v každém zaměstnání našla spoustu přátel. Jen jediná neváhoda je, že ti lidé z minulosti tě jsou schopni snad i sledovat a obtěžovat, ale to je pak už to poslední a dá se to zkousnout. Budeš se divit, ale i já hodila za hlavu minulost a stejně i tady na emiminu, teď když mám dítě, tak mi chodí pomale výhružné vzkazy od ženských co mě znaly a vysmívají se mi. Nebudu je ale jmenovat, nejsem hyjena
. Držím palce
Většinou to tak je, u lidí a ve vesnici kde tě všichni znají budeš otloukánek a ve světě tě ale budou i obdivovat, tam budeš totiž s čistým štítem a lidi na tobě rádi uvidí i to dobré, za to na vesnici, kde bydlíš tě budou jen ,,týrat". Zvedni nohy na ramena a roztáhni trochu křídla, svět není malej a česká republika taky ne. Co takhle nějaká práce? Já v každém zaměstnání našla spoustu přátel. Jen jediná neváhoda je, že ti lidé z minulosti tě jsou schopni snad i sledovat a obtěžovat, ale to je pak už to poslední a dá se to zkousnout. Budeš se divit, ale i já hodila za hlavu minulost a stejně i tady na emiminu, teď když mám dítě, tak mi chodí pomale výhružné vzkazy od ženských co mě znaly a vysmívají se mi. Nebudu je ale jmenovat, nejsem hyjena
. Držím palce
Souhlasím se xxxZuzankou a lys, s mirušíProdigy…no…
![]()
Já sama jsem tohle zažila, byla jsem outsider, nadávali mi, ošklivé přezdívky… Nosila jsem neznačkové věci od vietnamců.. Neměli jsme auto.. Byli jsme jako rodina pro ostatní chudí.. neměli jsme počítač a ani pevnou linku.. Byla jsem malá a ošklivá holka… Nejhorší to tedy bylo ve škole.. Ty hajzly nenávidím do dneška..ikdyž jsou to teď třeba jiní lidé - tohle jim nikdy nezapomenu a na třídní srazy nechodím.. Když je potkám nezdravím, proč taky když jsem pro ně byla jen kráva a hůř?..
Jednou jsem si ale řekla, že nějací pitomci, mi za to nestojí.. Jsou to hloupí a ubozí lidé, kteří odsuzují podle vzhledu! Kdysi jsem četla, ještě v době mého nulového sebevědomí, že dívá-li se při chůzi člověk na zem, dokazuje tím své nízké sebevědomí a neochotu se bavit s ostatníma..
No na zem už se nedívám..
a sebevědomí vyrostlo - hodně.. Ošklivá holka jsem pořád, ale dokážu to docela bravurně zakrýt
Změnila jsem učes - ten skutečně dělá hodně.. a začala jsem se líčit - nic drastického jen řasy.. Přátele jsem našla na internetu ze svého města a oni mi pomohli získat sebevědomí..
Sama jsem se divila co sebevědomí dokáže.. Začala jsem se chovat sebevědomě, ač jsem se tak necítila a světe div se - začala jsem být oblíbená
Hrozně ráda na toto období vzpomínám - byl to obrovský zlom v mém životě.. A pak když jsem si našla přítele (mimochodem také přes internet
- jeden z nových kamarádů )… Nebyl to první přítel, ale jednou mi moje kamarádka řekla, že od té doby co jsem s ním jsem vykvetla..
Pochopila jsem to tehdy tak, že jsem zkrásněla a otevřela se světu..
Neboj se světa na stará „kamarády“ zapoměň.. začni jinde.. Od začátku
![]()
Mě také přjdeš podle tvého projevu jako prima holka, takže pokud se začneš bavit s někým tak jkao tady s náma, nebude to problém
Nesmíš věřit tomu, že každá hnedle kouká jak vypadáš a nesmíš se za to stydět, krásná jsme totiž každá, jen to tomu světu musíme umět ukázat
Zajdi na kosmetiku a nech si poradit jak se líčit, popř. jak zamaskovat nedostatky (já mám třeba takovou pihu na obličeji.. hmm.. :-/ ble!! )..
Ale hlavně buď pořád svá!
![]()
Jo a pořád se usmívat!!:-P Já jsem se teda ze začátku moc neusmívala - měla jsem ohavné a křivé zuby…
Ale když jsem si koupila rovnátka na pevno, začala jsem se chechtat jak Racochejl.. To také hooodně pomáhá.. ![]()
Pokud chceme mluvit o váze a nadváze… No nebudu říkat kolik kilo mám, ale nadváhu mám určitě a shodit aspoň 5 kilo by to chtělo… (ikdyž ta nadváha by tam i tak byla pořád VELKÁ
) … Víš co? Já na tohle kašlu ![]()
Zakladatelko - ty jsi úplně normální to jen svět se zbláznil z neustálého masírování obyvatel planety plakáty s vyzáblýma modelčičkama (tím se zaměřuji na svou váhu
) a taky zmalovanýma jak šašek!.. Mít já na tváři takové vrstvy jako ony, tak bych na těch plakátech mohla být taky
a co teprve retuš..
Samo, že mám občas depky z černách teček na nose…
Ale co se dá dělat.. první musíš ty sama sebe přijmout takovu jaká jsi ![]()
Přesně tak taky jsem ještě pře těhu přibrala díky vysazení HA ale můj chlap mě miluje takovou jaká jsem i s kilama navíc, stejně jako já jeho… je to o lidech a něco ti poradím, vždy si řekni tohle
"na to být v prdely je vždycky času dost "
Ještě jsem si vzpoměla na mou malou sestřičku. Teda už je jí skoro 19 let, koze jedný
Ale je o 10let mladší než já takže je to takový náš benjamínek, prostě naše malá ségra ![]()
Ona byla taky šikanovaná a utlačovaná. Dostávala ve škole facky až se jí jednou rozbily brýle, posmívali se jí skrz předkus, nesnášeli jí kvůli výborným známkám, a kvůli její víře. Pevně věří v Boha a bohužel to se dnes mezi mladými nenosí ![]()
V osmé třídě to vyvrcholilo, kdy už malá odmítala do školy chodit, mamce nic neřekla(my už s bráchou bydleli jinde
), bála se, měla zvracení z toho hrozného strachu, až to z ní jednoho rána máma vytáhla. jakmile se to všechno dozvěděla, vlítla do školy, ty hlavní zmetky seřvala jak malý haranty(a máma to umíííííí
), ještě tam pak letěla jednou ale to už za ředitelem a postarala se o to, že toho hlavního tyrana umístili do diagnosťáku. ![]()
Malá tehdy získala neuvěřitelně moc sebevědomí. byla to hlavně její práce, úplně změnila přístup. Začala bejt pyšná na to, že má předkus, protože k jejímu obličeji to patří a předkus jen tak někdo nemá
, byla pyšná na brýle protože jí slušely a HLAVNĚ začala bejt hrdá na své vyznání…v podstatě dala ostatním najevo, že pokud s ní chtějí zacházet takto, ona je též bude brát jako hovno u cesty, protože ona má svou víru a oni jsou bezbožníci, pachtící se za ničím.
neuvěřitelně obrátila. Od té doby si na ní nikdo nic nezkusil. každýho odpálkovala pár výstižnými slovy(není sprostá), s nadhledem vždy odpálkovala každého, kdo se na ní jen křivě podíval.
Nastoupila na střední, kde byli jiní lidé, nastoupila tam tehdy se svou hrdostí na sebe a svůj život, na to jak se oblíká(nemoderně ale jí se to líbí, tak co), všem hned řekla, že věří v boha a má své životní zásady, kouřit s nimi nebude a pít taky ne, ale ostatní věci, proč ne.
Chytla naproto perfektní třídu, všichni jí tam milujou(letos maturuje), ona je neuvěřitelný střevo totiž
, dokáže dělat srandu ze všeho a hlavně ze sebe, je pokorná, a víš co? Nemálokrát o ní spolužáci řekli, že jí obdivujou, že se jim líbí její postoj, a že to báááječná holka! Nedaj na ní dospustit.
takže naprostý souhlas se všemi tu. Být na sebe hrdá! Nějakou na pohled hezkou věc na sobě zdůraznit(třeba máš hezké vlasy, nebo nohy, nebo nehty, prostě cokoli), dobrý kadeřník dokáže divy! a HLAVNĚ HLAVU VZHŮŮŮRU HOLKA! JSI ČLOVĚK JAKO KAŽDÝ Z NÁS A KDO SE POVYŠUJE JE TUPEC A OMEZENEJ DEBIL!!!
A kde tě vlastně máme?
![]()