Pro všechny divná

Anonymní
14.4.11 15:55

pro všechny divná

ahoj budu psát o problému,který mě trápí už spoustu let. Jako malá jsem byla často nemocnáa zůstávala jsem doma,čímž jsem si možná vypěstovala sociální fobií. Méně jsem toho prostě napovídala a to byl motor toho proč se ode mě kamarád a pak jejich rodiče začali odtahovat. Někde jsem zaslechla,že si myslí že jsem mentálně postižená atd nejsem ani hezká tudíž mi nadávali do pračlověků a podobně. Ted mi bude 26 a ten problém trvá stále třeba bývalé kamarády z dětství pozdravím a oni nic. Nebo na plese každý tam tancuje s každým a baví se jen se mnou ani slovíčko. Jako bych byla malomocná nebo nějak podřadná. Na VŠ mám velmi dobré přátele ale žiju 30 km daleko v jedné malé vesničce. Nikdo za celý týden nepřijde. Jediný s kým za celý týden mluvím je rodina a kočky. Strašně mě mrzí když vidím jak se ostatní baví v hloučku a já se můžu jen dívat. Prostě projdou kolem mě jako bych byla průhledná. Při tom ani nevědí jak moc bych byla vděčná za kamarádství. Z té samoty už dostávám depky a napadají mě nejrůznější myšlenky (třeba v noci jak si to tu co nejrychleji odžit a podobně) ač se podobné myšlenky snažím usilovně zahánět,každý je tu pro něco. Jinak ani nemám naději na nějaký vztah protože kluci mi říkají prasátko podle tvaru obličeje nebo že jsem zaostalá a podobně. ani na tom FB mi nikdo z nejbližších lidí neodpoví jen ti co bydlí desítky km daleko

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xxZuzana
14.4.11 16:04

Hm, tak to teda nechápu - jak může mít holka jako ty takové potíže? Neznáme se, ale z psaného projevu se pozná docela dost. Podle mě jsi ideální dopisovací typ :mrgreen: píšeš srozumitelně, poutavě, sympaticky… tak ti jen poradím navazovat přátelství takhle. Překonáš ostych a nízké sebevědomí a určitě si dokážeš lidi získat. Potvory v okolí dokážou bohužel divy - když tě dlouhodobě někdo sráží, nakonec se cítíš jako úplná nula. A to je moc špatně ! Držím palce, takhle na dálku jsi veliká sympaťačka a nevěřím, že si časem někdo nedá tu práci tě lépe poznat :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9079
14.4.11 16:05

A co si třeba zajít k psychologovi. Nemyslím to špatně. Ale třeba, by Ti pomohl zvednout sebevědomí, tím, že by jses tam vyovídala a poradil Ti. Tak se hlavně nezlob, že mě napadlo jen tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
14.4.11 16:08

tak se zaregistruj, diskutuj, nasbirej kamaradky tady a pak zjisti, jestli je nejaka z tveho okoli a dej si srazik.
Jinak na plese je to blbe, tam jde vetsinou kazdy s nekym. Kdybys sebrala odvahu a zeprtala se „muzu si prisednout“ neodmitli by te, ale je otazka, jestli by rec plynula.

Mozna ze se moc bojis a tak se chovas preventivne odtazite. oslovit nekoho je tezke i pro me. Ale chce to usmivat se a chovat se pratelsky. A nerict jen „ahoj“ ale ahoooooj, jak se mas, slysela jsem, ze se budes vdavat.....bla bla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
14.4.11 16:11

A ještě něco mě napadlo - já měla na základce dvě spolužačky, obě vysmívané, ponižované, považované za hloupé. Kamarádily tak trochu spolu, ale asi jen z nouze - nikdo jiný tam pro ně nebyl. Pěkné také nebyly, aspoň z našeho tehdejšího pohledu. A dneska? Z jedné je seběvědomá usměvavá maminka dvou dětí, a ta druhá hodně cestuje a má spoustu přátel. Je to hodně o sebevědomí - když se necháš zatlačit do kouta a nevážíš si sama sebe, bude se ti toho pocitu „jsem divná“ zbavovat jen těžko. Začni někde, kde tě nikdo nezná - v nějakém kroužku, choď třeba tancovat a trochu se rozmazluj a nauč mít se ráda. Ostatní přijde samo.

• Citovat
  • Upravit
lys
6155
14.4.11 16:12

Možná by to chtělo úplně změnit prostředí a začít jinde a znovu. Přecijen jestli tě mají od dětství v očích jako „divnou“, nehledají zřejmě důvod, proč objevovat, že jsi ve skutečnosti stejně normální jako kdokoli jiný. A že nemáš tvářičku jako modelka? Chápu, že se ti asi hůř navazují kontakty s lidmi, ale věř, že komu tohle vadí, nebyl by dobrým kamarádem. 30km není zase tak moc :nevim: Jsi už dospělá, co takhle se přestěhovat za lidmi, se kterými si bezpečně rozumíš, změň účes, to taky hodně udělá, … hlavně nic nevzdávej :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
14.4.11 16:14

mimochodem nektery modelky maj oblicej jak ET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
14.4.11 16:14

asi vim kdo jsi,ale mozna ne treba se pletu,mam jednu znamou tady u nas,nekolikrat jsme ji rikala at prijde na kafe,ze si pokecame,radabych ji poznala,pripada mi jako fajn clovek,ale nikdy neprisla,nekolikrat jsem ji davala info i prez fb,ale taky nic,nebude treba chyba tady?ze se ostychas?pokud ses ta kterou myslim a jses z CHKO oblasti,urcite budes vedet,tak napis sz,ju?drzim palecky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
8940
14.4.11 16:16

Tady si muzes najit hodne pratel, holky jsou moc fajn, poradi, pomuzou, je tady sranda … takze huraaaa k nam na emimino :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
14.4.11 16:17

Ahoj,
Byla jsem na tom dlouhou dobu velmi podobně. Když jsem byla ve druháku na střední škole a tak jsem jen tak na valentýna seděla sama na pokoji intru, zatímco spolubydlící šly randit, napadlo mě, že zajdu do školy na net a mrknu na seznamku. Našla jsem tam inzerát, který mě velmi zaujal, dotyčnému jsem napsala. doporučuju napsat pravdu. Nevymýšlet si. O víkendu po valentýnu jsme se poprvé viděli a nakonec spolu začali i chodit. To mi dodalo potřebné seběvědomí. Od té doby nemám zdaleka takový problém se seznámit či obecně s kýmkoli jakkoli komunikovat. Nikdy by mě nenapadlo, že já, taková uzavřená, ne příliš pěkná ( manžel - ten kluk z inzerátu :-) si to nemyslí) holčina budu někdy dělat to co dělám. Moc ti držím palce abys taky našla někoho, kdo ti z té tvé samoty pomůže jako mě před cca deseti lety manžel. Jestli chceš, klidně napiš do SZ můžem si popovídat soukromě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
14.4.11 16:33

Ahoj,stejně jako xxZuzana si myslím, že je to o sebevědomí - a mluvím i z vlastní zkušenosti. Neměla jsem moc hezké dětství a díky výchově mých rodičů jsem neměla příliž velké sebevědomí. Dokud jsem si neuvědomila, že v tom je ten kámen úrazu, všeobecně se mi v životě nedařilo - ve vztazích, práci, atd. VŠECHNO se totiž odvíjí od toho, jestli je člověk vyrovnaný a spokojený sám se sebou…U toho je potřeba začít, je to běh na dloooouhou trať, ale jinak se tvůj život k lepšímu nezmění. Mně osobně třeba pomohla knížka Miluj svůj život od Louise L. Hay - podotýkám že napoprvé mi přišla trapná, při jejím druhém čtení jsem začala razit heslo „na tom něco je“ a při 3. čtení jsem už vyhledávala jen ty pasáže, které mi přišly pro mě důležité. Myslím, že i porada s psychologem je pro nový start (potažmo lepší a šťastnější život) nezbytná…člověk zjistí názor někoho nestranného a uvědomí si věci, které normálně „nevidí“. Je jen na každém z nás, jaký budeme mít život, zkus začít pracovat na tom svém šťastnějším…Budu držet palce :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
14.4.11 16:35

Já ti moc držím palce, aby se to u tebe otočilo tak, jako u mě.Já jsem měla málo sebevědomí a vždycky jsem si připadala jiná, divná než ostatní.Nejvíc mně pomohl můj muž,a potom naše dvě krásné děti.Jsem na ně pyšná a na naší rodinku.A druhá zkušenost byla, když jsem pracovala 10 let na přepážce banky a musela jsem neustále komunikovat s lidma,tak jsem zjistila, že je tolik týpků na světě, že se fakt nemusím tolik podceňovat :-D
Je hodně důežitý jak přistupuješ sama k sobě, tak k tobě přistupují druhý a každý si k tobě dovolí jen to,co ty mu dovolíš! ZAPRACUJ NA SOBĚ! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
14.4.11 16:37

Ahojky, přesně jak tu holky píšou, bude dobrý sjíždět nějaké seznamky atd… láska přes internet funguje a dá se najít spřízněná duše, neboj každý má svého životního partnera na světě a je jen otázkou času kdy se sejdete :-)
Jinak bych se nebála toho že jsi ošklivá, lidé totiž vypadají tak jak se cítí a tak jak chtějí, i ty můžeš být krásná, chce to jen se naučit vidět tak sama sebe..
Nezoufej a pusť se rychle a naplno do života!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
14.4.11 16:38

A z jaké části Čr jsi? Pokud nechceš, tak nemusíš odepisovat? Zkus si udělat třeba i pěkný den pro sebe. Zajít si ke kadeřnici, kosmetičce nebo si třeba nech udělat nehty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
14.4.11 16:39
bertík28 píše:
A z jaké části Čr jsi? Pokud nechceš, tak nemusíš odepisovat? Zkus si udělat třeba i pěkný den pro sebe. Zajít si ke kadeřnici, kosmetičce nebo si třeba nech udělat nehty.

jj plně souhlasím, já si třeba dřív kousala nehty :poblion: nemohla jsem si pomoct, a od té doby co si nechávám dělat nechty gelový mám rozhodně větší sebevědomí .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová