Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtěla jsem Vás poprosit o radu, než jste otěhotněli brali jste nějaké prášky, jako např. duphaston nebo Utrogestan nebo Clostilbegyt?
Chci se zeptat proto, že doktorka mi to napsala a nemám s tím žádné zkušenosti. Snažíme se o mimi od května a nic, tak Vás chci poprosit o radu co je lepší brát a co Vám zabralo. Děkuji Všem
z toho co jsi jmenovala nic…
brala jsem asi tři měsíce zpětně před těhu kys. listovou a pila čaj z kontryhele… a pak jsem měla multivitamíny pro těhule..
Ja brala Duphaston a Anopyrin od chvile, kdy jsem zjistila tehu, az do 12tt. Mela jsem to z duvodu predchoziho zamlkleho tehu jako prevenci. A mame z toho tehotenstvi krasnou rocni holcicku
Ale pred otehotnenim maximalne vitaminy s kyselinou listovou ![]()
Ahoj Pet,
já jsem brala kdysi všechny tři… Měla jsem problémy s krvácením mimo cyklus, tak se to snažili srovnat Duphastonem a ten teda nezabral. Utrogestan pomohl. Clostilbegyt se bere při problémech s ovulací. Brala jsem ho tuším od 3. dne, dávkování individuální a doktor pak sleduje na ultrazvuku jestli se tvoří folikuly.
Po otěhotnění jsem nafasovala Prednison (?) a Utrogestan, který jsem brala až do 12 tt (2-1-2).
Já brala 5 měsíců Utrogestan na srovnání cyklu a ten teda nezabral. Pak jsem dostala Clostilbegyt na 3 měsíce a zabral hned první měsíc (dvojčata)
A Utrogestan jsem pak ještě nějak do 25týdne brala vaginálně (předtím jsem je polykala) ![]()
Já sem brala utroš a utrogestan no a na 3 pokus jenže to nedopadlo dobře takže dnes valím k doktorovi.Uvidíme no jak to bude dál?! Nicméně člověk se nesmí vzdát a musí zabojovat. ![]()
Brala jsem Clostilbegyt. O mimi jsme se snažili bez úspěchu osm měsíců a po vyšetření mi bylo zjištěna špatná funkce hypofýzy, ve které se tvoří LH hormon - spouštěč ovulace. Mě ho tvořila velmi málo a jaksi nedostatečně. Měla jsem nasazenou stimulaci na tři cykly, od 5 do 9 CD v dávkování 1-0-1 a povedlo se nám hned napoprvé. Výsledek je v metříku. ![]()
Ahoj devcata s pritelem se snazime uz rok a mesic.kyselinu listovou jsem brala tri mesice pila caj gravozen a porad nic.zacala jsem teda brat znovu ti listovku.a sla k dr.ten mi dal utrogestan na pul roku vzdy jednu dene 17dc.po dobu 10 dnu.beru ho vecer a vaginalne.uz ho uzivam treti mesic a porad nic se nezmnenilo ani se nam to nepodarilo uvidme dal.
Prcku a dělal ti nějaké vyšetření, kde našel problém? Proč napsal právě Utrogestan? Ten je třeba na sliznici a udržení těhu, tak jestli je problém tady? Máš ovulaci? Rok je už docela dlouhá doba. ![]()
ahoj gabi.vysetreni mi jeste nedelal zadyn to prej az v bereznu az ho doberu ten utrous a stejne se to nepovede.potom teprver udela vysetreni.jinak ovulku mam.delam si ovu testy a merim si i teplotu
může být chyba aj jinde ne jenom v ovulaci..ale třeba taky ne nechtěla by sem strašit ![]()
Ahoj holky rok jsme se s přítelem snažili o mimi a pořád nic… Byla jsem už zoufalá proto jsem na netu hledala nějaké rady na prášky na podporu otěhotnění. Tady nějaká paní psala, že používala Calibrum babyplan. Ani nevím proč rozhodla jsem se to zkusit, Prášky jsem užívala měsíc a půl a v pátek jsem se dozvěděla, že jsem opravdu těhotná
nevím jestli je to těmi prášky, ale jsem moc šťastná holky
A paní upřímně moc děkuji ![]()
S dovolením se připojím do diskuze, akorát bych se chtěla zeptat jestli jste před otěhotnění braly nějaké doplňky, co nejsou na předpis?
@Janka50 Myslím, že všechny tady ty doplňky jsou volně prodejné. Je tedy jenom na tobě jaký si koupíš nebo jaký ti doporučil gynekolog.