Probíhí ovulace? Estrofem

1366
8.5.12 19:02

Probíhí ovulace? - Estrofem

Ahoj holky, mám dotaz: snažíme se o druhé mimi (první naprosto bez problémů), ale teď už to nějak nejde, dle Dr. jsem zřejmě bez ovulace, tak mi napsala od 11.DC Estrofem a od 18.DC Duphaston. Mám ovulační tester Lady Q a na zkoušku od začátku cyklu koukám zda není ovu na cestě, celou dobu nic až dnes 11DC se ukázala OVU, ráno ale nic, pak jsem si vzala první Estrofem a teď večer se ukázala ovu. Probíhá tedy, nebo je to tím, že jsem spolkla tu piluli. ten tester detekuje ovu ze slin. děkuju za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
8.5.12 19:24

ahoj, a ake dlhe mas cykly bezne?
kvoli comu Tipredpisal estrofem a duphaston?
ovulacne testery zo slin su bohuzial dost nespolahlive, takze nimi by som sa neriadila.
skus radsej merat bazalnu teplotu, alebo pouzivat tycinkove ovulacne testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.5.12 19:29

asi 6 týdnů po dokojení jsem dostala MS a cykly se postupně prodlužovaly,poslední byl 48 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.5.12 19:30

dr. mi zase říkala, že ze slin je to nejspolehlivější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
8.5.12 19:43

@Jana F a ta doktorka si to sama vyskusala, ked to tvrdila?

javiem, ze tie zo slin dost casto ukazuju ovulaciu aj chlapom :D
neviem na akom principe funguju, ale myslim, ze estrofem ich moze ovplyvnovat.
neodpisala si, ze preco Ti tie hormony doktorka predpisala.

ako vie, ze neovulujes? robila Ti hormonalny profil?

pokial sa nechces vzdavat testeru, tak jeden cyklus meraj BT a testuj testerom a uvidis, ci sa to zhoduje, alebo nie. lebo sa mi zda divne, ze mas cyklus dlhy 48 dni a zrazu by si mala ovulaciu 11dc.
v pripade, ze mas ovulaciu 20dc, alebo 30 dc, tak aj tak mozes otehotniet, ale to asi vies.
pokial nasadis duphaston pred ovulaciou, tak nemusi prebehnut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.5.12 20:22

dr. mi tuto kombinaci předepsala, že prý se na tom dá dobře otěhotnět, tak nevím :nevim: ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.12 20:49

Dr bych změnila, jestli ti tvrdila, že po Estrofemu se dobře těhotní :roll: podle mě ti to teda na „chybění ovulace“ nepomůže.
Já měla tuhle kombinaci taky, ale bylo to „na srovnání cyklu“, sice by mi v té době otěhotnění nebylo proti mysli, ale bylo mi řečeno doktorkou, že to problém s ovulací neřeší, že by se divila, kdybych u toho otěhotněla.

Měla by ti dát Clostilbegyt, jestli chceš řešit ovulaci :nevim:

Jinak zjisti si, na jakém principu funguje ten ovulační tester na sliny… podle mě je to nějak na principu estrogenů, a Estrofem JE estrogen, takže tipuju, že to ovlivňuje. Nehledě k tomu, že jsem ještě neslyšela o nikom, komu by ten tester fungoval. Já doporučuju bazální teplotu, ta mi řekla o ovulaci vždycky nejvíc (pozor ale na duphaston, ten bazálku zase posouvá nahoru). Duphaston bych začla brát až PO ovulaci (zjištěné z BT), neboť nasazený brzo ovulaci zabrání.

Anonymní E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.12 20:52
@Anonymní píše:
Dr bych změnila, jestli ti tvrdila, že po Estrofemu se dobře těhotní :roll: podle mě ti to teda na „chybění ovulace“ nepomůže.
Já měla tuhle kombinaci taky, ale bylo to „na srovnání cyklu“, sice by mi v té době otěhotnění nebylo proti mysli, ale bylo mi řečeno doktorkou, že to problém s ovulací neřeší, že by se divila, kdybych u toho otěhotněla.

Měla by ti dát Clostilbegyt, jestli chceš řešit ovulaci :nevim:

Jinak zjisti si, na jakém principu funguje ten ovulační tester na sliny… podle mě je to nějak na principu estrogenů, a Estrofem JE estrogen, takže tipuju, že to ovlivňuje. Nehledě k tomu, že jsem ještě neslyšela o nikom, komu by ten tester fungoval. Já doporučuju bazální teplotu, ta mi řekla o ovulaci vždycky nejvíc (pozor ale na duphaston, ten bazálku zase posouvá nahoru). Duphaston bych začla brát až PO ovulaci (zjištěné z BT), neboť nasazený brzo ovulaci zabrání.

Anonymní E.

EDIT PS: a změnila bych doktorku!!! Tvrdit, že ze slin je to nejspolehlivější 8o :roll: to bych teda moc její odborné erudici nevěřila.
Můžeš se třeba objednat do CAR… žádné doporučení nepotřebuješ
  • Citovat
  • Upravit
1366
8.5.12 20:56

ach jo holky, nechápu ty doktory. co doktor tojiný názor a postup a každý tvrdí, že ten jeho postup je nejlepší a jediný správný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
8.5.12 22:02

@Jana F suhlasim s anonymom (aj ked ho nechapem, ze za co sa hanbi :D )
menila by som doktorku. ak na to nemas chut, tak kasli na estrofem aj duphaston, meraj jeden cyklus bazalnu teplotu, uvidis kedy a ci ovulujes a podla toho sa nasledne mozes zariadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
1.6.12 12:20

:mavam: Holky. Prosím vás. Mám dotázek. V prosinci jsem vysadila HA. V lednu ms dorazila tak jak měla. Následovalo tedy snažení od ledna. Také od ledna nemám ms. Každý měsíc chodím na agolutin. Včera na UTZ zjistili že folíky nerostou sliznice taktéž ne. Neprobíhá u mě OVUlace a proto nemám ani ms. Nevím si rady. Zobu kys. listovou a na přání doktora ještě vitamín E. Je možné že se tělo ještě vzpamatovává z HA? HA jsem brala 5let. Jsem z toho zničená. Po ms kterou budu mít vyvolávanou opět agolutinem mě čeká 2-4den odběr krve aby se zjistilo jestli se vylučují hormony. Jak jste to měli vy? Podařilo se vám některé po stejných zkušenostech otěhotnět? DR. po výsledcích snad nasadí léčbu. Děkuji za odpovědi :,( :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí