Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tichošlápek no pokud by si to nechtěli uklízet, nevidím jediný důvod proč bych měla uklízet po cizím zvířeti, ono je jednodušší to tou lopatičkou přehodit vedle a třeba by je to naučilo ohleduplnosti k ostatním… před domem taky nezvedám psí hovínka po jiných lidech…
@Reynna píše:
Podle mě není dobré mít kočku napůl domácí a napůl venkovní. Za mě buď doma napořád, nebo ven. Kočky ti mohou natahat domů všelijaké nemoci, blechy, toxoplazmózu. Zvlášť s malým dítětem bych si dala pozor. Pokud byste ji nechali doma, vyřešil by se i problém s kocourem od sousedů.
Doma není-je jen v přístavbě-tam je více-méně sklad sezóních věcí a dílna.
@Tichošlápek píše:
@welovefashion takže bys to zvedla a místo do pytle hodila na sousedovic zahradu. No i tací jsou mezi námi
@axlpol píše:![]()
já jednou ze sebe udělala bio teroristu
a použila kočičí bobky k obraně keřů. U domu máme park a bylo jaro, keře rostly…a asi jako všude, maminky v hloučku, kafíčka, cigárka a děti vesele lámaly co šlo. Pár dní jsem křičela, ale s nikým to nehlo.Tak jsem místo do kontejneru, vysypala bobky ke keřům. Kočičí mají sílu, jak na to zasvítilo
a dětičky toho ničení nechaly a doufám, že i do toho šláply.
@axlpol ty jsi drsoň
my se teď budeme stěhovat a nase domácí šelmy budou také vypuštěny na zahradu. Jsem na ne zvědavá ![]()
@welovefashion píše:
@Tichošlápek to sice ne, ale můžou ho nechat doma nebo si to po něm jít uklidit, já bych po cizím kocourovi neuklízela…
Ty sousedi mají s námi společný jen roh. Mimo pozdravu s nimi nijak nekomunikujeme. Pochybuji, že si nechají starého venkovního kocoura doma, nebo, že to budou uklízet. max. se rozhádáme.
@JanaK30 Tak vykastrujte svou kočku, hlavně co nejdřív, aby neměla koťata. Buď to pomůže, nebo ne, a pak bych kdyztak nechala kastrovat i kocoura.
@Tichošlápek já pořídila rodičům kočku kterou darovala starší paní, bydlela v 2+1 s korelou
a kočička nádherná, podle mě líznutá britkou…s mým kocourem absolutně na nože, taková feminiska kočka
proto šla k rodičům do domku.Otce si zamilovala, jinak nesnáší všechny a jak nepoznala venek, tak se sama začla dožadovat chození ven.Ted už druhý rok, tráví většinu dne někde venku
nevím, kde se to v ní vzalo.Moje kočky by nevytáhly paty, brala jsem je jako malinké ze zahrady do bytu a jsou z nich polštáře. Ven už nikdy ![]()
Já se sem přidám s otázkou jestli můžu ![]()
dva roky zpátky jsme se ujali opuštěného malého kotěte, který našel kamarád. Bydlíme v bytě, tak je od té doby v uzavřeném prostoru. Samozřejmě jsme ho očkovali, odčervili. Otěhotněla jsem a chtěla jsem se zeptat, zda je i v tomto případě nějaká možnost nákazy toxoplazmózou? Myslím si, že už není, ale jistota je jistota
kocour je na nás hodně závislý, takový ocásek
proto si neumím představit, že by bylo potřeba ho dát pryč. Mám spíš strach, že bude špatně snášet přítomnost miminka, ale věřím, že mu neublíží…
Děkuji za odpovědi ![]()
@kajisss není, jinak odcervovat by se měl každého čtvrt roku, ale to asi víte. Jinak našim kočkám byla mimina fuk, horší je jak začnou děti chodit a kočky mají po klidu
@kajisss píše:…souhlasím s výše uvedeným. Nemusíte se bát nemoci a potom s miminkem to bude v klidu. Miminka jim byla fuk, ale chtěli být nablízku, aby věděli co se děje. Mám kočky zvědavce, ale to jsou asi všechny. Krásně se sžili a jednu dobu kolem 18m jak se přišlo domů, tak ještě oblečení utíkali hladit kocoura, to byl takový rituál. Ted ve 2letech tahají šňurky a kočky za nima běhají…a jak jich mají dost, zalezou si na skříň se vyspat.Jen kocour je daleko více mazlivý, chce mít největší pozornost, tak je dotěra
Já se sem přidám s otázkou jestli můžu
dva roky zpátky jsme se ujali opuštěného malého kotěte, který našel kamarád. Bydlíme v bytě, tak je od té doby v uzavřeném prostoru. Samozřejmě jsme ho očkovali, odčervili. Otěhotněla jsem a chtěla jsem se zeptat, zda je i v tomto případě nějaká možnost nákazy toxoplazmózou? Myslím si, že už není, ale jistota je jistotakocour je na nás hodně závislý, takový ocásek
proto si neumím představit, že by bylo potřeba ho dát pryč. Mám spíš strach, že bude špatně snášet přítomnost miminka, ale věřím, že mu neublíží…
Děkuji za odpovědi
Ahoj, prosím o radu, už fakt nevím co s tím. Skoro před rokem jsme si pořídili koťátko, bohužel odstavené v nějakých 4/5 týdnech. Takže je absolutně závislá na manželovi. Ke mě se chovala normálně. Zvládla i stěhování, hlavně že má manžela, za kterým doslova chodí jako pejsek. Problém nastal asi před 2 týdny, kdy kočce asi naprosto přeskočilo. Začala mi vytahovat spodní prádlo ze šuplíku a spát tam, s pelíšky by problém být neměl. V každé místnosti má jeden. To jsem nějak přešla, že se jí asi líbí moje ponožky. Jenže to zaslo ještě dál. V noci mi počůrává pouze moje oblečení. Už došlo i na počůrání mého šuplíku se spodním prádlem. Zničila mi moji kytku, chcanky jsou nesnesitelně cítit a nejspíš už došlo i na kadění, kytku neustále presazujeme a zkusili jsme do ní dát kamínky a „navonět“ citronem, nic. Ze zachudku vybíráme bobky denně, umytí záchoda je cca 1 za 3 dny, s tím nikdy nebyl problém. Jakmile ji dám jídlo já, ani se ho nedotkne. Když jsem s ní doma sama tak na mě syčí a mručí. Nic jsem tě kočce neudělala ale tohle si už vysvětluji jako kočičí averzi vůči mě. Chystáme se na veterinu, jestli není nemocná, nejsem vet ale asi není, když se tak chová vyloženě jenom ke mě? Vykastrovana je. Někdo nějaké rady co s tím?
![]()
No nejdřív bych fakt vyloučila zdravotní problém. Kočky které uměly chodit na bedýnku a najednou chčijí všude možně jsou většinou nemocné.
Neudělali jste před 2 týdny něco? Nějaká změna v bytě - nový nábytek, nová aviváž, nový parfém třeba?
https://www.holidaycat.cz/…ak-to-resit/
Tohle často bývá problém brzy odstavenych koťat. Jsou proste nevyzrale, nesocializovane, agresivní, hysterické. Problémy s mocecenim mimo záchod jsou u tehle koček víc než časté. A je jedno, ze před tím na wc chodila. Vzhledem k tomu, jak se kočka celkové chová, bych netipovala zdravotní problém, ale samozřejmě je nutné ho vyloučit. Kočce se opravdu hodne věnovat, koupit kozlík, santu.. Je dost možný, ze z tebe cítí, ze ji nemusíš, děla a naschvaly.
@Ravy Kočky jsou konzervy nesnášejí změny..Neproběhlo míněné stěhování, neublížila jste jí náhodou, nepřibylo vám návštěv, nenechává přítel kočičku samotnou dlouho doma jen svámí? Je dost možné že kočka se cítí jakýmkoliv způsobem ublížená. Čůráním na Vaše věci se snaží vás jakoby pokořit a stoupnout v domácí hierarchii…Rádi čůrají i do postele a bot…Určitě veterina, vymývat bedýnku, mít jich raději i více, denně čistit, zkusit koupit i jiné stelivo, a např mít ty boudičky kryté..kočky to maj rády. Zkusit zasadit, šantu kočičí, s kočkou si aktivně hrát.. např takové to peříčko na šňůrce…unavit jí, dávat pamlsky hladit, aby se vyvinulo nějaké pouto…Ale výsledek nezaručen. Já jsem měla kocoura, mazel..jakmile jsme se rozsešla s ex a vytrhla ho z jeho původního prostředí konec… Syčel, bál se, nežral, chodil mi do postele čůrat, na prádlo, novému příteli do bot…Nepomohlo nic…nevydržela jsem to psychicky a kocour šel zpět k ex…no a půl věcí z bytu jsem musela vyházet..Ten puch bych z toho nedostala ani za milion let!