Přítel nechce doma zvíře

331
20.11.17 18:37

Přítel a zvíře

Ahoj :)
Chtěla bych se podělit o něco, co mě trápí a slyšet nějaké argumenty „z venku“, jestli moc netlačím na pilu :)
Od malička jsem vyrůstala v domě a vždycky jsme měli hned několik zvířat - kočku, psa, králíka, křečky… Teď bydlím s přítelem v bytě a po delší době jsem si uvědomila, že mi zvíře hrozně moc chybí. Mám stresově náročnou práci a doma bych uvítala uvolnění od stresu v podobě nějakého mazlíčka. Mám odzkoušené, že když jsem měla u sebe kočku nebo psa, bývala jsem vždy klidnější, veselejší, spokojenější. Moc bych si přála kočku, která by snad v bytě nestrádala, přece jen není tak náročná jako pes a vydrží sama.
Přítel ale o tom nechce ani slyšet. Vůbec neslyší moje přání, prosby a argumenty. Zvíře v bytě prostě nebude a přes to nejede vlak. Argumentuje ničením nábytku a chlupy, což chápu, ale vzala bych to všechno na sebe a o to víc uklízela. Vůbec si neuvědomuje, jak mi na tomto přání záleží a jakou by mi to udělalo radost. Hodně času trávím doma sama, přítel chodí později z práce a často bývá pryč s přáteli sportovat, a mně prostě chybí v cizím městě společnost a nějaká „spřízněná duše“. Domácí mazlíček by mi určitě tu samotu pomohl zvládat líp.
Udělala jsem taky několik ústupků, když jsem věděla, že příteli na něčem záleží. Nakonec jsem se nebránila ani hlučnému hudebnímu nástroji, který si tu nastěhoval a díky němuž jsme si asi trochu znepřátelili sousedy.
Přítel má rád zvířata, ale doma je prostě nechce.
Tlačím moc na pilu a mám se svého snu vzdát? Cítím se čím dál víc frustrovaně a mrzí mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3323
20.11.17 18:47

Těžko radit. Třeba to jen vidí víc objektivně. Měl by se vám kdo o zvíře starat pokud budete chtít odjet na víkend, na týden? Co finance na jídlo, veterináře.
Nebylo by třeba možné domluvit se na venčení pejsků v útulku, hlídání zvířat?
Asi bych to proti přítele vůli nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kee
24
20.11.17 18:49

A co takhle křeček, morče, králík? Něco méně časově náročného co jde zavřít do klece :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
20.11.17 18:51
@Emka1990 píše:
Ahoj :)
Chtěla bych se podělit o něco, co mě trápí a slyšet nějaké argumenty „z venku“, jestli moc netlačím na pilu :)
Od malička jsem vyrůstala v domě a vždycky jsme měli hned několik zvířat - kočku, psa, králíka, křečky… Teď bydlím s přítelem v bytě a po delší době jsem si uvědomila, že mi zvíře hrozně moc chybí. Mám stresově náročnou práci a doma bych uvítala uvolnění od stresu v podobě nějakého mazlíčka. Mám odzkoušené, že když jsem měla u sebe kočku nebo psa, bývala jsem vždy klidnější, veselejší, spokojenější. Moc bych si přála kočku, která by snad v bytě nestrádala, přece jen není tak náročná jako pes a vydrží sama.
Přítel ale o tom nechce ani slyšet. Vůbec neslyší moje přání, prosby a argumenty. Zvíře v bytě prostě nebude a přes to nejede vlak. Argumentuje ničením nábytku a chlupy, což chápu, ale vzala bych to všechno na sebe a o to víc uklízela. Vůbec si neuvědomuje, jak mi na tomto přání záleží a jakou by mi to udělalo radost. Hodně času trávím doma sama, přítel chodí později z práce a často bývá pryč s přáteli sportovat, a mně prostě chybí v cizím městě společnost a nějaká „spřízněná duše“. Domácí mazlíček by mi určitě tu samotu pomohl zvládat líp.
Udělala jsem taky několik ústupků, když jsem věděla, že příteli na něčem záleží. Nakonec jsem se nebránila ani hlučnému hudebnímu nástroji, který si tu nastěhoval a díky němuž jsme si asi trochu znepřátelili sousedy.
Přítel má rád zvířata, ale doma je prostě nechce.
Tlačím moc na pilu a mám se svého snu vzdát? Cítím se čím dál víc frustrovaně a mrzí mě to.

ja bych se nevzdala..ale zalezi, jak moc je to pro tebe dulezite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
20.11.17 18:55

Souhlasím s Venetia, jak moc je to pro tebe důležité. Pro mě jsou zvířata něčím, bez čeho už nikdy nechci žít, hlavně teda bez psa. A opravdu nemám ráda, pokud má někdo psa jen na zahradě v kotci a vytáhne ho jednou za rok, pes i kočka jsou u nás členy rodiny. Tudíž bych já neslevila ze svých snů. Partnera mám takového, který to má stejně, nedovedu si představit to mít jinak, takže v podstatě si musíš určit priority sama. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.11.17 18:59

@Emka1990 i můj (tehdy ještě) přítel mi oznámil, že kočka přes práh bytu půjde jedině přes jeho mrtvolu. Psa jsem nechtěla, byť je mám ráda, protože jsem si uvědomovala, že bych měla problém stíhat venčení. Nakonec jsme v bytě měli kocoury rovnou dva. Ale trvalo to dlouho, než si myslel, že jsem to udělala za jeho zády a rezignovaně mi řekl „no, tak mi to tedy ukaž“ (řekla jsem, že pro něj mám překvapení, ale myslela sem účes a on myslel kočku :lol: ). V tu chvíli už bylo jasno a pořizoval se kocour. Po roce a půl další (jako kamarád pro toho prvního). První nám minulý měsíc zemřel (po 12ti letech) a manžel ani na chvilku nepochyboval o tom, že až se oklepeme ze ztráty, pořídíme dalšího. Domluvili jsme se, že na jaře. Kocour mu neskutečně přirostl k srdci, všude se jím chlubil, každému ho ukazoval. Neuvěřitelné, že je to ten samý chlap, který odmítl pustit kočku přes práh bytu. Já bych vydržela, neupouštěla od snu, ale ani bych to nedělala chlapovi za zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.11.17 19:05

Já jsem radikál, prostě bych kočku přinesla domu a buď se s tim smíříš nebo nazdar. On si bude hrát na nástroje, ty dělat ústupky a on ani jeden? Dyť o té kočce ani nemusí vědět. Já osobně bych se s tim moc nepárala. On to nějak přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
20.11.17 19:14

Rozhodně bych žádné zvíře nedotáhla domů bez jeho vědomí. Zkusila bych mu vysvětlit pozitiva zvířátka a dohodla se s ním na takovém, které neničí nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.11.17 19:15
@mejdylko píše:
Já jsem radikál, prostě bych kočku přinesla domu a buď se s tim smíříš nebo nazdar. On si bude hrát na nástroje, ty dělat ústupky a on ani jeden? Dyť o té kočce ani nemusí vědět. Já osobně bych se s tim moc nepárala. On to nějak přežije.

No, taky to může být jinak…dohady, výčitky, až k rozchodu…Těžko radit, ty musíš vědět, jak je přítel tvárnej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
20.11.17 19:15

Je to společný byt ne? :roll: prostě bych si zvíře přinesla a on by si zvykl ;) když je bez tak celý dny pryč nebo s přáteli sportuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
20.11.17 19:18
@mejdylko píše:

To bych nedelala..uz kvuli tomu zvireti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
20.11.17 19:20

No ja Ti nevim, mne chlap domu prinest zvire, i kdyz vi, ze ho nechci nebo me prehnane lamat, tak nebudeme kamaradi.
Spis bych to videla, podle toho, co pises, ze by sis mela nejak rozsirit svuj zivot. Takhle to vyzniva, ze chodis jen do prace a domu a mas jen partnera a pak je Ti smutno. Coz, bez ohledu na zvire, neni pro vztah zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
@Petruna21 píše:
Je to společný byt ne? :roll: prostě bych si zvíře přinesla a on by si zvykl ;) když je bez tak celý dny pryč nebo s přáteli sportuje :nevim:

tohle je nejhorsi..nejvice se prosazuji ti, kdo se na miste vyskytuji sporadicky..toho uz jsem si vsimla vickrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615

To je těžký, já tě chápu, ale mít zvíře v bytě přes kategorický nesouhlas spolubydlícího, z toho bych měla obavy… Jak znám kočky, tak se vsadím, že vycítí, že ji přítel nemá rád a o to víc ho bude schválně vytáčet, některé jsou fakt… velmi vynalézavé :lol: Co když se k ní ve tvé nepřítomnosti bude chovat hrubě? Budeš ji mít furt na talíři, já ti nevím, jestli by mi to za to stálo… Králíčka nebo činčilu bys nechtěla? To by pro něj mohlo být zkousnutelnější, bude v kleci a vyndáš si to večer u telky na pomazlení, nebo když nebude doma… hlodavec sice není kočka nebo pes, ale jsou to taky fajn zvířátka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mikashopova
20.11.17 19:22

Ahooj. No a já bych to teda taky nedělala. Já jsem člověk psí, dovolit jsme si ho časově i finančně mohli, ale přítel si s ním nesedl, žárlil. A jak moc ho nechtěl před tím, měla jsem doma hotové peklo a musela jsem psa vrátit. Je to zbytečná hádka, zbytečný problém. A žadonit neustále, to ho podle mě začne taky za chvilku hodně prudit. Třeba nechce kočku právě kvůli tomu, že jste v bytě. Řekl ti důvod? Nestačilo by zatím maličké zvíře, králík třeba a časem něco většího? Já mám nakonec místo psa kocoura, kterého miluju a psa jsme udělali kompromis, že toho až do domu a až budou děti. Zkuste se taky domluvit na kompromisu, o tom to přeci ve vztahu je. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný