Přítel nechce doma zvíře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3085
21.11.17 07:49

Manžel také zvíře nechce. Já bych teda brala všemi deseti i morče, králíka nebo i potkana, ale to by mi doma už vůbec neprošlo :lol: Jeden čas jsme měli raka, ale bohužel nám začal kvůli stojaté vodě plesnivět byt, tak musel jít pryč, ale toho jsme měli jen kvůli tomu, že když jsme se s mužem sestěhovali, jeho spolubydlící z předešlého bydlení ho nechtěl, tak jsme se ho ujali :lol: Přitom já zvířata miluju. U rodičů jsem měla svou fenku, morčata, rybičky. Teď by nebyl den, kdyby mi zvířátko nechybělo, ale NIKDY bych domů žádné nedonesla bez vědomí manžela. Manžel by toleroval jen kočku nebo psa, ale kvůli 2 malým dětem a malému bytu je mít takové zvíře zatím nereálné. A to jsem manžela nalomila tak moc, že mi chtěl kočku koupit teď k vánocům, sphynx :lol: ale chci i pro to zvíře jen to nejlepší, takže až přijde ten správný čas, věřím, že si k nám nějaké najde cestu bez toho, abych musela ukecávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.11.17 07:52
@Terezxx píše:
ale kvůli 2 malým dětem a malému bytuje mít takové zvíře zatím nereálné.

Definuj „malý“ :lol: V 1+1 jsme bydleli já, manžel, dvě děti, dva kocouři, dva hadi a rybičky. Když bylo dětem 3 a 5 let, tak jsme se stěhovali, protože ony zabíraly nejvíce prostoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
21.11.17 07:59

@Emka1990 mam to podobne, jako tvuj pritel - zvirata mam rada, ale nechci s nimi zit v jednom „chlivku“.
Svym detem jsem dovolila zvirata za sklem - co ztrebas nejakeho hada nebo morce, co by bylo zavrene a jen by sis ho obcas vyndala na pomazleni a uklidila zpet?

Muj nazor je, ze brat zvire jako clena rodiny a sdilet s nim nabytek a loze, neni normalni ani zdrave. Mnoho lidi to tak potrebuje mit z ruznych duvodu - slepci, stare babicky, ktere ten pes donuti jit ven, psychicky nemocni… ale normalni clovek si na kamaradeni najde jine lidi, na mazleni si poridi deti…

Tezko soudit, jak moc ho skutecne potrebujes ty, nakolik je to potreba a nakolik plezir nebo zvyk - to uz musite vyresit vy dva. Ve vztahu se musi delat ustupky a pokud zvire potrebujes, tak by ti mel vyhovet (lepsi zvire, nez prasky) - pokud ho jen chces, tak si myslim, ze jeho prani nezit se zviretem v byte vyzaduje tvuj respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
21.11.17 07:59
@Emka1990 píše:
Ahoj :)
Chtěla bych se podělit o něco, co mě trápí a slyšet nějaké argumenty „z venku“, jestli moc netlačím na pilu :)
Od malička jsem vyrůstala v domě a vždycky jsme měli hned několik zvířat - kočku, psa, králíka, křečky… Teď bydlím s přítelem v bytě a po delší době jsem si uvědomila, že mi zvíře hrozně moc chybí. Mám stresově náročnou práci a doma bych uvítala uvolnění od stresu v podobě nějakého mazlíčka. Mám odzkoušené, že když jsem měla u sebe kočku nebo psa, bývala jsem vždy klidnější, veselejší, spokojenější. Moc bych si přála kočku, která by snad v bytě nestrádala, přece jen není tak náročná jako pes a vydrží sama.
Přítel ale o tom nechce ani slyšet. Vůbec neslyší moje přání, prosby a argumenty. Zvíře v bytě prostě nebude a přes to nejede vlak. Argumentuje ničením nábytku a chlupy, což chápu, ale vzala bych to všechno na sebe a o to víc uklízela. Vůbec si neuvědomuje, jak mi na tomto přání záleží a jakou by mi to udělalo radost. Hodně času trávím doma sama, přítel chodí později z práce a často bývá pryč s přáteli sportovat, a mně prostě chybí v cizím městě společnost a nějaká „spřízněná duše“. Domácí mazlíček by mi určitě tu samotu pomohl zvládat líp.
Udělala jsem taky několik ústupků, když jsem věděla, že příteli na něčem záleží. Nakonec jsem se nebránila ani hlučnému hudebnímu nástroji, který si tu nastěhoval a díky němuž jsme si asi trochu znepřátelili sousedy.
Přítel má rád zvířata, ale doma je prostě nechce.
Tlačím moc na pilu a mám se svého snu vzdát? Cítím se čím dál víc frustrovaně a mrzí mě to.

Nesnáším kočky doma, spousta chlupů a zničený nábytek, kámoška měla domácí kočku a ikdyž měla škrabadlo tak ji zrušila dřevěný nábytek a vůbec mě nijak neoslovují i z důvodu jak se ptotěžují psi a kočky, ale pes který uteče zruší srnu tak to nikomu nevadí nebo utrpení hospodářských zvířat, třeba slepic nebo kuřat, takže kdyby přítel chtěl, což naštěstí ani omylem nechce, tak za mě obrovský problém a udělala bych nemožné aby to přehodnotil..ano kdyby si kočko pořídil bez mého vědomí ta přinesl ji do společného domova tak ho nejspíše opustím..a klidně mě kamenujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
21.11.17 08:03

Omyl a nejde to cele smazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
21.11.17 08:27
@Jabadabadu píše:
A co takhle si pořídit dítě? Já uznávám, ze je to v dnešní době takové netradiční, když si dva mladí pořídí rodinu, ale podle mě je tvoje touha mít kočku jen maskovaná touha pečovat o dítě. Jinak já tvého přítele chápu, mě taky nesmí přes práh žádné zvíře.

Taky mám stejný názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106240
21.11.17 08:43
@Terezxx píše:
Manžel také zvíře nechce. Já bych teda brala všemi deseti i morče, králíka nebo i potkana, ale to by mi doma už vůbec neprošlo :lol: Jeden čas jsme měli raka, ale bohužel nám začal kvůli stojaté vodě plesnivět byt, tak musel jít pryč, ale toho jsme měli jen kvůli tomu, že když jsme se s mužem sestěhovali, jeho spolubydlící z předešlého bydlení ho nechtěl, tak jsme se ho ujali :lol: Přitom já zvířata miluju. U rodičů jsem měla svou fenku, morčata, rybičky. Teď by nebyl den, kdyby mi zvířátko nechybělo, ale NIKDY bych domů žádné nedonesla bez vědomí manžela. Manžel by toleroval jen kočku nebo psa, ale kvůli 2 malým dětem a malému bytu je mít takové zvíře zatím nereálné. A to jsem manžela nalomila tak moc, že mi chtěl kočku koupit teď k vánocům, sphynx :lol: ale chci i pro to zvíře jen to nejlepší, takže až přijde ten správný čas, věřím, že si k nám nějaké najde cestu bez toho, abych musela ukecávat :lol:

My máme garsonku, a měla jsem tu na zacatku dva psy a kočku, pak dva psy, teď přítele, psa a občas jeho dítě a v sobotu si jedeme pro koťátko…prostor žádný problém není…možná pro lidi, ale pro zvířata určitě ne, pokud tedy neplánujes zrovna dogu nebo něco podobného…vždyť to zvíře je stejně tam, kde jsou všichni, i kdybys měla 10 pokojů a obrovskou zahradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106240
21.11.17 08:47
@lilith1 píše:
Nesnáším kočky doma, spousta chlupů a zničený nábytek, kámoška měla domácí kočku a ikdyž měla škrabadlo tak ji zrušila dřevěný nábytek a vůbec mě nijak neoslovují i z důvodu jak se ptotěžují psi a kočky, ale pes který uteče zruší srnu tak to nikomu nevadí nebo utrpení hospodářských zvířat, třeba slepic nebo kuřat, takže kdyby přítel chtěl, což naštěstí ani omylem nechce, tak za mě obrovský problém a udělala bych nemožné aby to přehodnotil..ano kdyby si kočko pořídil bez mého vědomí ta přinesl ji do společného domova tak ho nejspíše opustím..a klidně mě kamenujte.

Naštěstí většina lidí o svých touhach a zajmech vi od začátku vztahu a k takovým situacím tak často nedochazi, v tomto kompromis udelat nelze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106240
21.11.17 08:49
@lilith1 píše:
Taky mám stejný názor..

Ne každý má touhu pečovat o dítě…někdo má prostě zvířata rád a chce s nějakým sdílet život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
21.11.17 09:03

Nevím, jak je to u koček, u psů je dost nelínavých plemen (jedno máme doma, opravdu ani chlup). U koček jsou tuším kornyšrex a devonrex, ale nevím, jestli nepouští chlupy vůbec :think:. Pokud jde partnerovi jen o ty chlupy (což chápu),tak co ho zkusit ukecat na něco takového, nelínavého? Morče je taky fajn, ale na mazlení to moc není a chlupy z něho jsou.
Péče o dítě místo psa/kočky, no… své děti miluju, pomazlím se s nimi velmi ráda, ale někdy fakt potřebuju podrbat tu němou tvář, co do ničeho nekecá, jen chápavě kouká. Někde jsem četla, že jsou na to i studie, jak hlazení kočky/psa pomáhá k odbouráni stresu, canis/felis terapie taky pomáhá v různých směrech, nejen osamělým důchodcům. Ale jak to skloubit, u partnerů opačného ražení to bude asi oříšek :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
21.11.17 09:03
@Venetia
@Venetia píše:
Naštěstí většina lidí o svých touhach a zajmech vi od začátku vztahu a k takovým situacím tak často nedochazi, v tomto kompromis udelat nelze

Přesně tak, je to přesně tak důležité jako soulad v sexu toto zjistit co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.11.17 09:10

Já kočky pročesávám a pak pustí jen minimum chlupů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106240
21.11.17 09:34
@lilith1 píše:
@VenetiaPřesně tak, je to přesně tak důležité jako soulad v sexu toto zjistit co nejdříve.

přesně…že protějšek musí být nekuřák apod. v tom mají všichni jasno a nebrali by ho ani, kdyby byl ze zlata, ale na další podstatné věci kašlou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.11.17 09:41

@Pudloslava A když má někdo to zvíře prostě jako koníček? :nevim:
Kdyby třeba zakladatelka byla vášnivá cyklistka a přítel se ke kolu stavěl velmi odmítavě, jak by se vyvíjela tato diskuse?
Jako nejde to úplně srovnat, protože kolo přece jen není živý tvor…
Můj chlap hraje hokej, nějakou pralesní ligu tady s chlapama si jednou týdně chodí zabruslit. Má kvůli tomu komplet výstroj (finančně srovnatelné s péčí o kočku), víkendový večer místo romantiky 8) tráví na ledě, pak ty smradlavé chrániče suší rozložené po bytě - a to fakt nenávidím. Vedle postele mám tu hokejovou megatašku 8o (jinam se nevejde…) Protože já s tím „nesouhlasím“, nechápu tu touhu honit se po ledě za kusem gumy - mám mít právo veta?
Jako tohle je o schopnostech dělat kompromisy… a pokud jeden z páru tak moc něco „nemá rád“, že ani kvůli protějšku není ochoten to překousnout, pak pro mě by to znamenalo, že k sobě jako pár nepatříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
21.11.17 09:55
@Venetia píše:
přesně…že protějšek musí být nekuřák apod. v tom mají všichni jasno a nebrali by ho ani, kdyby byl ze zlata, ale na další podstatné věci kašlou

neptají se a myslí si že ten druhý to má stejně :? Ale já na pro mě důležité věci se ptala teda hned. Přece nezačnu psa řešit v doobě kdy spolu budeme žít a on mě řekne že psy nesnáší a do bytu žádného enchce. raději vědět hned a popřípadě ten vztah dál nerozvíjet. pro mě lepší ukončit hned v začátku, po letech už by to bylo těžké ale zase vím že manžel v tomhle by povolil, stačilo by párkrát se zmínit :lol: nebo často před sexem se mě ptá co bych chtěla za dárek k narozeninám, Vánocům, výročí tak bych řekla že pejska a nejspíš by to odsouhlasil aniž by vůbec tušil :mrgreen:. Ale ne chtěl malého psa, ne bílého a jinak je mu to fuk a já zase řekla že jedině fenu. Pak jsme mu ukázala plemena která odpovídají tak jsem se dohodli, teda já řekla kterého :mrgreen:. U mladší feny ale přišel s tím sám že ejdnou by takového psa chtěl tak sjme řekla proč ne ted a máme jí a chtěl jí manžel a ona je můj závislák. Mnažel na mě at jí okřiknu když něco dělá a pak že jí to říkám jako kdybych jí chválila, na něj nereaguje vůbec :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný