Přítel nechce doma zvíře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
21.11.17 11:23

Jako náhradu za děti znám akorát mou sestřenici, která se smířila s bezdětností, ani nevím proč, a tak má rovnou pět psů. Trochu extrém. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.11.17 11:25

@Terezxx no, jak jsme se vešli? Úplně v pohodě. Nejvíc místa zabíralo akvárko, terária a kocouří záchod. Kocouři se vždycky někde ztratili :lol: Pravdou je, že já jsem celkem zkušená v přestavování bytu tak, aby tam bylo co nejvíc volného prostoru a aby to vypadalo vzdušně. Na spaní jsme měli vyvýšené lůžko (jééé, pod to se vešlo krámů :lol: ), děti měli patrovku. A opravdu nejvíc místa zabíraly dětské věci, dětské hračky, děti samotné a bordel, co napáchaly při hraní :lol: Nějaká přítomnost kočky už na množství prostoru neměla vůbec žádný vliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
21.11.17 11:27
@Venetia píše:
My máme garsonku, a měla jsem tu na zacatku dva psy a kočku, pak dva psy, teď přítele, psa a občas jeho dítě a v sobotu si jedeme pro koťátko…prostor žádný problém není…možná pro lidi, ale pro zvířata určitě ne, pokud tedy neplánujes zrovna dogu nebo něco podobného…vždyť to zvíře je stejně tam, kde jsou všichni, i kdybys měla 10 pokojů a obrovskou zahradu

Já myslím, že i zvíře má mít možnost se někam schovat do jiné místnosti a mít klid. Fenka u našich je věcně zalezlá a spí a to není stará. Jakmile jsme na návštěvě je nervní, protože jsme všude. A my chceme i pro děti víc prostoru. Nechceme se všichni sardinkovat na pár metrech. Dogu naplánujme, přemýšleli jsme o boloňákovi, maltezáčkovi, pudlovi, naháči, yorkovi.. o něčem co nepelichá. Případně bezsrstá kočka :lol: Ale pokud by se k nám nějaké zatoulalo, neváhala bych vůbec a zůstalo by, což je jasné i manželovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.11.17 11:29
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
@Venetia píše:
když má člověk normální mezilidské vztahy..manžela, děti a k tomu zvířátko je to snad v pořádku?

No jo, ale pokud ma v poradku mezilidske vztahy etc, tak snad zvladne nemit zviratko, kdyz vidi, ze to tomu druhemu hodne vadi, ne?

Respektive pokud otazka zni, zda povazuji za normalni mit zviratko, ano - ale nepovazuji za normalni brat ho jako plnohodnotneho lidskeho clena rodiny. Jestli ma nekdo jako konicka psa nebo lego, je fuk. Ale jestli ma nekdo za kamarada cloveka, nebo zvire, to uz stejne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
21.11.17 11:34
@Kakika píše:
Jako uznávám, že z kočky padají chlupy. Ne každý touží mít chlupy i v kávě. Na druhou stranu, propocená výstroj smrdí. Tudíž kočka obtěžuje svými chlupy, výstroj zase zanechává pachovou stopu (pro nekočkaře…ne, kočka opravdu nesmrdí. Smrdí její nevyčištěná toaleta případně nevhodné stelivo v toaletě).

Někdo opravdu může mít až odpor k přítomnosti volně se pohybujícího zvířete po bytě. Pak je ale opravdu lepší spolu nebýt. Svůj život si bez zvířat představit neumím. Kdyby se partner nenechal ukecat, nevěřím tomu, že by jsme to spolu táhli už 16.rok. Můj život je se zvířaty prostě úzce spjatý již od dětství, kdy jsem (co mi paměť sahá) chtěla vystudovat veterinu. No, nakonec mám jen střední, ale tím jen chci říct, že zvířata u nás nejsou náhradou za děti ani náhradou za kamarády. Mám spoustu přátel, ale někdy mám náladu fakt jen sednout na gauč a hladit předoucí kočku. Tu mi zase nenahradí žádný kamarád :lol:

Chce to zkrátka, by byl pár alespoň trochu kompatibilní a ve zbytku tolerantní se schopností kompromisu a dialogu. A nevadí mi ani lidi, kteří zvířata v bytě nemusí. Ti k nám totiž ani nepřijdou a mimo náš dům si s nimi pokecám o čemkoliv jiném ;)

Mám to úplně stejně. Zvířata jsou naprosto automatickou a přirozenou součástí mě. Není to nějaký módní manýr, nedostatek sociálních kontaktů, potřeba pečovat o děti. Ačkoliv s námi bydlí, nemám je na pozici rovnou člověku, naprosto chápu, že jsou místa, kde pes nemá co dělat, když má přijet teta, co psy nesnáší, nedělá mi žádný problém psa odvelet a zavřít jinam, žádné demonstrativní výstupy typu ten pes je tu víc doma než ty. Partnera jsem tak nějak automaticky, asi podvědomě, vybírala podobného ražení. Dlouhodobě bych totiž být bez zvířat nechtěla a snad ani nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106409
21.11.17 11:35
@Terezxx píše:
Já myslím, že i zvíře má mít možnost se někam schovat do jiné místnosti a mít klid. Fenka u našich je věcně zalezlá a spí a to není stará. Jakmile jsme na návštěvě je nervní, protože jsme všude. A my chceme i pro děti víc prostoru. Nechceme se všichni sardinkovat na pár metrech. Dogu naplánujme, přemýšleli jsme o boloňákovi, maltezáčkovi, pudlovi, naháči, yorkovi.. o něčem co nepelichá. Případně bezsrstá kočka :lol: Ale pokud by se k nám nějaké zatoulalo, neváhala bych vůbec a zůstalo by, což je jasné i manželovi :lol:

já mám čínanka…doporučuji :D S hodně malýma dětma, určitě to zvíře musí mít možnost se schovat…u kočky to chce nějaké to škrabadlo s boudičkou..taky musím co nejrychleji pořídit a hlavně kočky se mužou uvelebit i někde nahoře, což je výhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106409
21.11.17 11:37
@Pudloslava píše:
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…

No jo, ale pokud ma v poradku mezilidske vztahy etc, tak snad zvladne nemit zviratko, kdyz vidi, ze to tomu druhemu hodne vadi, ne?

Respektive pokud otazka zni, zda povazuji za normalni mit zviratko, ano - ale nepovazuji za normalni brat ho jako plnohodnotneho lidskeho clena rodiny. Jestli ma nekdo jako konicka psa nebo lego, je fuk. Ale jestli ma nekdo za kamarada cloveka, nebo zvire, to uz stejne neni.

tohle mají snad lidi vyřešeno dřív než mají děti ne? Pokud si vzpomenu až po dětech tak ta vášen ke zvířatům asi není moc silná a hlavně nejdu do vztahu s někým, kdo nemá zvířata rád..pro mně zásadní..pro tebe možná nic důležitého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.11.17 11:40
@Emimin7 píše:
Jako náhradu za děti znám akorát mou sestřenici, která se smířila s bezdětností, ani nevím proč, a tak má rovnou pět psů. Trochu extrém. :D

ja znam jednu psychicky nemocnou osobu, tez neplodnou a diky psych. chorobe bez nadeje na adopci (ostatni asi i bez nadeje na partnera) - upnula se na psa. Samozrejme, at si ho vezme kamkoli, i k nam na navstevu, ja to proste na tu chvilku strpim. Neposmivam se ji, jak na fcb zverejnuje fotky, jak byla se svym hafankem na psim tabore.

Mnoha duchodcum bych psa vyslovene doporucila. Deti na ne nemaji cas a stary clovek, aby si zachoval sve funkcni schopnosti, musi chodit ven - pes ho donuti. Pejskari navazuji pri vychazkach i socialni kontakty.

A nadseni chovatele, cvicitele a mnozitele - to je take uplne jina kategorie. Kazdy konicek je trochu ujety, v podstate vyhozene penize atd… konicky jsou potreba.

Jen mam pocit, ze se mi nekdy vnucuje, ze bych se mela nad sebou zamyslet, kdyz mi zvire na volno v byte vadi. Ze obklopit se zviraty a milovat je jako deti by mel v podstate kazdy, jinak je nejakej zlej, netolerantni atd… Ze treba povazuji za normalni prijit k nekomu na navstevu se psem a nezeptat se.
Ale to neplati o teto diskusi, ta se mi zda v pohode…
Alarmujici se mi zda, jakmile nekdo rekne „Psi jsou lepsi, nez lidi“ — no jo, pes zustane vernej, ikdyz ho budes kopat do cumaku, to clovek opravdu ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
21.11.17 11:40

Myslím, že bych se pokusila o kompromis, nějaké zvíře, které by partnerovi nevadilo, ideálně něco, co má svou ubikaci (akvárium, terárium, klec) a nemá to akční rádius po celém bytě. Takové zvířátko by partner měl zvládnout, když vlastně s ním nemusí mít nic společného :D Rozhodně bych nic nepořídila přes jeho nesouhlas, to je cesta do pekel a často na to doplatí i to zvíře. :nevim: Pokud vím, že celý život nutně potřebuji mít psa/kočku, tak si hledám partnera i podle toho, stejně jako např. podle názoru na manželství, plány na děti atd. V důležitých věcech to chce mít jasno hned z kraje. :kytka:
Jiná je situace, když jeden z partnerů už zvíře měl, než se seznámili, to bych ho pryč nedávala (bez hodně vážných zdravotních důvodů), ale to není tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.11.17 11:42
@Venetia píše:
tohle mají snad lidi vyřešeno dřív než mají děti ne? Pokud si vzpomenu až po dětech tak ta vášen ke zvířatům asi není moc silná a hlavně nejdu do vztahu s někým, kdo nemá zvířata rád..pro mně zásadní..pro tebe možná nic důležitého

souhlas, maji to mi vyreseno, nez se spolu sestehuji. Jinak mi prijde normalni predpokladat nesouhlas, normalni a zakladni situace je, ze zvire po byte nebeha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106409
21.11.17 11:47
@Pudloslava píše:
souhlas, maji to mi vyreseno, nez se spolu sestehuji. Jinak mi prijde normalni predpokladat nesouhlas, normalni a zakladni situace je, ze zvire po byte nebeha.

jak jsem psala, nejlepší je to zvíře mít a připadní nápadníci se vytříbří sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.11.17 11:52
@Venetia píše:
jak jsem psala, nejlepší je to zvíře mít a připadní nápadníci se vytříbří sami

jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
21.11.17 12:05
@Venetia píše:
já mám čínanka…doporučuji :D S hodně malýma dětma, určitě to zvíře musí mít možnost se schovat…u kočky to chce nějaké to škrabadlo s boudičkou..taky musím co nejrychleji pořídit a hlavně kočky se mužou uvelebit i někde nahoře, což je výhoda

Toho mají právě naši, tedy kříženého s boloňákem, ale děti nesnáší. Ona je tedy strašně rozmazlená od mého taťky, udělal z ní takovou dámičku :cert: :lol: ale věřím, že to mohou být úžasní mazlíci. Můžu se zeptat, na kočku? Je to opravdu tak strašné s chlupama? Já bych strašně chtěla kočku, ale všichni mě odrazují, že jsou ty chlupy opravdu všude. Taky že je v bytě cítit jejich záchod. Čímž bych si nepomohla ani kdybych si pořídila tu bezsrstou. Jinak bych musela počkat ještě rok, než půjde alespoň starší do školky a pořídit si nějakého toho pejska, (teď nemám možnost se x-krát dostat ven a venčit) ale to se mi taaak nechce :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
21.11.17 12:12
@Pudloslava píše:
ja znam jednu psychicky nemocnou osobu, tez neplodnou a diky psych. chorobe bez nadeje na adopci (ostatni asi i bez nadeje na partnera) - upnula se na psa. Samozrejme, at si ho vezme kamkoli, i k nam na navstevu, ja to proste na tu chvilku strpim. Neposmivam se ji, jak na fcb zverejnuje fotky, jak byla se svym hafankem na psim tabore.

Mnoha duchodcum bych psa vyslovene doporucila. Deti na ne nemaji cas a stary clovek, aby si zachoval sve funkcni schopnosti, musi chodit ven - pes ho donuti. Pejskari navazuji pri vychazkach i socialni kontakty.

A nadseni chovatele, cvicitele a mnozitele - to je take uplne jina kategorie. Kazdy konicek je trochu ujety, v podstate vyhozene penize atd… konicky jsou potreba.

Jen mam pocit, ze se mi nekdy vnucuje, ze bych se mela nad sebou zamyslet, kdyz mi zvire na volno v byte vadi. Ze obklopit se zviraty a milovat je jako deti by mel v podstate kazdy, jinak je nejakej zlej, netolerantni atd… Ze treba povazuji za normalni prijit k nekomu na navstevu se psem a nezeptat se.
Ale to neplati o teto diskusi, ta se mi zda v pohode…
Alarmujici se mi zda, jakmile nekdo rekne „Psi jsou lepsi, nez lidi“ — no jo, pes zustane vernej, ikdyz ho budes kopat do cumaku, to clovek opravdu ne…

Já se taky nikomu takovému neposmívám. Jen u té mé sestřenice mi přijde trochu moc mít pět psů. Když to ale zvládá a chce to tak, budiž.
Vadí mi jen ti fanatičtí pejskaři, jako třeba má teta, která zahájí návštěvu hodinovým monologem o dokonalosti svého nadpsa, který je prostě jen normální pes.
Jinak mám zvířata rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
21.11.17 12:15
@Kakika píše:
@Terezxx no, jak jsme se vešli? Úplně v pohodě. Nejvíc místa zabíralo akvárko, terária a kocouří záchod. Kocouři se vždycky někde ztratili :lol: Pravdou je, že já jsem celkem zkušená v přestavování bytu tak, aby tam bylo co nejvíc volného prostoru a aby to vypadalo vzdušně. Na spaní jsme měli vyvýšené lůžko (jééé, pod to se vešlo krámů :lol: ), děti měli patrovku. A opravdu nejvíc místa zabíraly dětské věci, dětské hračky, děti samotné a bordel, co napáchaly při hraní :lol: Nějaká přítomnost kočky už na množství prostoru neměla vůbec žádný vliv :mrgreen:

Tak to my se nevejdeme ani do té 2+1 :lol: A to jsme objetovali ložnici na dětský pokojíček s tím, že se konečně bude dát chodit v obýváku a ono ne 8o :lol: teď jsou hračky doslova všude. :lol: Už se nemůžu dočkat te 3+1, kdy teda bude uklizeno alespoň v ložnici, ale tedy těžko říct :lol: Ale tam už by se nějaké to zvířátko třeba dalo pořídit :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný