Problém kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
143
14.6.19 10:41

Stěhování už je před půl rokem, s tím to asi souviset nebude ne? To já ji mám ráda, já ji chtěla. Ale prirostla k manželovi :) jinak jsme nic neměnili, já jsem konzerva taky :lol: To si právě myslím taky, že se mě snaží pokořit. Neustále se nastavuje na manžela, minule ji odnesl z ložnice, když jsme chtěli mít intimní chvilku a kočku k tomu fakt nepotřebujeme :lol: Takže to vidím na to soupeření se mnou. Jenže co s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
14.6.19 10:55

@Ravy jak je stará? vzhledem že jste ji měli v 5 týdnech už doma..je to brzo aproto si mohla vyvinout nezralou závislost na muži… zkusila bych vykastrovat…mělo by jí to trochu uklidnit navíc nemrouská se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 10:59

Teď je jí přibližně 9 měsíců. Vykastrovana je, to nastavování dělá prostě pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 11:01

Jinak nebrali jsme si ji hned. Odstavili ji kvůli kastraci kočky matky, nevím proč nepockali, domů jsme si ji odvezli asi 8 týdenní.. Ale to už to stejně asi bylo jedno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
14.6.19 11:45

@Ravy Ono je to problém, že koťata se fakt spoustu věcí učí od matky, a ten poslední měsíc je vysloveně „socializační“. Takže pokud jste si ho domů vzali v 8 týdnech a u vás nebyla žádná kočka od které by to mohla odkoukat, tak je z ní teď prostě psychopat.
Zkuste koupit nějaké ty bachovy esence na zklidnění, šantu, zkuste si s kočkou více hrát - třeba s mávátkem a tak. Ale jinak se jí nevnucujte - nějaké mazlení v rukou atd. Prostě až bude chtít, tak ať si přijde sama. Na veterinu bych zašla, jestli náhodou nemá nějaký problém, ale asi bych to zkusila tím, že se jí budete věnovat, aniž by jste ji nějak omezovala a nebo „ohrožovala“.
Možná, že za manželem běhá právě proto, že on jí vždy dával prostor se rozhodnout jestli za ním chce a nebo ne. Ony někdy ty kočky uvažujou fakt šíleně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.6.19 12:01

1. dospívá. Na kdy máte domluvenou kastraci? Co vám na to řekl veterinář?
2. buď má problémy s močovými cestami, trávením a podobně. Na veterině jste měli být už dávno. Vždycky je potřeba nejdřív vyloučit zdravotní problémy a pak až řešit nevhodné prostředí, které kočku stresuje.

Navzdory pověsti kočky fakt nejsou vychytralé potvory - ve své podstatě jsou spíš hlupější - ve smyslu že špatně zvládají prostředí, které jim nevyhovuje, namísto toho aby se přizpůsobili, tak se nějak „porouchají“ - to co jim nevyhovuje je potřeba pochopit a proměnit ve více prokočičí situaci - posléze se kočka sama „opraví“.

Ale o kočce je v tomhel případě potřeba přemýšlet jako o koččce - tedy o malé šelmě, ne jako o člověku a přisuzovat jí vlastnosti a motivace, které jsou daleko za možnostmi jejího mozku.

3. pokud si vytváří pelech a potřebuje si ho nechat prostoupit svým pachem - tedy ho pročůrá, tak je zoufale neijstá a potřebuje si zvyšovat pocit teritoriality, tedy že tam kde je je její doma.

Řeší se to upravením prostoru, aby byl více přátelksý ke kočkám (možnost někam si zalést a možnost seděte ve výšce hlavy a výše v místnosti, kde se odehrává většina života), nenechávat kočku dlouho samotnou doma (pokud to nejde tak může dost pomoci druhé zvíře, se kterým se během dne zabaví -paradoxně dvě kočky ničí byt méně, než jedna)

Pokud s ní potřebuješ upravit vztah, tak jednak ji následující dva tři měsíce krm výhradně ty a především si s ní tak 5 -10 minut čistého času (ze začátku to stopuj) hraj s nějakými peříčky na udici, umožni kočce hračku pořádně zakousnot a pak ji nakrm - tím se zpevňuje pocit - tady je moje území, tady lovím a pak se nažeru, tady je bezpečí. A to všechno je spojené s tvým pachem a tvou osobou.

Jestli chceš porozumět víc základní etologii koček (a to se ti hodí, protože prostě máte doma deprivované zvíře - něco jako dítě z děcíku a holt je potřeba o fous víc a hlubší péče, aby se vám žilo dobře), tak třeba projdi pár dílů seriálu Má pekelná kočka

https://uloz.to/hledej?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 12:10

@LilyJane Jo to víme, že je špatné, že šla brzo. Ale neměla už ani žádný sourozence ke hraní, tak jsme ji vzali. Začala být taková divoká. Díky za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 12:16

@Ou já nevím kolikrát ještě budu psát, že vykastrovana je. Veterinář ji zná a řekl že prostě špatně, že byla odtrzena od matky brzo. Jo vytváří si pelech v mých ponozkach, ve kterých už měsíc spala bez curani. Ví že je to její, jak už jsem psala, v každé místnosti má to svoje, od pelíšků, po skrabadla, všelijaké myši, pericka a tak. Dřív jsem ji krmila a hrála si s ní naprosto normálně. V posledních 2 týdnech se k ní nemůžu ani přiblížit aby nezačala sycet a mrucet. Stačí mi kolem ní projít, nedělá ji problém po mě vystartovat. A jídlo jsme zkoušeli, 3 dny prostě nejedla. Jakmile to souvisí se mnou, je zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76698
14.6.19 12:20

@Ravy nejsi těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 12:25

@stinga To by může souviset? Těhotná bych být neměla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76698
14.6.19 13:58

@Ravy no spíš jsou na to citliví psi, ale možná i kočka
prostě něco se muselo před těmi 14 dny stát, proč tě „nemá ráda“
tak mě napadlo těhotenství, nebo nezačala jsi brát nějaké léky, doplňky stravy, razantní změnu jídelníčku? že by jsi kočce nějak jinak voněla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 14:14

@stinga O psech vím, s prvním mě pes našich prozradil :lol: Jak už jsem psala, jsem konzerva a nic jinýho u nás nenastalo. Fakt si nevím rady co s ní. Už se děsím toho, co bude pochcanýho příště. Zkusím nějaký ty esence co mi tady už poradili. To by mě fakt zajímalo, co jí v ty hlavě přeskočilo.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.6.19 14:19

@Ravy @stinga kocka to ví prý dřív, že je žena těhotná. Může to s tím souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
14.6.19 14:32
@welovefashion píše:
@Tichošlápek to sice ne, ale můžou ho nechat doma nebo si to po něm jít uklidit, já bych po cizím kocourovi neuklízela…
:mrgreen: :mrgreen: jistě, venkovního kocoura zavřou doma :palec: Kočka neni pes a potuluje se kdekoliv :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.6.19 14:56

@g.sandova Jak už jsem psala, neměla bych být, je to nepravděpodobné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie