Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam to taky.. Neprisla jsem na nic. Mozna nejaky kryci makeup, ale protoze se nelicim, tak nemam zkusenosti..
Mne se to ale nedeje pokazde. Doted nevim, co je v dane situaci spoustec.. Jsem pak ruda jako rajce na tvarich a jspu uplne horke. Nepomaha ani omyti ledovou vodou nebo jit ven na mraz. Proste zhnu a nic s tim neudelam.
@kyticka86 píše:
Mam to taky.. Neprisla jsem na nic. Mozna nejaky kryci makeup, ale protoze se nelicim, tak nemam zkusenosti..Mne se to ale nedeje pokazde. Doted nevim, co je v dane situaci spoustec.. Jsem pak ruda jako rajce na tvarich a jspu uplne horke. Nepomaha ani omyti ledovou vodou nebo jit ven na mraz. Proste zhnu a nic s tim neudelam.
Přesně jak říkáš, mám to naprosto stejně. Můžu to chladit jak chci, ale nic. Někdy se mi to stane i mimo zmíněné situace, ale při nich je to záruka.
Bohužel, někdo to tak prostě má :/… a nepomůže někdy vůbec nic… ale mě vždycky přítel uklidňuje, že je to svým způsobem roztomilé
takže bych si z toho nedělala vůbec hlavu ![]()
To muze byt zpusobeno bud psychikou (neprijemne situace) nebo tou rosaceou (citliva plet na teplo, chlad, vitr, atd). Kolegyne v praci rudne i nekolikrat behem rozhovoru, ale kazdymu je to fuk, jsme zvykli a vypada to i lip, nez kdyz je nekdo bilej jak mrtvola, rekla bych. Asi bych to probrala s kosmetickou (a nasadila vhodnou peci, pokud je to rosacea), nebo si koupila kvalitni makeup (treba Estee Lauder Double wear dobre kryje, nebo od Vichy).
Mám problém s neustálým červenáním tváří - v teplém prostředí/místnosti a vždy když mám hlavu delší dobu dolů (při psaní, šití, práci na počítači, jakémkoliv tvoření když sedím u stolu a koukám dolů). Stává se mi to tak velmi často v práci, snažím se větrat, ale i když mi není teplo, tak takto zčervenám. Nemůžu se toho potom zbavit, snažím se to ochladit studenou vodou nebo pobytem venku, ale bez šance a cítím se hrozně. Snažím se i této poloze předcházet, ale ne vždy to jde. Tváře když jsou červené, tak jsou velmi horké. Co by mi proti tomu mohlo pomoct? Děkuji.