Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem se scházela ve skupině mladých lidí, na brigády, pak do práce…všude bylo plno lidí k seznámení
Ve 32 jako muž máš víc šancí než žena, když si vybereš mladší, že bude svobodná a bezdětná. Vydržela bych na seznamce, vkládala normální fotky, snažila se zaujmout slovem. Aspoň to by mělo vliv na mě, kdybych byla ve fázi hledání. A ven sama bych chodila. Nikdy nevíš, koho potkáš ![]()
Tak já třeba byla sama s dítětem, takže jsem zkoušela seznamku. Manžela jsem si tam vyhlídla, napsala mu a on mi odpověděl -vtipne, bez hrubek a sexuálních narážek. a můj manžel je už 5 let:)
Muži, co psali mně, se mi dost často nelíbili, byli sprostí, chtěli jen jedno nebo byli jen evidentně hloupí.
Předtím jsem měla 2 schůzky, první buran, druhý divňous v zatuchlem oblečení, co mi nechtěl prozradit, co dělá.
Tak se zkus zamyslet, jak ženy oslovujes a jaké ženy si vybíráš..a jestli se k nim nechovas jako jeden z těch typku s mých schuzek..
Já jsem se vždy se všemi seznámila při zájmových aktivitách. Takže bych ti doporučila najít si koníček a věnovat se mu. A ven sám chodit. Já klidně, když není nikdo po ruce, zajdu někam sama. Pro me je to super relax. Pro tebe super příležitost. Sezením doma opravdu nikoho nenajdeš.
Typuji, ze asi nejsi fesny mladenec. Na seznamce je foto prvni co co rekne ano, ne..ano povrchni ale pravdive, pak se cte a dale deeletuje..
Proč nemáš přátele? To je podle mě stěžejní. Okruh lidí, se kterými sdílíš zájmy, chodíte klidně na pivko a pokecat, když už nejsi na ty venkovní aktivity. A on se semtam někdo namane. Nebo zavzpomínej na lidi, které jsi déle neviděl a zajímalo by tě, co dělají. Prostě víc sociálních interakcí. Pak není problém si s někým padnout do oka, ale je potřeba tomu jít trochu naproti. Samo se to nestane.
Běž do baru a tam pozvi na drink nějakou studentku. Na takového třicátníka půjdou jako včely na med. Hlavně nezkoušej své vrstevnice, to je za trest. Půlka jich má dítě s nějakým blbcem a hledá náhradního tatínka a druhý půlce odbíjejí biologické hodiny. To nechceš.
@asddsa píše:
Běž do baru a tam pozvi na drink nějakou studentku. Na takového třicátníka půjdou jako včely na med. Hlavně nezkoušej své vrstevnice, to je za trest. Půlka jich má dítě s nějakým blbcem a hledá náhradního tatínka a druhý půlce odbíjejí biologické hodiny. To nechceš.
proč by neměl chtít ženu, které odbíjejí biologické hodiny? všichni chlapi, kteří píšou na seznámení mně chtějí mít své dítě, a to co nejdřív
![]()
@unuděná píše:
Proč nemáš přátele? To je podle mě stěžejní. Okruh lidí, se kterými sdílíš zájmy, chodíte klidně na pivko a pokecat, když už nejsi na ty venkovní aktivity. A on se semtam někdo namane. Nebo zavzpomínej na lidi, které jsi déle neviděl a zajímalo by tě, co dělají. Prostě víc sociálních interakcí. Pak není problém si s někým padnout do oka, ale je potřeba tomu jít trochu naproti. Samo se to nestane.
Postupem času se všichni odstěhovali do jiných měst a když človek po padesáté dostane odpoveď typu „hale na pivo bychom šli, ale malej tohle a tamto a nemáme hlídání“ atp, tak je to vlastně k ničemu. Víceméně mi přijde, že už o to ani nestojí. Pa radox je to, že společenský jsem dost, akorát nemám s kým být. Moje aktivity jsou domácího rázu, protože mě víc baví psaní, četba a popř. vaření než jízda na bruslích… Plně si uvědomuju, že to je problém, protože doma těžko někoho potkat, to je jasný..
@stinga píše:Řeknu ti to zcela upřímně a otevřeně. Určitá skupina chlapů to má jako strategii. Předpokládají, že když ženě slíbí dítě, resp. budou o něj projevovat zájem, tak to zvýší jejich šance tu ženu „ulovit“.
proč by neměl chtít ženu, které odbíjejí biologické hodiny? všichni chlapi, kteří píšou na seznámení mně chtějí mít své dítě, a to co nejdřív![]()
@asddsa píše: Řeknu ti to zcela upřímně a otevřeně. Určitá skupina chlapů to má jako strategii. Předpokládají, že když ženě slíbí dítě, resp. budou o něj projevovat zájem, tak to zvýší jejich šance tu ženu „ulovit“.
myslíš? já už teda dítě mám, což oni vědí - já teda moc o další dítě nestojím, takže mě tím spíš odradí
@Plnovous píše:
Postupem času se všichni odstěhovali do jiných měst a když človek po padesáté dostane odpoveď typu „hale na pivo bychom šli, ale malej tohle a tamto a nemáme hlídání“ atp, tak je to vlastně k ničemu. Víceméně mi přijde, že už o to ani nestojí. Pa radox je to, že společenský jsem dost, akorát nemám s kým být. Moje aktivity jsou domácího rázu, protože mě víc baví psaní, četba a popř. vaření než jízda na bruslích… Plně si uvědomuju, že to je problém, protože doma těžko někoho potkat, to je jasný..
V tom případě nejsi společenský, nesnaž se mi to tu namluvit
Mě když takhle postupně odpadli kamarádi, dost jsem trpěla sociálním odloučením (a co teprve covid!!) našla jsem si nový koníček, kde se nabalili zase noví. Vztahy jdou navázat všude, třeba i na pracovišti. Ale prostě to taky stojí nějaké úsilí, aby člověk měl kolem sebe fajn lidi, které tě třeba zase seznámí s dalšími. Zrovna třeba jízda na bruslích, hele, stačí se mrknout, jestli nemáte v okolí nějakou skupinu, nebo si dát inzerát, kdo si s tebou půjde zajezdit atd.
@stinga píše:
proč by neměl chtít ženu, které odbíjejí biologické hodiny? všichni chlapi, kteří píšou na seznámení mně chtějí mít své dítě, a to co nejdřív![]()
Samozřejmě, že chci děti. Sice to nemusí být týden po prvním rande, ale jednou bych rodinu celkem rád asi jako většina normálních chlapů…
@stinga píše:
myslíš? já už teda dítě mám, což oni vědí - já teda moc o další dítě nestojím, takže mě tím spíš odradí
Jo, myslím si to.
No a jak seš na tom - máš co nabídnout?
Solidní hodný třicátník, který se umí aspoň středně dobře obléct, nemá v hlavě pusto a je milý, nemůže být úplně bez šancí.
Možná si zkusit zapátrat ve svědomí, čím by ses mohl trochu vyšvihnout.
To, že nemáš žádné přátele, po práci sedíš doma na zadku a zoufáš si, to mluví samo za sebe.
Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat, jak, kde a kdy jste se seznámili s vaším protějškem.
buď naprostý nezájem a nebo příliš zpráv, těžko říct.. Svým způsobem už nemám ani přátele, kteří by mohli někoho dohodit a v tohmle věku už je to vážně složitější než ve dvaceti.
Nevím, jestli se mi to totiž jen zdá nebo se opravdu seznamování stalo takřka nemožným. Je mi dvaatřicet a po posledním vztahu(potkal jsem jí kdysi jako vedoucí na dětském táboře) jsem si řekl, že si dám malou pauzu, z které se ale postupem času stalo pět let o samotě a ono „dej tomu čas, ono to přijde“ jaksi nepřišlo. Oslovovat náhodně dívky/ženy na ulici, obchodě, metru nebo prostě kdekoliv venku mi nikdy nešlo a mám z toho vlastně svým způsobem i strach a to přesto, že nejsem vyloženě ošklivý ani hloupý. Vím, že se to svým způsobem po mužích vyžaduje, aby dělali ten první krok, ale všichni na to prostě nejsou. Když k tomu ještě člověk není vyloženě typ na venkovní aktivity, což v mém případě platí, tak je o to víc v háji. Seznamky to je katastrofa sama o sobě, přijde mi, že průměrní muži jsou naprosto bez šance, vzhledem k obrovské konkurenci. V mém případě tedy, že na několik desítek pokusů o navázání konverzace neodpověděla ani jedna jediná.
Teď prakticky střídám práci, kde je z 98% mužský kolektiv (strojírenství) a dřepění doma, protože abych šel sám do divadla, kina, hospody se mi taky vůbec nechce, Vážně bych si přál už konečně najít nějakou, která nemá nerealistické představy o životě a byla by spokojená s normálním, hodným a slušným chlapem, akorát absolutně nevím jak… Tak mě zajímá, jak jste to měli nebo máte vy???