Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravim, mate nekdo stejny problem? Snazim se zhubnout uz roky a porad marně:( Uz jsou vyzkousela tolik jidelnicku na miru, Brichac Tom, Natur House, low carb, svet zdravi a vysledek toho je ze mam akorat znicenej pajsl a vlozenych tolik penez, ze to neni ani možnýa kila dole žádný. NEJVICE jsem zhubla s Natur House 10kilo, ale kdo to znáte tak uznate ze to bylo nerealny se tak stravovat. Vzdy kdyz se tak zacnu stravovat tak to vydrzim tak mesic-dva protože vzdy hladovím a proste jednoznačně selzu
a kdyz nevidim zadny vysledky tak v tom nemam zadnou motivaci:( teď se snazim hodne pohybovat a cvičit, ale prostě potrebuju nejakou motivaci v podobe kil dole
Mate nekdo nejake rady nebo zkusenosti? Ja uz si vazne nevim rady
a vkladat penize do dalsicj jídelníčku uz nehodlám:( protoze tp vzdy dopadne stejně, ze hladovím.
A když bys šla 3× týdně na nějaké aerobní cvičení, nehubneš taky?
Tak si ty jídelníčky sestav sama na stob nebo kalorickych tabulkách a máš to zadarmo a stačí jen vydržet. Hlad mít nebudeš.
Pri správném sestavení jídelníčku hlad není. Takže si to měla špatně. Hubnutí je hlavně o jídle, ale váha nic moc neznamená, co cm? Ty dolů taky nešly? A vyšetření třeba na stitnou máš ok? Jídlo si zkus hodit do tabulek, třeba se budeš divit, kolik toho sníš
@pikola píše:
Tak si ty jídelníčky sestav sama na stob nebo kalorickych tabulkách a máš to zadarmo a stačí jen vydržet. Hlad mít nebudeš.
A jak to funguje? Si sama sestavit jidelnicek, ha jsem na tohle antitalent a kdyz pred sebou nemam co ma zhruba jist tak jsem hned ve stresu ![]()
Taky záleží jestli to hubnutí opravdu potřebuješ.. dietami máš hodně zpomaleny metabolismus, bude trvat i třeba několik měsíců, než tělo naskočí.. základ je jíst jen základní potraviny - maso, sýr, šunka, vejce, bílý jogurt, ovoce, zelenina, vločky, přílohy, pečivo kvalitní.. ničemu se nevyhybej a pro začátek je opravdu ideální jíst 5× denně- vždy si dát hodně bílkovin, málo tuku a trochu sacharidů a doplnit zeleninou..například snídaně - bílý polotucny jogurt / řecký jogurt / skyr, vločky, hrst ořechů, můžeš osladit medem a přidat jablko.. svacina -zelenina, 1× platek chleba a sýr nebo šunka, ale hodně- třeba 1 celý balíček a ne 2 plátky.. nebo 1 vajíčko… oběd - maso a příloha a zelenina, druhá svacinka třeba tunak, zelenina a kousek chleba.. večeře -light mozzarela, zelenina, vajíčko, atd… můžeš si dělat vaječné omeletu, mugcake, ovesne kase..
Hladovet nesmíš, to je něco spatne. Pouzivej kalorické tabulky ať máš přehled jaký máš příjem a výdej.
@Martinka654 píše:
Taky záleží jestli to hubnutí opravdu potřebuješ.. dietami máš hodně zpomaleny metabolismus, bude trvat i třeba několik měsíců, než tělo naskočí.. základ je jíst jen základní potraviny - maso, sýr, šunka, vejce, bílý jogurt, ovoce, zelenina, vločky, přílohy, pečivo kvalitní.. ničemu se nevyhybej a pro začátek je opravdu ideální jíst 5× denně- vždy si dát hodně bílkovin, málo tuku a trochu sacharidů a doplnit zeleninou..například snídaně - bílý polotucny jogurt / řecký jogurt / skyr, vločky, hrst ořechů, můžeš osladit medem a přidat jablko.. svacina -zelenina, 1× platek chleba a sýr nebo šunka, ale hodně- třeba 1 celý balíček a ne 2 plátky.. nebo 1 vajíčko… oběd - maso a příloha a zelenina, druhá svacinka třeba tunak, zelenina a kousek chleba.. večeře -light mozzarela, zelenina, vajíčko, atd… můžeš si dělat vaječné omeletu, mugcake, ovesne kase..
Kdybych Vam poslala nynejsi jidelnicek co mam tak je přesně založený na takove bázi, ale ja po nem pocituju bohužel hlad a to jsou vážně porce co nesni ani přítel:(. Myslíte ze mam pockat nez se me rozjede metabolismus? Jsme z toho vazne smutna opravdu se snažím. Zacala jsem i běhat a chodit denne se psem
Zapiš si vše do těch tabulek, pokud, alespoň jeden den si to važ a přidej tam běh i tu procházku se psem.
A bylo v tom jídelníčku počítáno s tím, že budete běhat a chodit se psem? Jíte k tomu dost zeleniny? Je tam zohledneny výdej v práci?
@Anonymní píše:
Kdybych Vam poslala nynejsi jidelnicek co mam tak je přesně založený na takove bázi, ale ja po nem pocituju bohužel hlad a to jsou vážně porce co nesni ani přítel:(. Myslíte ze mam pockat nez se me rozjede metabolismus? Jsme z toho vazne smutna opravdu se snažím. Zacala jsem i běhat a chodit denne se psem
Záleží z ceho se ty porce skládají. To zaprvé. Pokud je to něco ceho se nacpes, ale nemá to zadnou vyzivovou hodnotu, tak tím si akorát roztáhneš zaludek a stejně hodinu po jídle budeš mít hlad zase. A zadruhe, je lepší mít víc malých porci během dne než třeba 3 Mega nálože.
@Martinka654 píše:
A bylo v tom jídelníčku počítáno s tím, že budete běhat a chodit se psem? Jíte k tomu dost zeleniny? Je tam zohledneny výdej v práci?
Ano melo by to zam byt zohledneno a zeleninu muzu jist neomezeně, no diky tomu behu me slecna jidelnicek poupravila
Tak je něco špatně, hladem se ten metabolismus jen víc zpomalí..můžete mi poslat prosím váhu a výšku a vek a kolikrát týdne děláte aktivity?
@Martinka654 píše:
Tak je něco špatně, hladem se ten metabolismus jen víc zpomalí..můžete mi poslat prosím váhu a výšku a vek a kolikrát týdne děláte aktivity? [/citace
Tak Vam poslu sz
Souhlasím s tím, že ze střídání diet, zvlášť některých pochybných, si člověk jen zničí zažívání. Párkrát jsem to taky zkusila (někdy nechtě, někdy záměrně
) a výsledek byla spíš nafouklost. Jediné, co na mě funguje, je jíst vyváženě, tedy zařazovat všechny makrosložky potravy a občas si dopřát polopůst, dodržovat pitný režim, dostatek pohybu, ale ne přemáhání se.
Zdravim, mate nekdo stejny problem? Snazim se zhubnout uz roky a porad marně:( Uz jsou vyzkousela tolik jidelnicku na miru, Brichac Tom, Natur House, low carb, svet zdravi a vysledek toho je ze mam akorat znicenej pajsl a vlozenych tolik penez, ze to neni ani možný
a kila dole žádný. NEJVICE jsem zhubla s Natur House 10kilo, ale kdo to znáte tak uznate ze to bylo nerealny se tak stravovat. Vzdy kdyz se tak zacnu stravovat tak to vydrzim tak mesic-dva protože vzdy hladovím a proste jednoznačně selzu
a kdyz nevidim zadny vysledky tak v tom nemam zadnou motivaci:( teď se snazim hodne pohybovat a cvičit, ale prostě potrebuju nejakou motivaci v podobe kil dole
Mate nekdo nejake rady nebo zkusenosti? Ja uz si vazne nevim rady
a vkladat penize do dalsicj jídelníčku uz nehodlám:( protoze tp vzdy dopadne stejně, ze hladovím.