Problém s kojením!!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
3.5.14 08:45
@Bella1988 píše:
@Sibyla0 to je sice hezké, ale taky se potřebuju vyspat, jsem už úplně vyřízená. Ne že bych se nestarala ráda, ale je to náročné. Ten HIPP mě hrozně štve. Malá i když pije, tak u toho usíná. Kojím 40 minut každé kojení. Někdy i hodinu.

Tak pak nekoj a prejdi na um, ja jsem s malou prvni mesic nespala dyl jak dve hodiny v kuse… Porad chtela pit a protoze jsem chtela kojit, vyhovela jsem ji kdykoli si rekla a kojila jsem i hodinu, protoze byla mala a trvalo ji to. A ani potom to nebylo o nic lepsi. Trochu se vyspim az ted a to ma skoro 10m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.5.14 08:46

@Bella1988 však u toho spi. Vyndej prso a spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
3.5.14 08:48
@Bella1988 píše:
@Sibyla0 to je sice hezké, ale taky se potřebuju vyspat, jsem už úplně vyřízená. Ne že bych se nestarala ráda, ale je to náročné. Ten HIPP mě hrozně štve. Malá i když pije, tak u toho usíná. Kojím 40 minut každé kojení. Někdy i hodinu.

Ano, mimino je náročné, bohužel pokud opravdu chceš kojit, tak ti nezbyde nic jiného než tomu něco obětovat, což znamená často přikládat, to ti řekne každá laktační poradkyně a taky ti řekne že v noci laktaci podpoříš nejvíce. Já začala stimulovat prsa odsávačkou hned v porodnici a laktace se spustila krásně, no jiná věc je že se malá nechtěla přisávat, takže já krmila 2 měsíce tak že nejdřív boj u prsa na přisátí, potom odsáté MM stříkačkou a následné odsávání, bohužel pak se mi mléko ztratilo, ale to už je jiný příběh. Važ si toho že se malá přisává a z vlastní zkušenosti ti můžu říct že pokud máš UM a MM tak mimino trpí víc na prdíky

• Citovat
  • Upravit
5177
3.5.14 08:51

@Bella1988 Tak přesně takhle jsem si zastavila kojení…jiná rada, než častěji kojit opravdu není…Měla jsem to úplně stejně. Když jsem hodinu kojila, tak jsem nechtla za hodinu kojit znova další hodinu…no každopádně ve finále jsem to celkem rozjela odsavačkou…ale malá si mezitím zvykla na flašku, takže po měsíci a neco jsem přešla na odsávání a dávání z flašky, ale to mi teda vydrželo taky asi jen další měsíc…no a pak mě to štvalo a štve do teď, že jsem to takhle vzdala, u druhého jsem rozhodnutá i přes veškeré problémy s kojením(a že jich bylo), kojit každé 2 hodiny. Jestli bude dítě stejně spavé, jako bylo první, tak se na kojení vzbudí třeba i za 5-6hodin, což mi prostě na rozjetí laktace nestačilo a hlavně nepřibírala…a asi skončí u nás v posteli, protože jinak nebudu schopná vstát, když nebude řvát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
3.5.14 08:56

@Bella1988 Já jsem to měla podobně. Měla jsem nervy, že malej bude ječet hladem, nemůže mu to stačit.. tak jsem zavolala nějaké laktační poradkyni z Brna a.. říkala přikládat klidně každou hodinu, horký sprchy na prsa, masírovat krémem hlavně bradavky a nestresovat. Po pár dnech jsem měla mlíka, že bych mohla rozdávat. Ale stejně dokrmuju Nutrilonem 1, protože malej už vypije 120ml a někdy mu z prsa nestačí. Hlavně na noc.. nakrmím v osm večer a do tří hodin ráno chrní jak dudek takže se krásně vyspím.. :P

• Citovat
  • Upravit
16365
3.5.14 08:57

@Bella1988 musis si rozhodnout zda se chces rozkojit nebo se vyspat. Idealne si vlez s malou na dva dny do postele kuzi na kuzi a jenom koj, dokrm vubec nevytahuj, proste ji nech pit jak chce ona. Pak bych stahla tu dobu mezi kojenim. 3,5 a 4,5 v noci pokud se chces rozkojit je proste malo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.5.14 08:59

@Bella1988 Jak píšou holky - kde nebude poptávka, nebude nabídka. Pokud dostane tak velký dokrm, není divu, že nevypije víc mléka. Krmení přes den po 3,5 hodinách je strašně málo pro tak malé miminko. Jak píše @Sibyla0, na dokrm se vybodni, malou do postele, ideálně jen v plence a ty holý vršek, pěkně kontakt kůže na kůži, a dát jí prso, kdykoli si řekne, i kdyby měla být u prsa nonstop. Jiná cesta prostě není - dokud budeš dokrm dávat, víc mléka se prostě dělat nebude. Jestli jsi fakt unavená, tak bych se spíš vybodla na to odsávání a jako odsávačku používala jen dítě, ale opravdu maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.5.14 09:15

@Bella1988 pit, spat, jist, kojit a na vsechno ostatni se vykasli na par dni. 40 minut kojeni je na tak male miminko hrozne moc, to uz ani nemuze byt efektivni. Navic proc by se melo snazit, kdyz dostane dokrm, tak se o mliko akorat pripravis, kdyz je to takhle v zacatku. Taky jsem se nemohla rozkojit, snad az po peti dnech. Pak znovu v peti tydnech maleho, kdyz jsem musela na operaci a par dni ho krmili sunarem. UM jsme pak domu sice koupili, ale to spis jen pro jistotu. Uplne jsem se na nej vybodla a proste par dni bylo dite kojene co hodinu a pul.
Delej si, co chces. Jestli chces kojit, tak prikladat, jestli se chces vyspat, tak dej UM. Nasemu je 7m a nevyspala jsem se v kuse ctyri hodiny snad jeste ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
3.5.14 09:37

@Bella1988 Jediná cesta, jak zvýšit tvorbu MM je opravdu přikládat častěji. To, co píšeš je málo. Jsem dětská sestra z novorozenců, takže s tím mám zkušenosti. Přes den přikládej klidně po hodině nebo hodině a půl. V noci po dvou hodinách. Vždy na 10-15 minut z jednoho prsa a 10 -15 minut z druhého. Déle to nemá cenu! Hodina kojení v kuse je fakt zbytečná. A vydrž bez dokrmu. Vydrž to takhle dělat dva nebo tři dny. Po dvou až třech dnech by se to mělo zlepšit. Pokud ne, vrátila bych se pak k dokrmu. Vím, že je člověk unavený (mám teď také 14ti denní miminko), ale jiná cesta opravdu není. Ale dva až tři dny se vydržet dají a za tu dobu by to mělo být v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
901
3.5.14 10:00

@Lidumill
Ahojky jak už tu bylo psáno, zkusit fotbalovou techniku ;) Jak jsi na tom s nalitím prsou??Nebolí tě třeba to pravé??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.5.14 10:13

Ahoj!

Jak píšou holky… Důležité je nejlépe nepřetržitý kontakt s dítětem tělo na tělo. Přikládej častěji alespoň přes den.

Ale nezapomínej na sebe. Musíš dostatečně jíst i pít!

Důležité je také správné přiložení a střídat polohy. Podívej se na nějaké video, kde to můžeš odkoukat (třeba tady… http://www.youtube.com/watch?… ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
3.5.14 10:15

Jo, hodinu jsem kojila taky, ale protože se kluk neuměl přisát a já se skoro celou dobu mordovala s tím, aby vzal prso normálně do pusy

jestli chceš kojit, tak prostě pár dní nedělej nic jiného než koj a spi s miminkem, vykašli se na domácnost…jestli je miminko hladové, tak ho přilož a nedokrmuj, ono si tam mlíko vydoluje, koj max. 10-20minut šimrej na hlavě, pod bradou, pokud nesaje, jen dudlá, tak prso vyndej..někde jsem četla, že dítě vypije většinu dávky mléka během prvních pěti minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
3.5.14 19:15

@Janha ježiš ty jsi ale pipina fakt!!! děkuju za radu, že sem vůbec lezu. Já ji kojím hodinu v kuse a několikrát denně ale kdyby nedostala příkrm tak vůbec neusne! Protože toho mléka tolik prostě není a to dítě taky musí spát. No akorát vidím, že sem vůbec nemám lézt.

• Citovat
  • Upravit
16365
3.5.14 19:19

@Bella1988 neni treba tady nikoho urazet. Vsechny holky ti tu poradily vesmes totez.
Ze ty jsi rozhodnuta nekojit resp nejsi ochotna pro to nic udelat, je pouze tvuj problem a neni to absolutne duvod kopat kolem sebe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.5.14 19:20

@Bella1988 proc se hned vztekas a urazis me? Musis si holt vybrat princezno, bud budes spat a miminko bude na um, nebo budes kojit a neco tomu obetujes. Kojila jsem stejne jako ty, taky jsem mela faze, kdy bylo mlika malo, vstavala jsem po dvou hodinach, mala mela reflux, takze jsem kolikrat ani nespala, protoze kdyz si poradne nerihla, okamzite blinkala, kdyz jsem ji polozila. Proste to jinak nepujde, tak si vyber, co je ti prednejsi, bud se vyprdni na prikrmy a zkus se rozkojit, protoze sama od sebe se ti laktace nezvysi, nebo se vyprdni na kojeni a budes mit ten svuj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí