Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky mam dotaz pred pul rokem jsem mela zt v 10.tydnu a delanou kryteraz.
od te doby mam velmi slabou menstruaci pravidelnou ale slabou, drive 5-6 dnu 3dny silne pak slabsi, ted 2 dny slabsi pak den spineni.beru estroferm a presto se to nelepsi nevite cim to muze byt? a este mam otazku muze byt po estrofermu nevolnost a bolest prsou?
Pri vycisteni po potratu ti asi doktori seskrabli vic delozni sliznice…a ta nez doroste, tak to chvilku trva. Zkus pit kontryhelovy caj. Ten podporuje jeji rust. S druhou otazkou neporadim.
Taky jsem po revizi měla slabší MS než obvykle, sliznice se musí zahojit, nicméně po druhé MS jsem na první pokus otěhotněla a zatím se to zdárně vyvíjí ![]()
@kamila191 já jsem taky brala estroferm, mě teda po něm bolela hlava ![]()
U mě to bylo složitější, ale brala jsem 3×1 denně, já jsem nemenstruovala vůbec, já měla sliznici pomalu na nule, jo a ještě jsem brala duphaston
No já jsem brala nejdřív duphaston, pak mi přidal i estroferm, testy krve a MS nikde a sliznice nerostla, měla jsem jen 4mm a někde jen 3mm, povídal, že mi určitě v MS něco brání, tak mě dr. objednal na hysteroskopii a potvrdili mi srůsty, ktreé hnedka odstranili. měla jsem je do 1/2 dělohy, pak jsem zase brala estroferm a sliznice najednou začala růst, jezdila jsem na folukometrii a kontroloval jestli už ovuluji, to trvalo 3/4 roku a pak se zadařilo a tedka ukončuji 38tt
ale u tebe to asi bude tím, že ti pomalu dorůstá sliznice, protože když máš MS, spíš se zeptej jestli se dá zjistit jestli ovuluješ aby ti taky udělal folukometrii, je to 10-12 den po MS a udělá to UTZ
Tys nemela ani ovulku? ja ovuluji normalne jen mam Ms slabsi.
Tak to je dobré když máš ovulku, tak to pij kontryhelový čaj na růst sliznice a neboj ono se zadaří, třeba by to chtělo vypnout a neupínat se na to, aby to pak nebylo psychické…
jj já němela ani MS ani ovulku až pak