Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den mám takový menší problém a nevím si rady.Mám půlroční holčičku chodím s ní pravidelně nakupovat.Do některých obchodů se sice dostanu ale nenaleznu tam co chci v jiném obchodě to mají ale je tam zákaz nebo na Vás pokřikuje prodavačka že máte nechat kočárek ve předu prodejny.Je to až silně nechutné jak se dnes prodavačky chovají.Nevím jestli si to mohou dovolit.Můžete mi napsat svůj názor.
Je tady diskuze a uz se to zde resilo.Jinak ja takovou zkusenost nemam aspon zatim.Mam dobre.Vetsinou kam se hur dostanu schody apod tak mi orodavacky pomuzou.
Ja teda chodim nakupovat prevazne do velkych nakupaku, takze tam s tim problem neni, ale rozhodne bych teda kocarek nikde nenechala. Nevim, jestli si to prodavacky mohou dovolit, ale kdyby tam byl vozickar, tak mu tezko reknou, nechte si ten vozik vepredu
jinak nevim o co jim jde, jestli jako ze je v obchode malo mista na jezdeni s kocarem nebo se boji, ze nekdo neco schova do kocarku ![]()
Taky se prodam k tomu ze uz se to tu resilo,ja takhle narazila v jednom obchode kde byl preskrtnuty kocar,rikam prodavacce kde mam jako kocar nechat a ona ze u ni tak jsme ji rekla ze snad sve dite a kocar za dvacku nenecham u vchodu a ze vozickari by to urco nerekla.
Oni maji strach ze by maminky schovavaly zbozi do kocaru ![]()
Ja podobne veci neresim, proste na ne nereflektuju. Nekolikrat se mi stalo, ze mi rekli, ze tam nesmim s kocarkem, tak jsem jim pohrozila obchodni inspekci kvuli diskriminaci casti obyvatel a byl klid. Jen jednou(poprve) jsem neuspela, pry tam na kocarek nemaji dost mista - by me zajimalo, jak by u nich nakupoval vozickar- tak jsem odesla. A taky se mi casto stava, ze za mnou slidi ostraha a nehne se ode mne. Tak to pak schvalne hodne jezdim a prohlizim si veci nic nekupuju, at si to uzijou. Jednoho jsem i servala, byl uz moc doternej. Mysli, ze obchodnici nemaji pravo ti zakazovat vjet s kocarkem do obchodu a v krajnim pripade(pokud nemuzes chodit jinam) bych to asi resila s tou obchodni inspekci.
Ahoj, koukám že jsi z Kladna, občas tam jezdím za příbuznýma a ještě mě teda s kočárem nikde nevyhodili, tak by mne zajímalo, kde máš problém, je tam půjdu zmlátit
Tam, kde mají nákupní vozíky tak normálka,nikdo mi nic neřekl a když je to menší obchod kde se s kočárem nevytočím, tak ho nechávám u vchodu ale vevnitř abych na něj viděla. V Tescu, Pennysu, DM není problém
Mroe tak s tou obchodni inspekci bys neuspela.
Byl o tom clanek v Mama a ja kde se o tom psalo a COI tam primo napsala ze to NENI diskriminace.
Kam mě s kočárkem nepustili, tak jsem tam nešla. Měli smůlu, oni pčišli o zisk. Nebudu nikde nechávat svoje dítě bez dozoru … Šlo vždy hlavně o měnší krámky ve městě. Jinak v těch obchoďákách se mi to nestalo …
Stalo se mi pouze jednou, že mi prodavačka řekla, že s kočárkem dovnitř nesmím. Moje odpověď byla - není problém, nakoupím si jinde a to ikdyž kočár už potřebovat nebudu. Bydlím ve městě a je zde obchodů spoustu.
Já se pozastavuji hlavně na tom, že si to v dnešní době může nějaký obchodník dovolit. Tím myslím, odmítnout peníze, které bych tam nechala.
A hlavně, že se to děje hlavně u těch menších obchodů, které myslím v dneší době přežívají tak tak.
Mám spoustu kamarádek bydlící na vesnici s jedním, dvěma obchody a tam se jim to nestává, ikdyž jsou to kolikrát pidi krámky.
Gina108 píše:
Ahoj, koukám že jsi z Kladna, občas tam jezdím za příbuznýma a ještě mě teda s kočárem nikde nevyhodili, tak by mne zajímalo, kde máš problém, je tam půjdu zmlátit![]()
![]()
Tam, kde mají nákupní vozíky tak normálka,nikdo mi nic neřekl a když je to menší obchod kde se s kočárem nevytočím, tak ho nechávám u vchodu ale vevnitř abych na něj viděla. V Tescu, Pennysu, DM není problém
Myslím obchod kde je vstup zakázán v Bille je to obchod v prvním poschodí mají tam věci na menší děti mám ještě 5 letou dceru která rychle roste a dobře se mi tam nakupuje.bohužel nemohu tam s kočárkem.další obchod je na pěší zoně „Vše za 39 Kč“ tam na mně pokřikovala.