Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chudacku, to je ten detsky kolektiv ![]()
Jako prevenci proti vsim doporucuji vetyrit do vlasu trosku tea tree oleje. Na roupi, zaradit do stravy syrovy censek.
vši se drží hlavně v čistých vlasech, můžu doporučit tea tree olej, dávám pár kapek do šamponu a taky mám něco v rozprašovači a stříkám dětem čepice, a2 roky máme klid.jina stěma roupama bych asi nasadila nějakou česnekovou dietku ? néé ale úplně přehnanou, at si neodděláš žlučník ![]()
Holky díky, připadám si, jak nějaká spindira a o to víc to řeším. Jsem z toho na prášky.
@NikčaTrub jo, to jsem taky slysela, ze miluji ciste vlasy
a opravdu, co jsem zacala detem potirat vlasy tea tree, tak uz je nikdy ze skoly nedotahli.
Jsem si taky dva roky myslela, jak jsme na vši vyzráli tea tree prevencí, než mě vši přesvědčily, že je jim to ukradené a doteď jsme měli jen kliku ![]()
Ale chápu, taky jsem se cítila hrozně, na hygienu doma dbáme, čistotu dodržujeme a teď takováhle radost, ale z omylu mě vyvedlo tolik lidí… Pak mi o osobních zážitcích (na vlastní hlavě) se všema vyprávěla sama učitelka ve školce a dodala něco jako - vši si donese téměř každý, jediný rozdíl mezi čistotným rodičem a špindírou je ten, že ten první to intenzivně řeší a cítí se mizerně, zatímco tomu druhému je to ukradené a považuje to za normální. Totéž dětská doktorka, když jsme se při preventivce zmínila, že jsme vši řešili, se jen stroze zeptala - a roupi už byli? Tak jen že to můžete čekat, teď je jich mezi dětma taky pořád plno. Takže bych se necítila vůbec blbě, i když ti to samozřejmě nepřeju, ale dětskej kolektiv je dětskej kolektiv
Jo, na vši je naprosto geniální kouzelný všiváček wéwéwé.bezvsi.cz.
roupi nemají rádi syrový česnek, cibuli a kysané zelí
Z léčiv se dává Vermox, nebo je přírodní Vermofit
No a neustálá hygiena, hlavně před jídlem a pitím, ostříhat nehty, at se vajíčka nehromadí za nima
Vši likviduju směsí oleje, Alpy a tea tree oilu, nanést na vlasy, nechat tři hodiny působit (zakryté), za týden ještě znova
V klidu, rika se, ze neni ostuda vsi chytit, ale pestovat si je
proste vlasy hlidat a vsi prubezne likvidovat
. U nas se na roupy doporucovalo kysele zeli a omezit sladke. Nevim, na kolik je to povera, ale ja jsem jako dite roupy nemela (zeli miluji do dnes) ![]()
Zakladatelku lituju a plně chápu. Není to tvoje vina, to je prostě prostředí. Chce to pak jen bojovat s tím, když to přijde, šmitec.
Ale nemůžu si pomoct, připomnělo mi to myslím Sheldona z Teorie velkého třesku, který tam jednou řekl, že by nikdy nesáhl na děti, protože fuj, jsou plný parazitů a nemocí.
Ó, pravda pravdoucí!
Potvrzuji, že vši nám na nějaký tee tree olejíček kašlaly
Šampon nezabil všechno (i po přetažení doby působení jsem našla v hlavě živého dospělého jedince. Dva roky mám doma kouzelný všiváček (již někdo předemnou zmiňoval) a je po starostech. Ne, že by to děcka nedotáhla, ale vyčešu všiváčkem, za týden znova (ale zpravidla za týden už nic není, jak to bere při důkladném pročesání i hnidy) a je pohoda.
Na roupy naštěstí nic poradit neumím. Klepu na dřevo, zkušenost zatím nemáme.
někdo je asi na vší i náchylnější, mám známou s dvojčatama - vypadají skoro stejně, vlasy mají stejné, stejně střižené, stejná hygiena, pořád spolu, a jedna je vší prostá a druhá je měla snad třikrát za minulý rok… naše čtyři princezny (musím zaklepat) ještě vši necyhtily, ovšem je pravda, že nenávidí mytí vlasů a snaží se mu všemožně vyhnout, tak je to s těmi čistými vlasy asi pravda
ovšem roupy před časem měly a chytla jsem je od nich i já a to si taky nepřipadám jako čuně
jediné, co je hned a relativně spolehlivě zlikvidovalo byl vermox, a pro jistotu co nejmíŇ cukru a co nejvíc česneku, pálivých věcí a kysané zeleniny
Na roupy jsem brala od energy annona muricata. Ale najdes toho na netu vic volne prodejneho. Tenkrat jsem vubec nevedela, kde jsem k tomu prisla. Mam 2 deti a zadne potize nemely/nemaji. Ale taky jsem se citila desne.
holky a jak jsete přišli na to, že roupy máte? ze stolice ? nebo nějaké příznaky ?
Nepotřebujete očistit organismus. Veškeré deotoxifikace jsou podvod zacílený na úzkostné osoby, co zapomněli, jak funguje biologie lidského těla.
Pokud pracujete s dětmi, tak holt občas chytnete dětské nemoci a nebo parazity. Stejně jako se kuchaři kažodu chvíli pořežou a nebo popálí. To je prostě riziko dané práce, nemá smysl z toho vyšilovat.
Respektive jo - můžete ho začít očišťovat od nezpracovaných úzkostí a nejistot. Tím jak si do krve vyléváte spoustu neurochemie vázané na úzkost a nedáváte tělu prostor to zmetabolizovat, tak tím si dost škodíte- včetně imunity.
Takže se naučite aktivně relaxovat, pravidelně se hýbejte, naučte se další strategie jak zvládat stres a techniky, jak se nenechat zaplavovat úzkostmi.
Mimochodem roupy pomáhají s tím, aby imuinitní systém fungoval jak má a nezvrhával se do autoimunitníc chorob.
Tím neříkám, že si je máte pěstovat, ale že to fakt není taková tragédie, jak si představujete.
https://vesmir.cz/…itacich.html
https://budejovice.rozhlas.cz/…nici-7053290
https://www.ceskatelevize.cz/…11058090221/
Době večer,
jdu si k vám pro uklidnění, radu či cokoli jiného.
Jsem bezradna, trápí me neustále nějací parazité. Nedávno jsem bojovala s vešmi, teď jsem objevila roupy.
Nechápu to a mám rozhozenou psychiku, protože se považuji za čistotneho člověka, muj muž říká, ze to s hygienou spis přeháním. A teď toto. Vsi jsem si donesla z práce, pracuji v dětském kolektivu, už jsem se jich zbavila, a teď toto.
Mám na to nějaké přípravky z lékárny, ale spis bych chtěla poradit, co změnit, jak třeba očistit organismus…
Díky za každou radu.