Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, hledam nekoho kdo ma podobny problém, uz od roku 2020 mam problemy s polykanim, proste mi obcas nejdou polknout ani sliny, nekdy je to lepsi nekdy horsi, uz to trva 5 let, behala jsem po lekarich hlavne orl, jednou mi bylo cca v roce 2021 receno ze je to psychickeho razu, ale me to tak neprislo, vysetreni po orl strance v poradku nejspis skryty reflux, nasazen omeprazol, beru ho uz 3 měsíc a epizody problemu s polykanim jsou stale, uplne nevim jak to popsat, jak kdybych mela unavene polykaci svaly a neslo polykat, poprve se mi to stalo v roce 2020 kdy se mi,,seklo''maso a od te doby se to vleče, v podstate uz nic nesnim bez zapiti a kdyz jsou horsi dny, polknu jen mixovane jidlo a i jogurt musim zapijet, podle chatu gpt je to funkcni uzkostna porucha polykani snazim se delat dechova cvičení ale i tak jsou epizody stale, prosim mel jste nekdo něco podobneho a jak jste se z toho dostaly? Jsem z toho uz opravdu vyčerpaná, mam na duben domluveneho psychoterapeuta, tak treba mi rekne neco noveho…
Podle mě to souvisí s “traumatem” z toho zaseklého masa. Držím palce, ať terapie pomůže.
Taky si myslím, že to máš psychické, měla jsi jednu špatnou zkušenost a od té doby se bojíš.
Měla jsem šílené problémy s polykáním a bylo to opravdu od refluxu
pomohl mi na to Omeprazol, což ale už bereš, ale v kombinaci s jiným lékem- bohužel teď nevim název
pokud nechceš na gastro, dá se nechat udělat pep test ze slin a z toho se reflux zjistí
@TobiT83 Dobrý den, mohu se zeptat, jak dlouho jste Omeprazol brala než vám pomohl? Děkuji