Problém s prací - smlouva na dobu určito

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.6.19 23:22

Problém s prací - smlouva na dobu určito

Ahojky všem,
chtěla jsem se zeptat, zda by mi někdo poradil nebo řekl svůj názor na moji situaci. Je mi 23 let. Na konci května se mi stal úraz a o týden později jsem zjistila, že čekám miminko.
Moc se těším, ale teď mám strach z toho jak to říct v práci a hlavně jak to udělat, protože jsem po škole nastoupila jako zdravotnický záchranář na ARO a v srpnu mi končí smlouva, jenže teď jsem na neschopence kvůli úrazu. A pak teda nevím, co a jak dál, protože mi asi takhle smlouvu už neprodlouží a nevím, jak bych vyšla s financemi třeba z úřadu práce nebo tak, protože teď mě už nikde nezaměstnají.. Mohl by mi prosím někdo říct upřímně svůj názor a poradit mi prosím? Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
26.6.19 23:36

A co jiná pozice? Dispecink třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
27.6.19 00:14

Řešila bych prodloužení smlouvy co nejdříve, pokud ti smlouvu nebudou chtít prodloužit, tak budeš muset do jiné práce nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.6.19 06:30

V srpnu končí smlouva nebo zkušební doba? Pochybuji, že by někde dávali smlouvy jen na tři měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.19 07:30

Nene, nastoupila jsem loni v září a v nemocnici mi jiné místo nedají a myslím, ze mě nikde jinde teď nikdo už nezaměstná, když jsem ve třetím měsíci :,(

• Citovat
  • Upravit
8850
27.6.19 07:44

Tak se těšte s přítelem, nebo manželem :hug:jistě to máte nějak vymyšlené, když jste si troufli na děťátko i se smlouvou na dobu určitou. Holt se teď víc postará tatínek a rodina. Chápu, za chvíli bude těhotenství vidět, pokud už není a v těch vedrech toho moc neodpracuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.6.19 07:57

Pokud bude trvat důvod pro pracovní neschopnost, tak na ni můžeš být i po skončení pracovního poměru. Pokud by neschopenka skončila, tak pracák a pokud splňuješ 12 měsíců důchodového pojištění za poslední 2 roky, tak můžeš čerpat podporu v nezaměstnanosti. Pak přejdeš na PPM 6-8 týdnů před porodem (6 je finančně výhodnější - z nemocenské nebo podpory).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.6.19 08:07

Mně taky skončila smlouva v těhotenství. Od 14 tt jsem byla na nemocenské, od 22 tt na ÚP a 6 týdnů před TP na mateřské. Odpracované jsem měla a ochranná lhůta mi vyšla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat