Problém s prací - smlouva na dobu určito
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Řešila bych prodloužení smlouvy co nejdříve, pokud ti smlouvu nebudou chtít prodloužit, tak budeš muset do jiné práce nastoupit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V srpnu končí smlouva nebo zkušební doba? Pochybuji, že by někde dávali smlouvy jen na tři měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene, nastoupila jsem loni v září a v nemocnici mi jiné místo nedají a myslím, ze mě nikde jinde teď nikdo už nezaměstná, když jsem ve třetím měsíci ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak se těšte s přítelem, nebo manželem
jistě to máte nějak vymyšlené, když jste si troufli na děťátko i se smlouvou na dobu určitou. Holt se teď víc postará tatínek a rodina. Chápu, za chvíli bude těhotenství vidět, pokud už není a v těch vedrech toho moc neodpracuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bude trvat důvod pro pracovní neschopnost, tak na ni můžeš být i po skončení pracovního poměru. Pokud by neschopenka skončila, tak pracák a pokud splňuješ 12 měsíců důchodového pojištění za poslední 2 roky, tak můžeš čerpat podporu v nezaměstnanosti. Pak přejdeš na PPM 6-8 týdnů před porodem (6 je finančně výhodnější - z nemocenské nebo podpory).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně taky skončila smlouva v těhotenství. Od 14 tt jsem byla na nemocenské, od 22 tt na ÚP a 6 týdnů před TP na mateřské. Odpracované jsem měla a ochranná lhůta mi vyšla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky všem,
chtěla jsem se zeptat, zda by mi někdo poradil nebo řekl svůj názor na moji situaci. Je mi 23 let. Na konci května se mi stal úraz a o týden později jsem zjistila, že čekám miminko.
Moc se těším, ale teď mám strach z toho jak to říct v práci a hlavně jak to udělat, protože jsem po škole nastoupila jako zdravotnický záchranář na ARO a v srpnu mi končí smlouva, jenže teď jsem na neschopence kvůli úrazu. A pak teda nevím, co a jak dál, protože mi asi takhle smlouvu už neprodlouží a nevím, jak bych vyšla s financemi třeba z úřadu práce nebo tak, protože teď mě už nikde nezaměstnají.. Mohl by mi prosím někdo říct upřímně svůj názor a poradit mi prosím? Moc děkuji.