Kde se zaměstnat po RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, zkus rozhodit sítě po známých, kamarádkách, atd. Třeba se zadaří. A jinak asi nikomu se moc do práce nechce. A to, že jsi byla doma s dítětem to je prostě fakt, a nebrala bych to jako nevýhodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebyla by možnost začít třeba pro začátek někde na zkrácený úvazek, aby ses do toho prac. procesu dostala postupně? Jak dlouho jsi byla doma s dítětem? Udělej si třeba profil na Linkedinu a hoď si tam, že jsi otevřená novým prac. příležitostem. Momentálně je extrémně nízká nezaměstnanost, takže věřím, že kdo chce, práci si opravdu najde. Firmy jsou hladové po lidech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky,co nevidět budu muset spět do práce po RD. Bohužel společnost ve které jsem pracovala před mateřskou už nefunguje. Dělala jsem asistentku/referentku. Pocházím z Ostravy, projíždím pracovní nabídky na internetu, ale nic moc jsem nenašla. Také mě hodně trápí že jsem v průběhu RD příšerně zlenivěla, nevím jak se zase nastartovat do práce. Manžel má dobrou práci, vydělává slušně, říká abych nespěchala a abych si našla práci která mě bude bavit, prý to v pohodě utáhne. Já ale nechci sedět doma, vím, že kdybych nešla do práce teď, časem by to bylo ještě horší. Další problém je že si vůbec nevěřím, mám pocit že budu znevýhodněná kvůli rokům co jsem byla doma s dítětem.
Mně přijde skvělý už jen to, že jsi ochotná si připustit stav věci a lenost neřešíš dalším dítětem, jak má hodně žen ve zvyku. Zkusila bych nejdřív zkrácený úvazek v oboru, odejít ve zkušebce můžeš vždycky, když nejste v presu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BrnackaM píše:
A nebyla by možnost začít třeba pro začátek někde na zkrácený úvazek, aby ses do toho prac. procesu dostala postupně? Jak dlouho jsi byla doma s dítětem? Udělej si třeba profil na Linkedinu a hoď si tam, že jsi otevřená novým prac. příležitostem. Momentálně je extrémně nízká nezaměstnanost, takže věřím, že kdo chce, práci si opravdu najde. Firmy jsou hladové po lidech
No to se sice říká, ale firmy „hladoví“ převážně po lidech s vysokým technickým vzděláním a pak po těch, kteří jsou ochotni ochotní dělat od nevidím do nevidím cvičenou opičku u pásu. Normální práce - administrativa apod. je na tom pořád stejně. Záleží, zakladatelko, taky jak jsi na tom s praxí, se vzděláním apod. Ale to asi víš… Tak hodně štěstí, asi se nechce nikomu, ale do toho se zas dostaneš, neboj.
Btw. @hadraplanka To jo teda, ženský co si prodlužují RD kvůli dalšímu dítěti jsou líný prasata, na RD s více malými dětmi totiž ženská jenom leží a houpe nohama. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prejeta_zaba píše:
No to se sice říká, ale firmy „hladoví“ převážně po lidech s vysokým technickým vzděláním a pak po těch, kteří jsou ochotni ochotní dělat od nevidím do nevidím cvičenou opičku u pásu. Normální práce - administrativa apod. je na tom pořád stejně. Záleží, zakladatelko, taky jak jsi na tom s praxí, se vzděláním apod. Ale to asi víš… Tak hodně štěstí, asi se nechce nikomu, ale do toho se zas dostaneš, neboj.Btw. @hadraplanka To jo teda, ženský co si prodlužují RD kvůli dalšímu dítěti jsou líný prasata, na RD s více malými dětmi totiž ženská jenom leží a houpe nohama.
Tak samozřejmě, že poptávka po technických pozicích je vyšší, ale ani v administrativě to není vůbec zlé. My jsme teď do Brna hledali jednu admin. pozici a byli jsme překvapení, že lidi, kteří neměli nic moc CV měli YX nabídek a často jsme je nestíhali ani zpohovorovat a už přijali jinou nabídku. Trh je opravdu prázdný.
Jinak myslím, že jsi úplně @hadraplanka nepochopila, ona neříkala nic o tom, že jsou ženský na RD líný prasata. Bohužel ale taky znám spoustu žen, co se jim prostě nechce do práce a tak si radši udělají další dítě. Netvrdím, že je taková každá, ale bohužel se to reálně děje. A pak ještě nadávají, že mají malou mateřskou nebo rodičák, že stát nedává dost a kdesi cosi… Z toho je mi taky blivno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prejeta_zaba Za prvé, pochopení psaného textu. Slovíčko „hodně“ je to důležité. Za druhé, tyhle kecy poslouchám v baráku okolo sebe dnes a denně. Vždy zásadně otěhotní v momentě, kdy dítěti začnou být tři roky, a k tomu dalšímu mají vztah jako pojď na mě z boku. A za třetí, já jsem za sebe hledala náhradu na administrativní pozici půl roku. Jediná podmínka byla alespoň trochu funkční angličtina, protože zbytek se dal bez problémů zaučit. Přihlásilo se zhruba deset lidí, z toho pět poslali až z pracáku. A to jsem rozhodně vykořisťovaná ani jinak utlačovaná nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli Ti nejde tolik o peníze, tak bych alespoň zpočátku hledala částečný úvazek. A pokud zjistíš, že to v pohodě zvládáš tak navýšit později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka1111 píše:Částečný úvazek třeba já hledám a marně. Všude jen na plný
Jestli Ti nejde tolik o peníze, tak bych alespoň zpočátku hledala částečný úvazek. A pokud zjistíš, že to v pohodě zvládáš tak navýšit později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka píše: Částečný úvazek třeba já hledám a marně. Všude jen na plný
Ja hledala na plny. Pri pohovoru jsem se pak ptala na moznost nejakeho zkraceni. Nakonec jsem nastoupila na 7h denne a ted jsem si ho nechala zkratit na pulku. Vzali dalsi pulku za me.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
co nevidět budu muset spět do práce po RD. Bohužel společnost ve které jsem pracovala před mateřskou už nefunguje. Dělala jsem asistentku/referentku. Pocházím z Ostravy, projíždím pracovní nabídky na internetu, ale nic moc jsem nenašla. Také mě hodně trápí že jsem v průběhu RD příšerně zlenivěla, nevím jak se zase nastartovat do práce. Manžel má dobrou práci, vydělává slušně, říká abych nespěchala a abych si našla práci která mě bude bavit, prý to v pohodě utáhne. Já ale nechci sedět doma, vím, že kdybych nešla do práce teď, časem by to bylo ještě horší. Další problém je že si vůbec nevěřím, mám pocit že budu znevýhodněná kvůli rokům co jsem byla doma s dítětem.