Problém s přisátím

6323
28.7.15 07:15

problém s přisátím

Znovu prosím o radu, nedávno jsme bojovaly s laktací. malá po kojení plakala a mne přišlo že má málo mlíčko, to se zlepšilo a najednou ze dne na den začala mít problém s přistátím k prsu. Otevírá pusinku, ošívá se po chvilce se začne hrozně vztekat, takže se jí pokusím uklidnit a znova se to opakuje. Jakoby je chtěla ale zároveň nechtěla. Emotikona frown Je to nějaký bojkot nebo co to je? Láhev nedávám, dudlík má jen málo. Emotikona frown

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
28.7.15 07:34

@fifinkaa těžko říct, ale pokud to netrvá dlouho, tak vydrž, většina takových problémů se sama zase spraví. Jestli se doteď přisávat uměla, tak to určitě nezapomněla. Syn měl taky období, kdy se u kojení kroutil, přisával se a zase pouštěl, nebo třeba dva dyn v kuse odmítal jedno prso, tak jsem musela kojit jen z jednoho a druhé jen odstříkávat. Pak to odmítané zase z ničeho nic začal přijímat. Zkus zůstat v klidu, když bude mít malá hlad, přisaje se, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.7.15 07:48

Ještě mě napadá, že muže mít třeba nějaký aftík v pusince nebo neco, co jí tam vadí.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
28.7.15 08:52

@fifinkaa kolik je malé? jak kojíš? - poloha, intervaly, vždy obě prsa?

Zkus trochu vylepšit polohu u kojení - měla by ležet v ose- ucho, rameno, kyčel. Neměla by ležet vytočená do spirály… nebo úplně změň polohu kojení… nebo jí trochu zkus zaklonit hlavičku, aby měla volnější bradu a tak lépe otevře pusinku. tvůj dvorec by měl být měkký… na měkký se lépe přisává… takže před kojením trochu odstříknout mléko, promačkat dvorec, popotáhnout bradavku… když bude mít potíže s přisátím, tak by hlavně byla chyba dokrmit jinak… prostě nedat nic jiného… počkej třeba deset minut, a zkus to znova… po tu dobu ji měj u sebe… abyste byly obě v klidu… je to nějaký její boj… ty zkus přijít na to, jestli se jí špatně leží nebo co jí může vadit… někdy mi děti nechtěly pít jen proto, že delší dobu nekakaly a potom, jak se vykakaly, tak zase začaly více pít… to malé bříško hned pozná, když je tam něčeho navíc… dítě má hlad, protože je doba kojen, ale zase je přeplněno kvůli stolici, takže u nejde pít.
Buď v klidu, ona dobrovolně hlady neumře… zase se to upraví… hlavně nezklouznout k UMku. jestli máš dojem, že je potřeba udržovat laktaci - protože ona toho málo vypije a prsa potřebují odběr, tak odsávej…podle toho, kolik ona vypije podletoho odsávej - třeba bude chvíli pít z levého… pak už nebude chtít nic, tak si to pravé odsaj - třeba 30-50ml…

Psala jsi že jste bojovaly s laktací - tak ti ještě píšu pár rad…

Kojit takto - vykojit jedno celé prso… pak nabídnout druhé… buď se napije nebo ne… další kojení začínat tím prsem, které teď bylo druhé. postup stejný… POkud pije stále jen z jednoho a ty máš pocit, že mléka je málo, tak to nevypité (nebo málo vypité) prso musíš odsát… prostě u každého kojení by měl být odběr z každého prsa. to první vypít co nejvíce, to druhé stačí méně.. ale další kojení s ním začít, aby se také celé vypilo.

Prsa a tvorbu mléka si můžeš řídit sama - když chceš zachovat laktaci, tak kojit dle dítěte, když chceš navyšovat, tak po kojení odsávat - buď obě prsa nebo jen to méně vypité.

Ale jak píše @Hoa Mai většinou t odezní samo… a já ze zkušenosti s mými dětmi vím, že často za tím bylo jen přeplněné bříško - větry nebo stolice.. nebo jsem kojila o chvíli dříve než měli skutečně hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
28.7.15 22:40

@3HE díky moc za rady, asi na tom něco bude. Někdy to jde hladce přisaje se a jindy zase jí to nejde. volala jsem i LP kdyby náhodou mám zkusit dát klobouček. My jsme na něm začínaly, ale podařilo se mi ho odbourat a byla jsem ráda, nechci se k němu moc vracet. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
28.7.15 23:27

@fifinkaa ke kloboučku bych se raději nevracela… když to dítě už umí bez něho, tak bych ho nepletla. Z kloboučku saje jinak než na přímo… dva druhy sání… udělej jí optimální podmínky - dvorec, kojo poloha i její pohodlí(zakloněná hlava, tělo v ose)… a někdy fakt vadí to plné bříško, když není vykaděná - to už mých dětí hrálo velkou roli… kolikrát jsem si nevěděla rady a nakonec jsem třeba za dva dny zjistila, že to bylo jen tou přeplněností… vykadili se a vše se srovnalo… nebo měli větry. Nemá tvoje malá prdíky??? Zkus kapky babycalm před každým kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová