Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše 2,5 to dělá taky. V poledne chodí spát výjimečně už tak od 1,5r. Ale pak večer teda po 19h odpadne
Někdy je to v klidu a jindy kdy už je pretazena tak se nechce koupat,.prevlikat do pyzama atd. strasnej řev a vztekani.
@KaroliS píše:
Rano ji vzbud. Ona ti druhej den usne driv. Kdyz ne, tak ji staci spanek, ktery mela. Spankovy potewby jsou clovek od cloveka ruzny. Netreba to tak hrotit.-)
Vstává pravidelně mezi 6-7
@Emmi02 píše:
Vstává pravidelně mezi 6-7
No a v kolik ti jde spat? To by odpovidalo tak 8-9. Jeste me napada, jestli ji treba nevyhovuje ten akcni zivot, krouzky a tak. Dcera treba akcni je, ale ve dvou letech ze bychom 2× tydne nekam vstavali si nedokazu predstavit. Kazdoapdne to co dela je bojkot. Ja bych to nelamala a udelala ji ten zivot trosku vic podle jejiho…Dve hodiny cist jsi nekdy zkousela?
Mne napadlo jen, jestli jí nějak nevyhovují ty činnosti, co spolu děláte, jestli by nestálo za to zkusit je nějak obměnit, změnit jí tu rutinu. Z toho, co popisuješ v úvodním příspěvku, to na mne působí jako přetažené dítě - naše dvouleťačka už odpo taky nechce (dávala jsem ji po o. ve dvanáct, teď ji ukládám ve dvě a nakonec si ještě dáchne), ale když ji nedám, je večer protivná, nesnesitelná, agresivní - něco podobného, co popisuješ. U nás zatím pomohlo posunout tu hodinu odpoledního spánku na 14:00 namísto 12:00. Ale děsím se toho, co popisuješ
. Snad je to jen období, držím palce, ať to brzy přejde.
P. S.: U syna mi hodně pomáhalo, když jsme si večer vyprávěli pohádku o tom, co jsme přes den dělali. Vždy to začínalo „byl jednou jeden chlapeček, a ten se jmenoval… ráno se probudil a maminku mu k snídali dala kakao…“ - převyprávěli jsme si celý den. On se často dotazoval, protože přes den si všímal jiných věcí, než já, některé v ěci jsme spolu probírali a rozebírali, co ho zaujalo apod. Tím si na konci dne všechny zážitky nějak utřídil a zpracoval a začal mi i líp spát.
@KaroliS píše:
No a v kolik ti jde spat? To by odpovidalo tak 8-9. Jeste me napada, jestli ji treba nevyhovuje ten akcni zivot, krouzky a tak. Dcera treba akcni je, ale ve dvou letech ze bychom 2× tydne nekam vstavali si nedokazu predstavit. Kazdoapdne to co dela je bojkot. Ja bych to nelamala a udelala ji ten zivot trosku vic podle jejiho…Dve hodiny cist jsi nekdy zkousela?
Ano, usíná mezi 8-9. Nekdy i v půl 10. Je hodně akční, vyžaduje neustále pozornost a obměňovat činnosti, u ničeho dlouho nevydrží.
Jinak čteme hodně, pohádky vyprávíme, ale jí to moc nebaví, chce skákat, běhat apod.
A kdyby ty aktivity neměla, tak se prostě nudí..
Když dáváte děti spát ve 14hod, to pak jdete ven v kolik?
@Emmi02 píše:
Jinak čteme hodně, pohádky vyprávíme, ale jí to moc nebaví, chce skákat, běhat apod.
A kdyby ty aktivity neměla, tak se prostě nudí..
Když dáváte děti spát ve 14hod, to pak jdete ven v kolik?
Tak vážně úplně přesně to máme stejně… malý také u ničeho nevydrží… jako u nás nefunguje ani čtení pohádky… jen ukazujeme na obrázky a vyprávíme co tam je. Ale jinak neposedí.. když ho něco baví 5 min je to výhra ![]()
@lucyne píše:
Tak vážně úplně přesně to máme stejně… malý také u ničeho nevydrží… jako u nás nefunguje ani čtení pohádky… jen ukazujeme na obrázky a vyprávíme co tam je. Ale jinak neposedí.. když ho něco baví 5 min je to výhra
Tak, tak…
Vcera vstavala v 7, 2 hodiny dopoledne jsme byli venku. Pak oběd a od 12 do 14h jsme si povídali, četli pohádku, mazlili se a ona prostě neusne…
@Emmi02 píše:
Ano, usíná mezi 8-9. Nekdy i v půl 10. Je hodně akční, vyžaduje neustále pozornost a obměňovat činnosti, u ničeho dlouho nevydrží.
To je v tomhle veku normalni. A to usina v 8- 9 po tom hodinovem rvani?
@Emmi02 píše:
Tak, tak…
Vcera vstavala v 7, 2 hodiny dopoledne jsme byli venku. Pak oběd a od 12 do 14h jsme si povídali, četli pohádku, mazlili se a ona prostě neusne…
A proc by mela po obede spat? Tak asi 3/4 deti doma po. obede nespi. Nekdy se ro zmeni ve skolce. Nekdy ne.