Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mate take nekdo problem s usinanim v postylce vecer i pres den- kluk 1 rok…?
Pres den tu cca hodinku dopoledne a hodinku odpoledne v kocarku necham spinkat bez prendavani do postylky, ale vecer musime proste uspat v kocarku a pak az treba po hodine prendat do postylky, kde nas malej spinka az do rana…
Samozrejme jsme zkouseli uspavat v postylce, ale bez uspechu, jen hystericke sceny pokazde…
Co bych za to dala kdyby spal celou noc!!! Pokud je jediny problem ze ho prendas tak to neres… jsou i horsi veci, uzivej si ze spi…
My pres den uspavame a nechavame spat v kocarku v obyvaku a vecer vzdy uhoupu na balonu a prenesu do postylky, kde pak v pohode spi. Neresim to. Prijde mi zbytecne na silu preucovat ![]()
Neuspavam. Usina sam. Polozim, pusu a jdu. Stalo to tak tri dny prace, ale slo to. Ja mam druhe dite. Tyhle navyky uspavani jako kocarek apod. jsem nechtela ucit. Ja si ho naucila na prso. A to uz pak neslo. Takze pokud te to nejak neobtezuje, klidne to tak delej dal. Treba to casem prejde. Ale me to stvalo, zhorsovalo se to, stupnovalo, tak jsem to resila.
Naše 2,5r usina s náma v posteli, pak ji prehodime. Teď je to teda vtipny když jsem podruhe těhotná a nesmím ji nosit a manžel si zlomil ruku, jeden bere vrsek a druhej spodek ![]()
@Alyss1
Celou noc samozrejme nespi, x krat za noc mu davam dudlik a kolem pulnoci vyzaduje mlicko, po pate vstava…jen jsem tim chtela rict, ze v noci uz zustava v postylce a nestavkuje…
No, tak ať spí s Vámi, třeba bude spokojenější.
V postýlce je sám a asi se mu to nelíbí…
@Fazulina to jsme taky zkouseli…u nas neusne ani nahodou…
a ani ho to nechceme ucit
@lolink Muzes poradit, jak jste to udelali? Malej, 11 mesicu, vecer usne jen u prsu, ale mame potize. Prenesu ho a za 20 min je vzhuru, manzel ho neuklidni, malej rve, dokud me neuslysi prijit. Nekdy usne na 2h ale v principu spi se mnou a kojime. Do 4 mesicu byl zlatej, pusu, zhasnu a jdu, pak se to zlomilo. Vybrecet nechavat nechceme.
@Sallyna chodila jsem tam v intervalech a ano, par slz to stalo. Uklidnila jsem a sla pryc. A porad dokola. Neni to metoda pro kazdeho, je dost diskutabilni. Ja ale uz sve dite nemohla kojit 10× za noc. Tak jsem to tahla rok a uz to proste neslo. Takze me to uz pak moc nebolelo. Ja byla uz uplne v haji. Vyplakat jsem ho nikdy nenechala. A kojim stale.
@Alyss1 píše:
Co bych za to dala kdyby spal celou noc!!! Pokud je jediny problem ze ho prendas tak to neres… jsou i horsi veci, uzivej si ze spi…
Presneee to je spíš provokace ne ![]()
@Barlem píše:
@Alyss1
Celou noc samozrejme nespi, x krat za noc mu davam dudlik a kolem pulnoci vyzaduje mlicko, po pate vstava…jen jsem tim chtela rict, ze v noci uz zustava v postylce a nestavkuje…
Jo tak, to už zní povědomě
my uspavame ve velké a pak přesouváme. Však časem se to zas změní.
@lolink vm je ten esteville ne? Nám teď kluk nebreči ale dělá kotrmelce a veletoče a já ho nechávám, muž ho pokládá zpátky na záda, nakonec už spát nechce a sedí a rve
no uvidíme, jestli je to období, co skončí…