Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Od dětství mám skoliozu páteře, vždycky jsem měla dostatečný pohyb i teď v práci, denně chodím cca. 30 km. Nikdy jsem neměla příliš velké problémy s dechem nebo bolestí u srdce, ale v poslední době mě začalo bolet na levé straně hrudníku, bolestivé cukání, bolest srdce i někdy v klidu někdy při pohybu, výpadky dechu nebo při polknutí se nemůžu nadechnout. Tak nevím jestli je to od páteře nebo nějaká porucha srdce tř. arytmie? v rodině žádné vady nemáme…
Ahojky, mam uplne stejne priznaky jako susannka.kdyz to zacalo poprve dostal jsem strach ze to je neco se srdcem a jelikoz mi vyskocila tachykardie zavolal jsem si pomoc. delali mi ekg. rychla mi doma delala ekg ale vsechno v norme, pote jsem asi mesic lital po vselijakych vysetreni srdce a plic a dokonce jsem mel ekg holter.na nic se neprislo. budte klidni srdce to neni. jenze obvodni si mysli ze jsem simulant a ja uz k ni nejdu. stava se mi ze se v noci vzbudim a zalapu po dechu a jsem par vterin dezorientovany jako bych chvili ve spanku nnedychal nebo nejaka arytmie.fakt nevim co by to mohlo, pater je dobry napad.kdyz jsem vycerpany zacne me bolet na hrudniku jako by u srdce a zacne mi treba i hodne brnet ruka. myslim ze v tom hraje roli i psychika protoze kdyz citim ze nastupuje tachykardie uklidnim se ze ze me udelaji zase blbce a myslim ze jsem na hezkem miste a ono se to uklidni
susannko neprisla jsi od te doby na neco???
Luke: přišla jsem přišla:-) U mě to byla asi shodou okolností věc týkající se dvou různých záležitostí:
přesto se mi ale pořád ty symptomy vracely především, když jsem byla unavená (jakože fakt hodně unavená) a nebo například v kocovince…nejhorší bylo dát si při únavě např. energy drink nebo kafe…to se rovnalo sebevraždě. Tím jsem dospěla přes několik EKG a návštěv lékaře, kteří mě taky měli za simulanta až k bodu dvě:
Ted momentálně jedu celkový detox organismu - zanesená játra, slezina a taky nervová soustava, pomocí přírodních preparátů - na nervy FinAvis, který je srovná přírodně do pohody a k tomu CIC metoda - Jonášova metoda - kapičky na různé orgány, aby je vyladily do pohody…beru to dva měsíce a po panic attacku a bolestech na hrudníku ani vidu ani slechu, takže mohu jen doporučit věnovat se svému tělo, cvičit, chodit na masáže a protože to je i známka toho, že se tělo neumí dobře bránit stressu a tak, tak rozhodně i pročistit se zevnitř:-) Takhle dobře mi nebylo dlouho a před dvouma rokama to byla fakt síla, takže to navíc chce i trpělivost…mě to začlo po období, kdy jsem byla v silném emočním vypětí a pod velkým tlakem, takže stress je příčinou všeho zla… Snad trochu pomůžu, ale doufám, že jo:-)
Tohle jsem ti prave chtel napsat, stress byl asi pricina tech zachvatu, da-li se to takto nazvat. posledne jsem nestihl napsat vse co jsem chtel.jsem sportovec, pravidelne hraju fotbal, nekdy i tri hodiny v kuse.po nejakem problemu ani vidu ani slechu. plavu atd. Takze sportovni cinosti mam az dost. pravda ze v jidle si moc nezadam a jim vse co se mi libi a co mi chutna. pravdu mas v tom ze nejhorsi to bylo v absolutnim vycerpani trebas nasledujici den po kocovine. koupim si ten pripravek na nervy a nejaky ten procistujici caj. aspon neco malo. uppne nejhorsi to bylo v obdobi kdy jsem se musel odstehovat na rychlo zpatky k matce protoze muj spolubydlici, kamarad zacal fetovat a vubec sve stavy nezvladal…pri svych cestach po lekarich jsem narazil na jednu doktorku na kardiologii ktera se ke me chovala naprosto uzasne a snazila se mi opravdu pomoct, probirala semnou mozne priciny.ze zacatku mi predepsala nejake leky na snizeni pulsu pri tachykardii ale po nich jsem vzdycky lezl po strope a uprimne ti co to musi brat do konce zivota jsou chudaci protoze to byla opravdu silenost ktera ovlivnuje vsedni zivot.ted nevim nazev a nemuzu je najit. dekuju, za rychlou odpoved
verim ze nas je takovych vice a timto jim pomuzeme.
Jeste k te krcni pateri, pred lety jsem mel tezkou nehodu v aute. celkem nic mi nebylo ale po te to vsechno zacalo, byl jsem nekolikrat hospitalizovan se zavratema a diagnoza byla pokazde stejna:skriply nerv v krcni pateri, takze krunyr a klidnit nervy ![]()
No, já si v podstatě myslím a čímdál víc docházím k tomu názoru, že většina chorob je psychosomatická. Některý ne - třeba takový ty mechanický problémy, kdy mají lidi problémy s kloubama a podobně…ale třeba tohle - mě osobně to začlo po opravdu velmi problematickým roku s bývalým přítelem, kterej měl problém s alkoholem a semtam i s drogama a prostě já se blbec snažila o vztah bojovat. A člověk vydrží veškerej ten stress a začne se to projevovat až potom, když se uvolní. To přesně se stalo mě. U mě se vztah vyřešil v červnu 2009 a až na podzim jsem začala mít problémy a ať teď, když dokážu vidět, kde ty problém odstartovaly a kdy, tak si to umím spojit. A navíc jsem ted v klidu a jsem schopná a ochotná to vidět. To bych tehdy nechtěla asi… U Tebe to klidně může být posttraumatický šok z autonehody plus sis tam s něčím třeba jen trochu pohnul a ve stresu se „zatneš“ nebo i při kocovině, kdy je člověk v blbé náladě a nervovej systém asi nefunguje, jak by měl…a je to tu… tu začne bolet, tam píchat, člověk znejistí, začne ve stresu trochu jinak dýchat, začne se jinak vnímat a problém je na světě. Určitě mohu doporučit detox a jestli Ti není líto do sebe zainvestovat, tak třeba i s poradou od někoho. Já jsem se dlouho snažila detoxy dělat sama, ale nejvíc mi pomohly dvě dámy od nás - jedna se zabývá léčitelstvím a druhá právě detoxy CIC metodou… plus masáže a přidala jsem sportu a je mi o hodně lépe než ještě dva roky zpět…a po těch potížích ani stopy;) Teda…už dlouho se fakt nestalo, že by to přišlo a když naposled, tak rozhodně ne tak silné, jak v roce 2010…tehdy to byla fakt síla.
@Susannka
prene tak, mam stejnou zkusenost jako ty a jsem moc rada, ze jsem uz konecne zdrava…
Ahoj, já jsem na tom uplně stejně, je mi teprv 19 let a ještě studuji takže si myslím že to nemám z námaháve prace..
ale prostě mám problém s tím jak popisujete že někdy se nemohu jako by nadechnout a připadámi jako by mi levá ruka odumírala mám jí ztěšklou a bolí mě jako by na hrudi nad levím prsem bojím se že je to něco važnějšího než pátěř a je mi potom hůř a hůř a mám uzkostné stavy a na EKG už jsem byla a nic mi nenašli, a poslední dobou mě brní dlaň a prsty může to být tedy tou pateří??
děkuji za odpověd..
Bude to skříplý nerv, nebo něco podobného. Zkus navštívit fyzioterapii nebo osteopata, pravidelné masáže a procvičování ramen, když dlouho studuješ. Může to být ze stresu, že se celá „zatneš“ a skřípne se Ti nerv…mě se to stává i v noci, že si přeležím ruku nebo rameno. Určitě to bude dobré. ![]()
ale už to mám asi měsíc štve mi to, doktorka říkala že to může být i ze stresu, a mam i něco s krční páteří, trošku,
ale stejně se bojím..a právě mě brní jen dláň ale celou ruku mám takovou těžší, zkusím jak radíš
jinak děkuji jsem tet klidnější
![]()
Jo, ono to člověka vyděsí, o tom žádná…já jsem teď o hodně lepší, ale trápilo mě to dlouho a nejhorší je, že doktoři s tím moc poradit neumí, pak už na Tebe spíš koukaj jak na simulanta… ale to bude dobré, jen se musíš svému tělu víc věnovat
![]()
mockrát děkuji, jsem ráda že nejsem jediná kdo se stým trápí
ale prostě to přijde ze dne na den a nedá se stým nic dělat, já zkouším třeba už na to ani nemyslet ale nejde mi to pač mi moje vnitřní já říká co když je to něco horšího..
prostě jsi to dělam sama jsem praštěna.. to věřím že potom doktoři na nás koukají jak na simulanta..ale přeci stejně tě musí vyšetřit
to doufám že to bude dobré..to ano asi budu muset vice cvičit, a být více venku né pořád u učení nebo u počitače
![]()
No, jako vyšetřit se opravdu nechej, nenechej se odbýt, ať je jistota, že… ale pokud nic nenajdou, tak být Tebou zkusím fyzioterapii a fakt pohyb, protože by to v tom případě mohl být ten nerv. Tak snad na to brzo přijdeš, v čem je zakopanej pes a bude to OK ![]()
Tak určitě se nechám vyšetřit ![]()
to je jasně že pro jistotu, dobře jinak děkuji ještě jednou za radu..
Dobrý den všem. Mám potřebu sdílet svou zkušenost/zpověď, když třeba pomůže
Předznačuju… Před 5 lety jsem byl u ortopeda s akutní blokací zad. Současnost… Začalo to všechno bušením srdce před 7 měsíci, nechal jsem se odvézt RZS na pohotovost, bez nálezu. Dva dny po té registrace u kardiologa. EKG, holtr, bez nálezu. Stav se mi opakoval 3× týdně, odezníval hodinu. Frustrovalo to moc. Moje doktorka mi předepsala prášky na zklidnění. Další směr štítná žláza, krev v normě, sono v normě. 4 měsíce v háji a já bez diagnózy
a se stupňujícími se problémy! Kde se stala chyba? Znovu kardio, nic. Po celých 7 měsíců mě pobolívaly záda. Nevnímal jsem to. Srdce přece bolí víc! Na zbylé 3 měsíce jsem přestal fungovat totálně. Vyšel jsem schody, odezva bolest u srdce (i pichlavá), zadýchávání, bez energie. V posledním měsíci křeče po celé hrudi, částečně i do břicha. Frustrace maximální. Jádro pudla… v tu chvíli se ozvaly záda s takovou intenzitou, že to nešlo přehlížet, skoro ani sedět. Směr ortopedie. Diagnóza blokace zad a hlavně blokace žeber (neslyšel jsem nikdy). Proto zdánlivá bolest u srdce. Křeče od mezižeberních svalů a nervů. Ale ani ortoped s prášky moc nepomohl. Už jsem měl však diagnózu! Směr fyzioterapie (mně se osvědčilo uvolňování meziobratlových plotének lehkým náklonem v leže zády na lavici směrem dolů) a už se cítím skoro zdráv. Budu muset praktikovat „údržbu“ zad. Naslouchejte svému tělu a nepřeceňujte svou nemoc (ani nepodceňujte). Hodně zdraví všem tápajícím ![]()