Prasklý ret - pořád dokola na jednom místě

15319
8.1.10 15:03

Prasklý ret - pořád dokola na jednom místě

Ahoj holky,
neměla jste některá stejný problém? Už asi měsíc mi praská a zase srůstá ret, pořád na jednom místě. Dřív se to občas stalo taky, ale prostě se to přes noc zacelilo a pokud jsem se druhý den neřehtala jak kůň, tak se to za ten den zahojilo a bylo to zas dobrý. Navíc si teď uvědomuju, že je to pořád dokola jedno a totéž místo (nejen ten poslední měsíc).
K doktorce se mi s takovou prkotinou nechce, ale je to dost otravný, tak se zatím chci zeptat vás, jestli nevíte, co tělu chybí nebo proč to praská???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.1.10 15:33

Když mám prasklý koutek, beru b-komplex, ale nevím, jestli to pomůže i na ret?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
8.1.10 15:49

Pokud mě praská ret taky jsi dám b -komplex a mažu balzámy více promastí ret než klasický lůj nebo si koupím klasické kvasnice a sním je .Pokud to máš ,ale často tak klidně zajdi za doktorkou asi na kožní. Měla jsem taky problém v nose jako by stroupek ( tekl mírný snis a dost mě to omezovalo byl suchý a při pohnutí nosem mě to vždy bolelo)a to několik měsíců tak jsem šla na ORL dostala jsem framykoin a pak to za 14 dní bylo v poho a to jsem se trápila snad půl roku.Taky jsem si myslela ,že je to banalita ,ale pohohlo to.

Takže vyzkoušej co chceš a když to nepomůže tak jdi i s takovou banalitou k doktorovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
8.1.10 16:17

Na mazání je nejlepší vazelína,sádlo,klasický jelení lůj(ale ten je tvrdej).
Co je ale důležité,musíš hodně pít…to se mi fakt potvrdilo, jakmile jsem si zlepšila pitný režim, rty mi praskali o 50 % méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
8.1.10 16:19

Ahoj, doporučuju B-kompelx forte, stačí pár dní a bude to ok. Na prasklé rty a koutky, afty… je taky dobré jíst hodně obilovin (ovesné vločky) taky kvasnice (třeba polévku, nebo pomazánku…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
8.1.10 20:07

Ahoj, souhlasím s názorama přede mnou a ještě doplním, že dolní ret souvisí s tlustým střevem, horní s tenkým, tak se zkus zamyslet, co jíš a jestli by to nechtělo trochu změnit stravu. Změna pitného režimu taky může problém výrazně zlepšit. Hodně bych promazávala a promašťovala. A když nic nepomůže, tak fakt zajdi k doktorovi, od toho tam přeci jsou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
8.1.10 21:39
cancerka píše:
Na mazání je nejlepší vazelína,sádlo,klasický jelení lůj(ale ten je tvrdej).
Co je ale důležité,musíš hodně pít…to se mi fakt potvrdilo, jakmile jsem si zlepšila pitný režim, rty mi praskali o 50 % méně.

Tak to můžu potvrdit, ale není to úplně zpásný - béčko beru, pitný režim mám 2litry denně (převážně čisté vody), rty mažu a stějně se mi spodní ret loupe průběžně celý rok, někdy tak moc, že se nesmím široce smát, protože pak mi ret hned puká :zed: :nevim:

doktorka mi nic nenašla, mám na rtu hodně tenký epitel, tak to bue asi tím

jo a spojitost se střevem … to by možná stálo za zamyšlení :think: že by spojitost s hemoroidy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.1.10 22:09

Ja mam krapet zkusenosti, co se tyce rtu, na koznim mi rekli - mazat bud jelenim lojem - ne placenta apod, nebo vazelinou. Vhodne je i namazat medem. Mazat porad do zhojeni. Osobne mi na rty dela zle slane. Rty po kazdem jidle omyt - ideal prevarena voda. Vitaminy B, ale taky Zinek a Selen. Vitaminy ne v multaku. A neolizovat!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
8.1.10 22:20

ZAJÍMAVÝ ODKAZ

Je dobré zkusit odstranit příčinu a ne až důsledek. Když je ta příčina známa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
9.1.10 21:17

Díky za odpovědi :kytka: , zkusím koupit béčko, asi nejprve forte a pak přejít na normální. Pitný režim mám dobrý a stravování jsem nijak radikálně neměnila, takže budu mazat a baštit B-komplex, případně pak přidám zinek+selen, pokud to nepomůže, tak se víc zamyslím nad tím, co jím a nakonec třeba nebudu muset na kožní. :-)
Holky ale kvasnice bych asi fakt nemohla, vy to někdo jíte jenom tak??? Já akorát v pečivu, buchtách, ale pomazánku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
10.1.10 15:17

eviah - tak zkus knedlíčky do polívky, po těch se moje rodina může utlouct, dělám vždy ze 2 kostek a ještě to nestačí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.1.10 15:35

Bezva nápad, mrknu se po nějakém receptu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.1.10 09:54

Někdo tu zmiňoval ten med, to je taky fajn
- a teď jsem někde četla, že se dá mazat popraskaná pusa krémem na popraskané bradavky - tak třeba to bude dobrý tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jannna65
22.1.10 17:18

rty

Ahojda dnas jsems timbyla v nemocnici zatim mě dali mast Bepanthenol Plus ale moje zubařka mi řekla že je to na zašití!Takdoufámže mi pomůže. Tak si ji zkus taky koupit!

• Citovat
  • Upravit
15319
22.1.10 19:52

No to si snad dělala srandu, ne? 8-o Bych mazala a mazala, ale na šití nešla. :-? Díky za tip na mast. :kytka:
Všem díky za tipy a rady!!! :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast