Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vysvetlit synovci, ze vas domov, vase pravidla. Pubertaci potrebujou obcas ty hranice nastavit dost nekompromisne.
A proc bys mu proste nemohla mezi ctyrma ocima rict, ze to delat nema? Nech si to jinak pro sebe, a vyreseno ![]()
@Anonymní píše:
Vzhledem k tomu, že jde o citlivé téma, prosím anonymně, nebo smazat. Tohle prostě nemůžu probrat s nikým z okolí ani s kamarádkami ale ráda bych znala názor ostatních co možná byli v podobné situaci, abych měla větší rozhled, jak situaci řešit.Zkrátím to, abych byla stručná. Manžel má sestru, která má pubertálního syna 16 let. občas k nám samozřejmě přišli na návštěvu i dřív ale momentálně je u nás velmi často i sám a přespává u nás, jelikož si švagrová nechává rekonstruovat dům po rodičích a podmínky jsou u nich takříkajíc bojové. Ona je sama po rozvodu, její ex syna nevídá, odstěhoval se do Prahy a nemá zájem. Ona přespává u nového partnera a synovce nechává přespávat u nás, protože se tak s mým manželem domluvili.
Jenže navíc začal, stydím se to napsat ale aby bylo jasno, kde je problém musím. Začal používat mé použité spodní prádlo patrně na masturbaci, protože v koši na prádlo v koupelně, nacházím ve svém prádle, sperma. Uhodila jsem na manžela, jestli to dělá on ale byl tak překvapený, že mu věřím že ne. A dřív se to nestávalo, takže viník je jasný.
Jenže synovec není zrovna bezproblémový, moc nemluví, odpověď na obyčejné otázky např. o jídle na druhý den, abych z něj páčila ale to v jeho věku a jeho situaci beru jako možnou normu. Jenže když je u nás doma sám, leze mi do věcí. I do osobních věcí, do šuplíků s prádlem a pod. Nejsem hloupá a poznám, když se mi někdo hrabe ve věcech.
Manžel ho obhajuje, že jde o hormony a že kluk je v pubertě a trvá na tom, abych dělala, že to nevím. Jenže i když já nejsem žádná prudérní pipena, tak tohle mi prostě vadí a přemýšlím, jak to vyřešit a nikomu neublížit. Jak by ste to vyřešili vy?
Je sice v pubertě, ale všechno má své hranice. Takže bych promluvila se švagrovou, asi bych pomlčela o tom spodním prádle, ale aby mu vysvětlila, že v žádném případě nesmí narušovat vaše soukromí tím, že se hrabe ve vašich věcech. Kdyby to nepomohlo, pak, pardon, ale návštěvy pouze omezené a žádné přes noc. No, to víš, že nejlepší by bylo, kdyby s ním promluvil manžel jako chlap s chlapem, když nemá vlastního tátu, ale nějak to nevypadá, že by se k tomu měl, že jo?
Bud mu to zakaze manzel nebo ty, za me asi lepsi kdyby to udela chlap, protoze jsi jeho zena, tak logicky ma branit svou pani s tim, ze jeste jednou male podezreni nebo naznak a prespavani je nadobro konec, ze materialu ma na netu hodne, ale to co dela je uz za hranou slusnosti…no a co kdyz nejake kalhotky budou mit zaschle sperma a ty je budes nosit, pac ti je da zpatky a ty si toho nevsimnes, no to je hnus toto, zveda se mi kufr…ne tohle se musi resit, ted mu projde tohle tak co muze byt priste…
Taky hlasuju pro to aby s nim manzel hodil chlapackou rec, ze tohle nejde. Ze jo ze to je normalni to delat, ale nejde nekomu znecistovat jeho pradlo. Proste jedine do papirovych kapesniku a basta, jinak to budete muset resit s jeho mamou. To same o tom soukromi. Stejne bych radsi vse zamykala. A snazila se navstevy omezit.
@Anonymní píše:
Vzhledem k tomu, že jde o citlivé téma, prosím anonymně, nebo smazat. Tohle prostě nemůžu probrat s nikým z okolí ani s kamarádkami ale ráda bych znala názor ostatních co možná byli v podobné situaci, abych měla větší rozhled, jak situaci řešit.Zkrátím to, abych byla stručná. Manžel má sestru, která má pubertálního syna 16 let. občas k nám samozřejmě přišli na návštěvu i dřív ale momentálně je u nás velmi často i sám a přespává u nás, jelikož si švagrová nechává rekonstruovat dům po rodičích a podmínky jsou u nich takříkajíc bojové. Ona je sama po rozvodu, její ex syna nevídá, odstěhoval se do Prahy a nemá zájem. Ona přespává u nového partnera a synovce nechává přespávat u nás, protože se tak s mým manželem domluvili.
Jenže navíc začal, stydím se to napsat ale aby bylo jasno, kde je problém musím. Začal používat mé použité spodní prádlo patrně na masturbaci, protože v koši na prádlo v koupelně, nacházím ve svém prádle, sperma. Uhodila jsem na manžela, jestli to dělá on ale byl tak překvapený, že mu věřím že ne. A dřív se to nestávalo, takže viník je jasný.
Jenže synovec není zrovna bezproblémový, moc nemluví, odpověď na obyčejné otázky např. o jídle na druhý den, abych z něj páčila ale to v jeho věku a jeho situaci beru jako možnou normu. Jenže když je u nás doma sám, leze mi do věcí. I do osobních věcí, do šuplíků s prádlem a pod. Nejsem hloupá a poznám, když se mi někdo hrabe ve věcech.
Manžel ho obhajuje, že jde o hormony a že kluk je v pubertě a trvá na tom, abych dělala, že to nevím. Jenže i když já nejsem žádná prudérní pipena, tak tohle mi prostě vadí a přemýšlím, jak to vyřešit a nikomu neublížit. Jak by ste to vyřešili vy?
Hlavne ja bych se ve vlastnim vubec necitila dobre ani uvolnene…a to bych chlapovi rekla, ze si musi vybrat, ze bud zaridi, ze se to jiz nebude opakovat nebo nesouhlasis s tim ho tady mivat, aby vam tady bez dozoru smejdil ve vecech, ze zz je ve veku, kdy me vedet, ze soukromi je nedotknutelne…
@tini píše:
Taky hlasuju pro to aby s nim manzel hodil chlapackou rec, ze tohle nejde. Ze jo ze to je normalni to delat, ale nejde nekomu znecistovat jeho pradlo. Proste jedine do papirovych kapesniku a basta, jinak to budete muset resit s jeho mamou. To same o tom soukromi. Stejne bych radsi vse zamykala. A snazila se navstevy omezit.
Ale ono to není normální. Kluk se ukájí nad spodním prádlem své tety, to je dost nechutné. Je mu 16, není už malé dítě a tohle je ujeté. Já najít takhle upravené prádlo tak se pobleju a víc ho na sebe nevezmu. Navíc jim hrabe ve věcech, což je brutální zásah do soukromí. Divím se, že manžel je k tomu tak laxní. Měl by mu jasně vysvětlit pravidla nebo ho vypakovat.
@LiduNe píše:
Ale ono to není normální. Kluk se ukájí nad spodním prádlem své tety, to je dost nechutné. Je mu 16, není už malé dítě a tohle je ujeté. Já najít takhle upravené prádlo tak se pobleju a víc ho na sebe nevezmu. Navíc jim hrabe ve věcech, což je brutální zásah do soukromí. Divím se, že manžel je k tomu tak laxní. Měl by mu jasně vysvětlit pravidla nebo ho vypakovat.
anebo je to jeden velký kec, což mi připadá pravděpodobnější
Tak to je moc (jestli to není fake). Chlapce bych pěkně vypakovala, mladej kluk by měl nějaký „bojový podmínky“ zvládnout, alespoň z něj nebude nějaký máslo. Každopádně v jednom bytě bych s ním odmítla dál existovat.
Jestli je to pravda, tak by kluk u nás doma už nespal!!! Jako pardon, ale tohle je za hranicí všeho! V šestnácti ví moc dobře čeho se dopouští.
A manžel, který by mi řekl “budeme dělat jakože nic” by jel taky jak namydlenej blesk!
@vokishka píše:
Zase další honici troll.
Bohužel tohle opravdu řeším ( jsem zakladatelka ) a nepřeji nikomu aby musel řešit něco podobného, nechutné to prostě je, proto jsem taky psala anonymně. Manžel se k ničemu neměl a přijde mu to jen jako klukovina, mě ovšem ne.
V jejich domě být nemůže aktuálně není vytápěný, instalují nový kotel a tahají nové topení do místností.
Byt je můj (pokud to vezmu z čistě pragmatického hlediska) nehodlám ve vlastním bytě nic zamykat, před v podstatě nežádoucí návštěvou. Překvapivě mi odpovědi pomohly, manželovi jsem dala obrazně řečeno nůž na krk, drží si svůj bývalý byt a odmítá ho pronajímat, jen vyhazuje skoro 5Tis kč měsíčně za zálohy a služby, takže tam může synovce ubytovat a být tam přes noc po dobu jeho pobytu s ním, nebo ať je tam sám to je mi popravdě řečeno jedno.
Sice se tvářil jako ukřivděné štěně ale ráno sbalil svůj ntb a hromadu her a po škole si mladý sbalí fidlátka co má u nás a přesunou se. Trochu jsem doufala, že ho tam nechá spát samotného ale dobře. Já si koneckonců taky odpočinu a ten měsíc a něco než dokončí rekonstrukci budu mít ložnici jen pro sebe a malou. Vzhledem k tomu, že se manžel v noci courá sem a tam ( prostata ) a budí nás tím, se alespoň pořádně vyspíme. Děkuji za odpovědi.
Pokud se adminům bude chtít a najdou si čas, prosím o smazání tématu a rovněž jim děkuji.
@vokishka píše:
Mně taky.
Vzhledem k tomu, že jde o citlivé téma, prosím anonymně, nebo smazat. Tohle prostě nemůžu probrat s nikým z okolí ani s kamarádkami ale ráda bych znala názor ostatních co možná byli v podobné situaci, abych měla větší rozhled, jak situaci řešit.
Zkrátím to, abych byla stručná. Manžel má sestru, která má pubertálního syna 16 let. občas k nám samozřejmě přišli na návštěvu i dřív ale momentálně je u nás velmi často i sám a přespává u nás, jelikož si švagrová nechává rekonstruovat dům po rodičích a podmínky jsou u nich takříkajíc bojové. Ona je sama po rozvodu, její ex syna nevídá, odstěhoval se do Prahy a nemá zájem. Ona přespává u nového partnera a synovce nechává přespávat u nás, protože se tak s mým manželem domluvili.