Mám 1,5letýho kluka a z ničeho nic mi odmítá jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Problém z jidlem
Maminky. Mám 1,5letyho kluka a z niceno nic mi odmítá jídlo. Nikdy totok nedělal. Vždycky všechno snědl a najednou si dá jen trošku. Poraďte už sem z toho úplně zoufalá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě to v tomto věku dělaly obě děti. dcera z toho vyrostla cca v 5 letech, syn je velmi vybíravý v jídle ještě nyní v 9. Ale pomalu se to lepší. Prostě nabízej neustále, ale nenuť na sílu! Nechávej varianty na výběr, zdravé mlsání typu ovoce a zelenina permanentně v dosahu a uvidíš. U plného stolu ještě žádné dítě hlady neumřelo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a taky jsem absolutně rezignovala na jakékoliv zásady, že se k jídlu nepouští televize. účel světí prostředky a pokud se dítě nají u pohádky, tak jsem pohádku prostě pustila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu . Když mu nechám nastole ovoce, cokoliv, tak si toho nevšimne. Jen se nato koukne a nic. Už to tvá 3den. Má strašně rád spadety a ani ty už nechce. (dotoho tedka furt kaka)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem v obdobi, kdyz odmital jidlo, uplne vyradila jakekoli sladkosti, krupky a jine mlsani mezi jidly. Zpravidla se to zlepsilo do par dnu, i kdyz blbe ji furt ![]()
- Citovat
- Upravit
@nozu tak u nás už to bez pohádky nejde od roku. Ale už ani to nefunguje. A to ku dávám i do rukou hračky aby se zabavil a papal. Už ani to nefunguje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková tak to já už nedávám taky. blbne furt. Sem dneska říkala z přítelem že ho trošku necháme vyhladovet. Jakože mne ráno sna snídani krepelci vajíčka a rajče. Bouzel snědl jen trošku. A na oběd má domácí kuře na paprice. Tak snad bude jist
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terka Protivinská píše:
@nozu . Když mu nechám nastole ovoce, cokoliv, tak si toho nevšimne. Jen se nato koukne a nic. Už to tvá 3den. Má strašně rád spadety a ani ty už nechce. (dotoho tedka furt kaka)
hele a nemůže mít nějaké trávicí problémy, když pořád kaká? a nebo nějakou alergii? Intoleranci laktozy? Parazity?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu alergii bych neřekla. Fakt ji všechno a teď jsem nic nového nezkoušela. Ale taky. Mně ty věci napadly. (jak to natě vy že stolici. Od kdy vaše mimca mneli pevnou stolici)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terka Protivinská alergie se může vyvíjet postupně. Syn na třeba diagnostikovanou intolerancí laktózy od 8 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu no uvidíme snad to prejde. Třeba to bude i ze zoubků. Nikdy z tím Teda problém nebyl i když mu lezli stoličky dole. Tedka rostou nahoře a to asi bolí více no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame to taky… Uz spoustu dni… Ji vicemene jen kase, polivky, mliko… Ma taky ridsi kadeni..male roste mu zub, tak to ma asi k tomu… Maji takovy obdobi.. hlavne at dost pije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám teď úplně to samé ale s ročním prckem. Odmitá jídlo a bohužel i pití. Jakmile se přiblížím se lžičkou začne jí ručkama odstrkovat a hrneček s pitím to samé. Chvilku zabrala knížka se zvířátky, pak to že krmila lžičkou mě a já jí nebo měla svou misku a snažila se krmit sama nebo jídlo různě patlala, ale všechno pomohlo jen na chvíli a stále bojujeme. Pítí podávám po lžičce a občas vezme na milost svůj hrnek který jí během dne nabízím ale to si jen cucne a hned ho zahodí. Během minulého měsíce jí vylezli všechny 4 první stoličky a před týdnem jsme měli první prohlídku u zubaře a ten nám řekl že brzo vylezou i oba horní špičáky. Takže doufám že to její odmítání souvisí právě s růstem zubů a třeba to tak bude i u vás. Držím pěsti a přeji pevné nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buby no když nám rostly dole stoličky všechno v ok. A tyky si myslím že to bude téma vrchním stoličkama. My ještě u zubare neboli ale chystáme se. Bouzel každý zubař má plno. Z pitím je to taky složitý no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuby na to maji vliv. Az vylezou bude pokoj ![]()
A nebo nemaji čas
ja musela kolikrát krmit pri hrani, aby se vůbec nejedly, nebo nejak zabavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit