Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To je ten papír, který jste dávali na katastr, když se to věcné břemeno zřizovalo a katastr by vám měl jednu poslat zpět orazítkovanou, že to břemeno zapsal
chodí to myslím do vlastních rukou a má to zelený pruh.
@j.a.n.i1 píše:
To je ten papír, který jste dávali na katastr, když se to věcné břemeno zřizovalo a katastr by vám měl jednu poslat zpět orazítkovanou, že to břemeno zapsalchodí to myslím do vlastních rukou a má to zelený pruh.
Díky moc! A to je co to věcné břemeno? My fakt o žádným nevíme… to je jako hypoška, nebo co?
Já se prostě jen bojím, jestli to není něco o čem nevíme, nebo tak něco… víš jak to dnes je, všude v televizi samej průser. Manžel je stavař a tvrdí, že žádný věcný břemeno (trubky přes pozemek a tak) by tam být nemělo.
Právě jako že bychom zřizovali nějaký věcný břemeno na cokoli, o tom nic nevíme, jen jsme prostě koupili starej domek, půlku zaplatili z úspor a půlku si půjčili od Hypotečky
.
Musis zridit vecne bremeno vuci bance prave kvuli te hypotece. Formular jste meli dostat u banky.
@Anonymní píše:
Právě jako že bychom zřizovali nějaký věcný břemeno na cokoli, o tom nic nevíme, jen jsme prostě koupili starej domek, půlku zaplatili z úspor a půlku si půjčili od Hypotečky.
No jasně, ale když ti banka dává hypotéku, tak je tvoji povinností do katastru zapsat, že banka má vůči tobě pohledávku a že kdybys neplatila, tak ručíš tím domem - zjednodušeně řečeno.
@Anonymní píše:
Právě jako že bychom zřizovali nějaký věcný břemeno na cokoli, o tom nic nevíme, jen jsme prostě koupili starej domek, půlku zaplatili z úspor a půlku si půjčili od Hypotečky.
Neboj se, uplne jednoduse napsano, to je potvrzeni, ze dum je do splaceni hypoteky banky a ne Vas. Banka je to vecne bremeno.
@j.a.n.i1 píše:
No jasně, ale když ti banka dává hypotéku, tak je tvoji povinností do katastru zapsat, že banka má vůči tobě pohledávku a že kdybys neplatila, tak ručíš tím domem - zjednodušeně řečeno.
Ahaaaaaaaaaaaa, tak je to je to věcný břemeno?
Ale je mi divné, že by vám uvolnili peníze, kdyby nebylo podání alespoň na katastru, to bývá podmínkou čerpání ![]()
@Anonymní píše:
Ahaaaaaaaaaaaa, tak je to je to věcný břemeno?
Jojo
a doma bys měla mít papír z katastru, že to provedli a ten banka chce.
My totiž máme v katastru zapsáno, že je tam zástavní právo smluvní, tak jsme předpokládali, že to je ta hypotéka a hotovo, nedocházelo nám, co je to „věcné břemeno“ v podání banky
.
@j.a.n.i1 píše:
Ale je mi divné, že by vám uvolnili peníze, kdyby nebylo podání alespoň na katastru, to bývá podmínkou čerpání
Staci razitko, ze to podali na karastr. Mne tedy HB sama nabidla, ze si z meho uctu strhnou asi stovku po pul roce navic a sami si to od katastru vyzadaji, takze jsem na to dolozeni nemusela myslet.
Tak já hned ráno budu hledat a kdyžtak brnknu na katastr.
Jsi moc hodná, děkuji za radu, zachránila jsi nám klidný večer
. Ať se ti to brzo v dobrým vrátí
!
Děkuji ![]()
Vecne bremeno je laicky receno, ze na svem pozemku nebo dome neco strpis. Napr. elektricky sloup, cestu, kterou mohou vyuzivat ostatni lide v obci nebo vecne bremeno doziti treba babicky. Pro banku se zrizuje zastavni pravo. Nejste-li si jisti, o co jde, zeptejte se primo v bance. Bud osobne, nebo by melo byt v tom dopise uvedeno telefonni cislo.
Ahoj holky, moc prosím o radu,
koupili jsme asi před rokem starší domek a dnes nám od Hypoteční banky přišel dopis, že jsme ještě nedoložili:
„Smlouvu o zřízení věcného břemene s doložkou o povolení vkladu a výpis z katastru nemovitostí.“
To, že máme doložit další výpis, bych chápala, ale fakt netuším, co je to ta Smlouva o zřízení věcného břemene s doložkou o povolení vkladu.
Docela se bojím, dneska je to samej průser všude.
Víte někdo, o co se jedná?
Dokládali jste to v bance u hypotéky taky?
Jinak ani nevím, proč nějaké věcné břemeno? Normálně jsme koupili domek, nevíme, že by zde něco vázlo, atd.
Prosím poraďte, docela se bojím.
Předem děkuji!