Problém ve školce se spaním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11037
12.12.16 18:44
@Anonymní píše:
@Sany80s chvilku prý vždycky pláče a vzteká se, protože nechce ležet a pak dělá binec, hulaka a tak.
Samozřejmě chápu, že je to problém, ale když jsem učitelce navrhla, aby ji nechala si hrát s necim, s čim by nerusila, tak mi řekla, že to nejde

A plyšáčka na spaní mít nemůžou? u nás ve školce ano, tak se poptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.12.16 18:49
@EmmaAnna píše:
@Sany80s tvrdě naučit…z morálního hlediska… 8o je to malé dítě, je jasné, že každé na tom bude ve dvou a půl letech jinak

Ano, každé dvou a půl leté dítě je na tom jinak, čili ně každé dvou a půl leté dítě je zralé na pobyt ve státní školce se všemi pravidly daného zařízení. Takže buď jsem schopná zajistit, aby dítě zvládlo bez stresu pro něj a osazenstvo školky bežná školkový režim, nebo mám smolíka a při troše soudnopsti se poohlédnu po jiném (zřejmě nestátním) zařízení, kde bude prostor pro větší individualitu a vycházení vstříc dětem ve věku 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.12.16 18:54

@Svistice spíš si myslím, že by ty školky měly být připravené na děti různé zralosti

ta individualita má být všude, nejen za těžké peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.12.16 19:05
@EmmaAnna píše:
@Svistice spíš si myslím, že by ty školky měly být připravené na děti různé zralostita individualita má být všude, nejen za těžké peníze
:mrgreen: :mrgreen: to by ale ve státní školce nesměla být většinu času jedna učitelka na 28 dětí, relativně ztísněné prostory apod. Školka je prostě vzdělávací zařízení, ne hlídací. A pokud není dítě na školku a respektování programu zralé, tak existují jesle, soukromé školky, chůvy,…
  • Citovat
  • Upravit
7346
12.12.16 19:07
@EmmaAnna píše:
@Svistice spíš si myslím, že by ty školky měly být připravené na děti různé zralostita individualita má být všude, nejen za těžké peníze

Jo holka…to by bylo tááák krásný s tou individualitou, ale s počtem 28 dětí na jednu učitelku, to je nereálné. :nevim: :mrgreen: Přijď ke mně na praxi, otevřu ti oči… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.12.16 19:08
@lucenka píše: :mrgreen: :mrgreen: to by ale ve státní školce nesměla být většinu času jedna učitelka na 28 dětí, relativně ztísněné prostory apod. Školka je prostě vzdělávací zařízení, ne hlídací. A pokud není dítě na školku a respektování programu zralé, tak existují jesle, soukromé školky, chůvy,…
:palec:

Taky bych u nás asi udala dvou a půl letou do státní školky. Nicméně bych to neuzdělala ani jí, ani těm učitelkám a raději budu platit x násobně víc za miniškolku s 8 dětmi ve třídě, kde bude moct mít plínku (pokud se do té doby spolehlivě neodplínuje), nechají ji spát dle potřeby, nebude vadit, že není samostatná při oblékání nebo že nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 19:10
@lucenka píše: :mrgreen: :mrgreen: to by ale ve státní školce nesměla být většinu času jedna učitelka na 28 dětí, relativně ztísněné prostory apod. Školka je prostě vzdělávací zařízení, ne hlídací. A pokud není dítě na školku a respektování programu zralé, tak existují jesle, soukromé školky, chůvy,…

Ano, ne nadarmo byly jesle pro děti mladší 3 let…teď to cpou nám, nemáme na ně vybavení, hračky, personál. Ale hlavně, že zrušili jesle. Klidně, vždyť jedna učitelka zvládne 28 dvou a půl letých dětí. :zed: Ten kdo to vymyslel, by si to měl vyzkoušet…na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.12.16 19:16
@SIMONA1234 píše:
Ano, ne nadarmo byly jesle pro děti mladší 3 let…teď to cpou nám, nemáme na ně vybavení, hračky, personál. Ale hlavně, že zrušili jesle. Klidně, vždyť jedna učitelka zvládne 28 dvou a půl letých dětí. :zed: Ten kdo to vymyslel, by si to měl vyzkoušet…na týden.

Hlavně to pak kromě učitelek odnáší i ty starší děti ve třídě :zed: obdivuju učitelky, že to zvladaji… a hlavně neposlou kamsi některé rodiče (na třídní schůzce bych jednu madam poslala x krát kamsi a ta učitelka ji vše s klidem opakovala, vysvětlovala).

• Citovat
  • Upravit
7346
12.12.16 19:23
@lucenka píše:
Hlavně to pak kromě učitelek odnáší i ty starší děti ve třídě :zed: obdivuju učitelky, že to zvladaji… a hlavně neposlou kamsi některé rodiče (na třídní schůzce bych jednu madam poslala x krát kamsi a ta učitelka ji vše s klidem opakovala, vysvětlovala).

Mám naštěstí většinu normálních, logicky uvažujících a empatických rodičů…samozřejmě občas se vyskytne i rodič-prudič, který má pocit, že existuje jen jeho dítě (ostatní ať si trhnou)a když je za to učitelka placená a má na to ty školy, tak musí dělat všechno, přizpůsobit se dítěti a hlavně té jeho individualitě! Že tam má těch „indivindi“ 28 a jen 2 ruce, už rodiče nezajímá. No, zaplať bůh za ty normální a soudné rodiče!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.12.16 20:35
@lucenka píše:

Tak má praxi od dětí, to je správný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.12.16 20:39
@Svistice píše:
Ano, každé dvou a půl leté dítě je na tom jinak, čili ně každé dvou a půl leté dítě je zralé na pobyt ve státní školce se všemi pravidly daného zařízení. Takže buď jsem schopná zajistit, aby dítě zvládlo bez stresu pro něj a osazenstvo školky bežná školkový režim, nebo mám smolíka a při troše soudnopsti se poohlédnu po jiném (zřejmě nestátním) zařízení, kde bude prostor pro větší individualitu a vycházení vstříc dětem ve věku 2-3 roky.

Přesně tak. Ono není úplně běžná situace mít 2,5 leté dítě ve státní školce, a rovnou s jeho nástupem nastoupit natvrdo do práce. To dítě tam chodí prvních pár dní, a nějaké problémy se dají očekávat. A to se ani nebavíme o nemocech, co můžou velmi brzy přijít. Možná ho měli zvykat aspoň o měsíc dřív, než šla matka do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.12.16 20:50

@SIMONA1234 rozumím, ale řešením není vyhazovat dítě ze školky a rodičům znemožnit návrat do práce :nevim: problém je na jiné straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
12.12.16 20:59

@EmmaAnna A kde je tedy problém? Dítě 2,5 roku evidentně nezvládá nástup do MŠ - spánek po obědě. Řešení jsou dvě - a to, bud najít dítěti soukromou MŠ a nebo zajistit někoho, kdo bude dítě vyzvedávat po obědě a hlídat ho a nebo tedy třetí možnost opustit práci a být s dítětem doma. 2,5 leté dítě si dle mne nedokáže více jak hodinu hrát v tichosti u stolečku, až ostatní usnou a co s ním má ta učitelka dle tebe dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 21:01
@EmmaAnna píše:
@SIMONA1234 rozumím, ale řešením není vyhazovat dítě ze školky a rodičům znemožnit návrat do práce :nevim: problém je na jiné straně

Problém je ten, že si některé maminky malují nástup svého dítěte na růžovo…on je Pepíček komunikativní, miluje děti, potřebuje kolektiv…ano, možná s mamkou (babičkou) za zadkem. Ale v cizím prostředí, kde na Pepíčka přijde řada až…až…a nemá maminku/paní učitelku HNED pro sebe a vždy když potřebuje, může nastat problém. A rodič je vykolejen, tohle nečekal…co teď? Já jdu za týden…dva do práce! :nevim: Jo, problém je jinde, máš recht.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 21:03
@Vermun píše:
@EmmaAnna A kde je tedy problém? Dítě 2,5 roku evidentně nezvládá nástup do MŠ - spánek po obědě. Řešení jsou dvě - a to, bud najít dítěti soukromou MŠ a nebo zajistit někoho, kdo bude dítě vyzvedávat po obědě a hlídat ho a nebo tedy třetí možnost opustit práci a být s dítětem doma. 2,5 leté dítě si dle mne nedokáže více jak hodinu hrát v tichosti u stolečku, až ostatní usnou a co s ním má ta učitelka dle tebe dělat?

To mnohdy nedokáže ani předškolák!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin