Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@EmmaAnna píše:
@WaIl jasně, co by tam s nimi taky měli pracovníci dělat? když vzdělávací instituce tak se vším všudy, nebo je mají nechávat se počůrávat a maminka v pět odpoledne přebalí?tady se diví všichni něčemu, co je na západě úplně normální
Pleteš vzdělávání a péči…péče=jesle. Na vzdělávání je Školní vzdělávací program pro mateřské školy…vychází z Rámcového vzdělávacího programu pro všechny školy. Je závazný. A o nočnících tam FAKT NIC NENÍ..
@EmmaAnna píše:
@WaIl jasně, co by tam s nimi taky měli pracovníci dělat? když vzdělávací instituce tak se vším všudy, nebo je mají nechávat se počůrávat a maminka v pět odpoledne přebalí?tady se diví všichni něčemu, co je na západě úplně normální
Tak já, díky bohu, děti ve státní školce nemám, ale moje představa je taková, že má jít dítě do školky bez plenek a bez počůrávání, aby paní učitelka neměla tuto časově náročnou přítěž, a mohla se dětem věnovat jinak, smysluplněji. K čemu je 27 dětem, že paní učitelka zrovna omývá počůraného Pepíčka v koupelně? A za chvíli Aničku, a další, a tak pořád dokola? To má snad být úloha rodičů doma. ![]()
@SIMONA1234 píše:
Klub nespavců může fungovat tam, kde je víc tříd nebo mají prostory a lidi na hlídání. V malých školkách je to problém. A volila bych ho JEN u předškolních dětí, zbytek potřebuje odpočinek…i když si rodič myslí opak.
jojo, já to chápu, že to všude nelze.
Mně zaráží, že se hned ptáš, zda má učitelka právo ti říct, aby sis svoje rušící dítě brala po obědě. A kde je právo ostatních dětí na odpočinek a ostatních maminek na relativně vyspalé dítě odpoledne?
@sloninka píše:
Mně zaráží, že se hned ptáš, zda má učitelka právo ti říct, aby sis svoje rušící dítě brala po obědě. A kde je právo ostatních dětí na odpočinek a ostatních maminek na relativně vyspalé dítě odpoledne?
No NIKDE…protože každý vidí jen to svoje…individuální přístup!!! A ty se z toho jako učitelka picni…
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.