Problém ve školce se spaním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
12.12.16 21:06

@SIMONA1234 je pravda, že by se na to dítě mělo připravovat mnohem dřív

ale tady je myšlení nastavené že já se doprošuju školky, přitom by to mělo být právo :nevim: jak jinak pracovat a ty děti uživit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
12.12.16 21:13

@EmmaAnna a čeho se doprošuješ? Dítě chodit do MŠ může (má na to právo), ale musí respektovat nějaká pravidla…

@SIMONA1234 samozřejmě máš pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.12.16 21:16
@SIMONA1234 píše:
Ano, ne nadarmo byly jesle pro děti mladší 3 let…teď to cpou nám, nemáme na ně vybavení, hračky, personál. Ale hlavně, že zrušili jesle. Klidně, vždyť jedna učitelka zvládne 28 dvou a půl letých dětí. :zed: Ten kdo to vymyslel, by si to měl vyzkoušet…na týden.

No to je neštěstí, dvouleťáci ve školkách za současného stavu věcí. Kamarádka jich má ve třídě 10 8o ale už to prý nějak dávají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 21:25
@EmmaAnna píše:
@SIMONA1234 je pravda, že by se na to dítě mělo připravovat mnohem dřívale tady je myšlení nastavené že já se doprošuju školky, přitom by to mělo být právo :nevim: jak jinak pracovat a ty děti uživit

Já tě chápu, ale školka nemusí…to není JEJICH problém. I když to rodiče neradi slyší, já vím. Školka je vzdělávací instituce, ne hlídání dětí, které musí rodiče nějak uživit. Takže je to fakt zajímat nemusí (myslím učitelky), že ty potřebuješ do práce. :nevim:
Spánek/odpočinek je součást psychohygieny dítěte, v MŠ VELMI důležitá součást…i když mnozí rodiče tvrdí, že jejich dítě to nepotřebuje. Není to pravda. Dítě, které je ve školce 8, mnohdy víc hodin, v hluku, v množství podnětů, fyzického pohybu, náporu na zrak, sluch, vnímání, pozornost..odpočinek/spánek potřebuje. Dítě se může vzpírat, ale jeho tělo/mysl potřebuje „vypnout“. Nabít baterky…Je to prevence agresivity u předškolních dětí. A že té agresivity je! 8o Řešení? No…zkusit to domluvou, adaptační program bývá volen individuálně. Zkusit plyšáka z domova. Mluvit o spinkání doma, jak to bude, co bude mít u sebe-plyšáka, stále dokolečka opakovat, až se to dítěti zažije jako rutina. Večer, ráno, v autě, v šatně. Pokud tedy v dítěti slovo „spinkání“ nevyvolá záchvat pláče. Tam bych to povídání volila opatrně. Ale dítě by mělo být zvyklé (naučené)nějak z domova fungovat. :nevim: Fakt při 28 dětech nelze hrát na individuality…nelze. Moc bych chtěla, ale relita je jinde.
Já už mám děti zvykléfungovat…čtu jim pohádku, pak pustím CD na poslech (relax), u toho si vytáhnu ke stolku předškoláky na práci (tady mám luxus individuální práce)a ostatní leží…vědí, že pokud budou v klidu ležet a odpočívat, tak za 30 minut dostanou do postele knížky a puzzle. To je motivace jako hrom! Ale to si můžu dovolit JEN u dětí, které mi už FUNGUJÍ a poslechnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.12.16 21:28

Podle mě je týden málo na to, aby si takhle malé dítě zvyklo a respektovalo režim, naučilo se lehnout a usnout s ostatními. Učitelky by tomu mohly dát ještě trochu času.

Bohužel v českých školkách musí spát často všechny děti, mně to vadilo už jako dítěti i jako rodiči nespavce. i když existují i vstřícné školky, kde není problém mít „klub nespavců“. Kupodivu to ostatní děti vezmou a ty spavé usnou, ty nespavé se nějak zabaví, ale asi an to musí mít kapacity a v každém případě snahu to dělat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 21:33
@ospalámyš píše:
No to je neštěstí, dvouleťáci ve školkách za současného stavu věcí. Kamarádka jich má ve třídě 10 8o ale už to prý nějak dávají ;)

Mám kamarádku v jednotřídce, je ředitelkou…má jednu kolegyni a 19 dvouleťáků. Musela je vzít, protože jsou malá vesnická školka. Musela by jí zavřít nebo sebrat úvazek kolegyni (snížit). Má tedy k dětem i tu slavnou chůvu od státu!!! Ale jen na 4 hodiny. Tedy od 8,00-12,00. Ale školka funguje od 6,00-16,00 :nevim: Co ty hodiny mezitím?? 8o Ráno tam má v 6,00 plno…většina rodičů pracuje v místním kravíně. :nevim: Takže SAMA s třídou dvouletých…když se někdo počůrá, pokaká (denně-plíny nesmí mít), tak co má dělat? Odejít ze třídy? Jít s ním do sprchy? A co zbytek třídy?? Nehledě na to, že ty děti stále pláčou, ubližují si, neumí si spolu hrát, berou si hračky, vztekají se-prostě dvouleťáci. A při spinkání? Kdyby se jí třeba 5 dětí „šprajclo“, že nechtějí lehnout…má jen 2 ruce. Je na zhroucení a já jí chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.12.16 21:34

@Vermun nejsou místa kolikrát ani pro tříleté, natož pro dvouleté

a ještě se kladou podmínky, že dítě musí umět to a to :nevim: některé děti by tak neměly šanci ani do čtyř a co pak rodiče? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.12.16 21:35

@SIMONA1234 vzdělávací? a v čem vzdělává školka dvouleťáky? tak třeba by je mohla vzdělávat v tom chození na nočníček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 21:36
@ospalámyš píše:
Podle mě je týden málo na to, aby si takhle malé dítě zvyklo a respektovalo režim, naučilo se lehnout a usnout s ostatními. Učitelky by tomu mohly dát ještě trochu času.Bohužel v českých školkách musí spát často všechny děti, mně to vadilo už jako dítěti i jako rodiči nespavce. i když existují i vstřícné školky, kde není problém mít „klub nespavců“. Kupodivu to ostatní děti vezmou a ty spavé usnou, ty nespavé se nějak zabaví, ale asi an to musí mít kapacity a v každém případě snahu to dělat jinak.

Klub nespavců může fungovat tam, kde je víc tříd nebo mají prostory a lidi na hlídání. V malých školkách je to problém. A volila bych ho JEN u předškolních dětí, zbytek potřebuje odpočinek…i když si rodič myslí opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
12.12.16 21:37
@EmmaAnna píše:
@SIMONA1234 vzdělávací? a v čem vzdělává školka dvouleťáky? tak třeba by je mohla vzdělávat v tom chození na nočníček :)

A proto tam dvouleťáci NEPATŘÍ…ale to říkej těm nahoře, já to nerozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.12.16 21:41
@EmmaAnna píše:
@SIMONA1234 vzdělávací? a v čem vzdělává školka dvouleťáky? tak třeba by je mohla vzdělávat v tom chození na nočníček :)

Prave to je ten problem, ze si rodice dvouletaku zamenuji pojmy skolka a hlidarna. Pokud potrebuji zaopatrit dvouletaka, dam ho do zarizeni na bazi jesli. Ne do statni skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
12.12.16 21:46

@EmmaAnna opět opakuji, rodič má právo nikoli povinnost dát dítě do školky. A dítě bohužel musí respetovat pravidla. Pokud se to rodiči nelíbí, může si to vyřešit jinak. Chápu rodiče, ale chápu i učitelky. Pokud by si každé dítě v MŠ dělalo co chtělo, tak potěš koště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.12.16 21:47
@EmmaAnna píše:

Jako že učit dítě na nočník by měl být „vzdělávací program“ dvouletých dětí ve školce, fakt jo? To je docela špatnej fór. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.12.16 21:50
@Svistice píše:
Prave to je ten problem, ze si rodice dvouletaku zamenuji pojmy skolka a hlidarna. Pokud potrebuji zaopatrit dvouletaka, dam ho do zarizeni na bazi jesli. Ne do statni skolky.

Jesle ale často nejsou a do státních školek dvouleťáci už smí. Já vidím spíš problém než u rodičů, kteří prostě volí to, co se jim nabízí, v těch co to schválili, aniž by na to byly v českých školkách podmínky.

Já osobně bych dvouleťáka do školky nedala, pokud bych opravdu z existenčních důvodů nemusela do práce, ale chápu, že někdo třeba musí.
Na druhou stranu třeba kamrádka učitelka má ve třídě dvouleté dítě matky, co je doma a dítko je tam na celý den, což nepochopim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.12.16 21:51

@WaIl jasně, co by tam s nimi taky měli pracovníci dělat? když vzdělávací instituce tak se vším všudy, nebo je mají nechávat se počůrávat a maminka v pět odpoledne přebalí? :roll: tady se diví všichni něčemu, co je na západě úplně normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin