Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vyhybala bych se mu. Je to jesitny hovado, ktery si na tobe vybiji svoje frustrace.
Šla bych mu z cesty. Připadá mi nevyrovnaný a bála bych se ho.
@Serpentini píše: Šla bych mu z cesty. Připadá mi nevyrovnaný a bála bych se ho.
Mas recht, taky bych mela strach, ze mi neco provede.
Začni si vymezovat hranice.
Říkej ne a v okamžiku kdy dělí něco co ti vadí, tak žekni " Honzo, když mě takhle stíráš, tak mi to vadí, nedělej to." „blablbablba krávo pitomá nemá to to co vadt.“ „No tak když takhle vybuchneš, tak prostě odcházím, nazdar.“
Nesnazž se ho zachraňovat, nenech si ubližovat. V okamžiku kde nezvládne měnit svoje chování, tak začni dokumentovat nadávky a spol, a jdi s tím co nejrychleji na policii. To co popisuješ má potenciál zvrhnout se do kyberšikany/stalkignu.
Ano - je nešŤastný a zakomplexovaný, ale nemůže se k ostantím chovat jako krrretén.
To je toxický člověk a manipulátor, drž se od něj dál, jinak tě bude vysávat a zamořovat sám sebou dál
Úplně ukázkově tě manipuluje.
Je citový vyděrač. Chtěl by tě „zpátky“, ale je to těžce nevyrovnaný nedospělec, navíc hnusný na své okolí. NIC by mě nedonutilo se s ním dále kamarádit, děláš chybu - on si od toho slibuje víc. Takový „vztah“ bych utla, ať se ne-baví s kým chce, aspoň si uvědomí, jak je na okolí a ostatní hnusný a co je vůbec zač. Ty se s ním vůbec nezahazuj.
Prostě už na tebe nemám čas ani chuť, promiň. Tečka.
@Lucy75 píše: Úplně ukázkově tě manipuluje.
Je citový vyděrač. Chtěl by tě „zpátky“, ale je to těžce nevyrovnaný nedospělec, navíc hnusný na své okolí. NIC by mě nedonutilo se s ním dále kamarádit, děláš chybu - on si od toho slibuje víc. Takový „vztah“ bych utla, ať se ne-baví s kým chce, aspoň si uvědomí, jak je na okolí a ostatní hnusný a co je vůbec zač. Ty se s ním vůbec nezahazuj.
Prostě už na tebe nemám čas ani chuť, promiň. Tečka.
Díky všem za reakce, to je prave ono, on si to neuvědomuje, třeba o spoluzacich. Z jeho pohledu jsou podle jeho slov všichni nevyspeli cu.aci a on vůbec nechápe co děla špatně, on je chudák kteryho všichni jen využívají když něco chce a tak. To jsou jeho slova…to ze mě manipuluje mě ani nenapadlo upřímně, díky za otevření oči, nad tím se zkusím zamyslet.
Ježiši… Ten skončí celý život sám, případně s nějakou co má sebevědomí na bodě -50. Fuj, fuj, fuj. ![]()
Studujeme VŠ, jemu je 25, mně 23. V průběhu minulého roku se o mě snažil ale nevyšlo to, zkrátka je to typ člověka všechno vím, všechno znám, ty tomu neeozumíš, jen já tomu rozumím, s tendencemi všechny ostatní zesměšňovat, ostatní spolužáci jsou pro něj č… a když jsem se na nějaké akci bavila s někým jinym než s nim, tak z toho vzniklo haló, že jsem snad na té akci s ním a ne se spolužáky ať se laskavě bavim s nim. Bavila jsem se ale proste se všemi.
Takže to nevyšlo, nepritahoval mě tímhle chováním a krom par týdnu randění mezi námi nic víc neproběhlo, ani sex. Proste jsem to před prázdninami ukončila s tím, ze ne vždy si každý sedne a nám to proste nevyšlo a z mého pohledu jsem si myslela že jsem neudelala nic tak hroznýho. Ale to jsem se asi mýlila…
A někdy to proste řekne i jen tak mě.,,No od ty doby vo jsi mi to udělala mám pěkný depky akorát, moc premejslim, kdo vi jak to dopadne” atd atd… jako já vím ze jsem mu ublizila, ale vzdyt par rande nic neznamená a on byl teď ten kdo se chtěl bavit dal protože tam nikoho nemá. To se chtěl bavit jen aby mi to dal sežrat? Já nevím.. co si o tom myslet o jeho chování? Řekla jsem mu ze vím, ze jsem mu ublizila, ale ze mezi námi víc než k tomu ze jsme spolu byli parkrat na rande přeci nedošlo a ze z myho pohledu jsem mu neudelala nic tak hroznyho. A on mi na to odpověděl,,Joooo to já neříkám já si vůbec nemyslím ze bys udělala něco spatnyho” no a pak zas vede řeči o tom jak jsem hrozná ze kvůli mne má depky a ze plánoval se mnou léto
to že teď se chová ke mne tak jako se chová a choval dřív ke všem ostatním - všechno vím všechno znám atd to nekomentuju, cokoliv co řeknu co se týká věci do školy je samozřejmě špatně a,,Co to meleš za hov..?” A když mu to ukazu v knížce tak,,Nemám teď čas na ti koukat” apod. já nevím asi jsem blba ale tomuhle chování fakt nerozumím.
Nejraději bych mu kolikrát do oči řekla ze se chová jak naprostý děcko arogantní, ale říkám si.. poslední rok.. nemyslím si ze to za to stojí zničit ten vztah víc jak je… mne spis zajímá, co si o tom chování myslíte vy?
Nedávno začal semestr a on tím, ze opravdu nemá nikoho jiného v ročníku s kým by se bavil než mě, tak navrhl, jestli bychom si nemohli sednout a promluvit si. Řekl mi tak jak to je, že to chápe a respektuje moje rozhodnutí ale že v ty třídě nikoho jiného nemá a rad by abychom se bavili tak jako do té doby. Říkala jsem si vlastně proč ne. Ke mně se jinak choval docela fajn.
Ale co se děje teď si proste absolutně nedokážu vysvětlit a chápala bych to možná u puberťáka na střední ale ne u 25 letýho kluka…
Nevím jestli mi to dává teď sežrat, ale vždycky se tak jako mimochodem zmíní když se ho někdo zeptá co léto,,No to víš pěkně na hov… jeden člověk mě pěkné zklamal myslel jsem si jak s nim budu trávit cely léto ale před letem se na mě vykašlal tak jsem měl cely léto akorát depky. To víš no, č…k pro všechny, k tomu jsem dobrej.” A takový řeči, pak se otočí na mě, zvedne obočí a udělá,,Hm”
No chápete to?