Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je vidět, že měla hodně volnou ruku. A to si mamka nechá líbit, aby do ní vlastní dítě kopalo a sprosté ji nadávalo? Já bych ji pleskla, že by ji zeď dala druhou, to by si mohla jednou zkusit.
Raději nechci ani vědět, jak se chová třeba ve škole. Takový spratek to nemá ve věži v pořádku. Určitě to řešit přes OSPOD a klidně umístit do diag. ustavu. Ať se holka vzpamatuje. Když si dovolí toto ve 14-ti letech co si dovolí třeba příště? To ji zabije?
A otec měl taky zakročit a ne, že šel pryč.
@Dory22 ona schválně provokuje a když ji dáš co proto, tak se ti ještě vysmeje..
Nikdy bych netušila, že budu vlastní sestru posílat do ústavu ![]()
@Monisee vy ji do ústavu poslat nemůžete (to dělá soud na návrh OSPOD), ale můžete podat podnět na OSPOD, který pak musí prošetřit. Píšete, že už jste s ospodem i mluvila, jak to probíhalo? Proč nedošlo k šetření?
A mamka si to líbit nenechá, ale toto bylo poprvé, kdy sestra takto tvrdé zaútočila. Potom ji dala pár výchovných, jak se jí podařilo dostat z jejich kopancu. Ale už je chudina fyzicky vydeptana z ní a jejiho otce, že vůbec nepomohl. Přece jen každá z nás potřebuje podporu svého muže, aby to zvládla a když není…
@Sabina123amy píše:
Určitě to řešit přes OSPOD. Taky se může stát, že sestra spadne do drog atd.
Určitě do drog už spadla, když se tak chová. Jiná cesta, než ISPOD nebo policie není!
@Monisee píše:
@Dory22 ona schválně provokuje a když ji dáš co proto, tak se ti ještě vysmeje..
Nikdy bych netušila, že budu vlastní sestru posílat do ústavu
Je to fetka. Co s takovým člověkem? Buď se ho rychle zbavit a poslal do diagnosťáku, nebo to dál snášet a rodina se z toho psychicky bude hroutit dalších cca 10 let a nehledě na to, že Vám rozkrade celý byt…
@DeeSocialWorker dnes jsem to vše obvolala a pozjistovala co a jak. Ale mamka nechce, pořád doufá, že se oba vzpamatují. Ale já si to nemyslím. Ted otázka, zda to podat anonymně a naštvat mamku, ale bude se aspoň něco řešit. Nebo čekat tak jak mamka chce, že se vzpamatuje(ale dle mého je to čekání na další problém)?
@Monisee
To nenapadne asi nikdy nikoho.
Ale tohle by dál nešlo. Vaši ji evidentně nezvládají, teda spíš ona je nezvladatelná.
Přeji pevné nervy.
@Monisee píše:
@Makca87 drogy nebere na 100pro, jen je spratek
Víš, toto si myslí 90 procent rodin a po letech, až to praskne, tak se strašně diví, že jejich synáček/dcerka brala celou dobu drogy
. Každopádně bych v tvém případě, při dalším takovém incidentu, zavolala policii, ať to vyřeší s OSPODem oni.
@Makca87 ty drogy víme, doktorka ji brala krev onehdy a vše v pohodě. Já jen nevím, jestli čekat, nebo ji hned dát k šetření
To jeje troll určitě, pochybuju že by se nějaká mama nechala skopat
@nestarejtese hm, bohužel život je pestrý a dějí se v něm věci, které si nemusíme se svou zkušenosti umět představit.
@Monisee píše:
@Alušáček mamka se nenechala skopat, šla za ní do pokoje, aby se na něco zeptala a sestra jak seděla na posteli, tak se zaprela a kopla mamku primo do hrudi, ta zavravorala o práh a lapala po dechu, tím pádem upadla a ta ji v klidu kopala…
Tohle bych si natočila na mobil, pokud nemáš pocit, že by bylo dobré matce pomoci a udělat z toho totální rvačku se všemi důsledky, aby se něco začalo dít.
Já si skoro myslím, že kecáš. To jste se ty a otec dívali?
Stačilo by ségru kopnout do kolena. Nějaký čas by sotva lezla. A pak by ses měla odstěhovat pro jistotu, aby se nemstila. Matka je trapná a může si za to sama. Třeba chce být bitá, jinak by to netrpěla. Nebydlela bych s takovými lidmi.