Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Monisee píše:
@DeeSocialWorker dnes jsem to vše obvolala a pozjistovala co a jak. Ale mamka nechce, pořád doufá, že se oba vzpamatují. Ale já si to nemyslím. Ted otázka, zda to podat anonymně a naštvat mamku, ale bude se aspoň něco řešit. Nebo čekat tak jak mamka chce, že se vzpamatuje(ale dle mého je to čekání na další problém)?
Raději mamku naštvat než přihlížet, jak jí ten rozcapeny frocek kope.
@Monisee a jak se chová ve škole? Je ještě šance, že se ospodu ozve škola. Ale je samozřejmě lepší to řešit hned. Pokud dítě takto vyvádí, je něco fakt špatně a je malá šance, že se to nějak zlepší. Rodiče mají tendenci děti omlouvat dlouho a pak už často bývá pozdě. Pokud je už takto agresivní, šla bych na OSPOD. To, že měla negativní test na drogy nemusí nic vypovídat, může užívat nárazově. Stejně tak je dost šílené, že ji otec nechává spát u přítele, kdyby s ní měl přítel pohlavní styk, může být obžalován i otec.
@LaPaloma a ty jsi kdo? Toto je web na rady a ne na urážky, proto prosím zdrž se komentáře. Já se tu slušně ptám, zda je i jiná možnost než hned socialka a ty přijdeš s takovým blabolem?
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Raději mamku naštvat než přihlížet, jak jí ten rozcapeny frocek kope.
Souhlas. Toto je strašný. Když rodiče nic, měl by zasáhnout Ospod. Nenechat to být, jinak to může dopadnout hodně blbě.
@DeeSocialWorker ve škole většinou propadá, ale teď se drží na 4kach, moc tam nechodí, teď prý minulý týden skoro vůbec a ve škole je drzá a problémova. A ano, jak říkáš, mamka ji omlouvá
A odkdy se takhle chová? Byla nezvladatelná vždycky nebo až s pubertou. Co otec? Dělá, že nic nevidí? Zkoušela jsi se sestrou promluvit, když je v klidu?
@baimoli tak vždycky byla tak trošku nervak, ale byla v pohodě a dalo se s ní mluvit, coz teď se vůbec nedá… Začalo to průšvihy ve škole 2r zpět a pak se začaly střídat období klidu a období průšvihu cca po půl roce. Je jak na horské dráze. Kamarádky střídá jak ponožky a skoro se všemi ve škole se dohadala a nebaví se.
@Monisee
Není zač. Hlavně přemluv mamku. Chápu ji, že to není lehké, ale tohle není sranda.
Přijde mi neuvěřitelné, že to rodiče nijak neřeší, otec se nezastane matky. To je hrozný. Z toho už holčina jen tak nevyroste. Samo se to nenapraví určitě. Smutné.
@Dory22 děkuji. Zítra ještě zavolám na socialku a domluvím se na osobní schuzce a probereme možnosti, jaké jsou…
@Monisee píše:
@LaPaloma a ty jsi kdo? Toto je web na rady a ne na urážky, proto prosím zdrž se komentáře. Já se tu slušně ptám, zda je i jiná možnost než hned socialka a ty přijdeš s takovým blabolem?
Tvoji sestru nikdo zatím nezastavil, trolle. Zeptej se sama sebe, kdo jsi, když jsi se dívala, jak někdo kope do tvojí mámy a nebyla ničeho schopná, srabe.To nebylo k dívání, pokud to je pravda, to bylo k zásahu. Nezvládnete útok dítěte???
Prý HNED SOCIÁLKA - po chlastu, trajdání 14 po flámech za podpory otce - prý HNED sociálka…
![]()
Ale je hezký, že doufáte. Moc hezký. Sluníčkové řešení. Zkusilas sestře domluvit, když kopala do matky? To by určitě pomohlo. Nemusíš přeci HNED volit důrazné řešení.
@Monisee píše:
Ahoj holky, prosím o radu.
Mám 14.ti letou sestru, chodí za školu, krade doma peníze, tahá se s kluky, chodí bez dovolení na zábavy, vyhrožuje přes SMS mamce, že ji oddela, nadává ji do ku… a pí.. A teď ji povalila na zem a skopala a otec vůbec nezasahl, ikdyz mamka volala o pomoc. Prostě šel na pivo, že se do toho plést nebude.. Ba naopak on ji vše dovoluje, co mamka zakáže.
Volala jsem na ústav péče o dítě, tam mě odkázal na socialku, vše jsem vyřídila. Ale mamka nechce. Co teď? Je i jiná cesta než socialka? Nechce se mi čekat, až někomu ublíží..
Tak ji dej pres drzku ne? Jeste par vychovnych ran nikomu neuskodilo
@Monisee píše:
@tasa zkoušeli jsme psychologa, ale ten naznal, že vina je ve výchově ze strany otce. A ten se tomu jen vysmál. Potřebuji, aby se otec choval jako otec a vychovává, trestal a zakazoval, tím by se to možná vše vyřešilo. Ale jak na něj, aby se vzpamatoval?
Obávám se, že Vy tohle nevyřešíte. Situace, jak ji popisujete má kořeny hodně hluboko a hodně daleko do minulosti. Napadají mě příčiny, proč se tak děje a proč se otec chová tak, jak se chová, ale to nic nevyřeší. OSPOD a policajti jsou jenom úředníci, kteří nejsou placeni za pomoc lidem. Zkusil bych se obrátit na nějakou organizaci, která se věnuje prevenci a léčbě drogově závislých, na severní Moravě např. Renarkon. Nemíním polemizovat, jestli Vaše sestra v drogách jede nebo ne, ale je potřeba soustředit se na pomoc mámě, aby jí někdo vysvětlil, jak se v takové extrémní situaci chovat. Protože, i kdyby sestra nefetovala, je to podobně extrémní situace, jako když je doma feťák (a stačí intenzivní marihuana…)
Psycholog by taky mohl pomoct, ale ne tím, že řekne, že za to může otec. To Vy už víte sama. Opět je potřeba směrovat pomoc na Vaši mámu.