Problémy na pracovišti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím, píšu sem anonymně z důvodu strachu že by si to mohl přečíst někdo koho znám osobně a nebo přinejhoršim z práce. Spíše si sem jdu pro radu a jaký názor na tohle máte.Je mi 23 let jsem mužského pohlaví, jsem vyučený jako pomocný kuchař od roku 2017. Pracuji v Domově Důchodců od roku 2017 doteď. Od roku 2015 jsem tam začal brigády a vlastně do roku 2017 jsem se tam vyučil. Takže zaměstnaný na HPP jsem tam 4 roky. Když jsem nastoupil na zkušební dobu tak začli pro mě muka a já nevím jestli je to mobbing nebo bossing. Můj zaměstnavatel je fajn, jsem s ním spokojenej, pracovní prostředí je taky super ale co se týče mejch kolegyň tak to už ne, v kuchyni jsem jedinej mužskej a ostatní jsou 40-50 letý ženský. Přijde mi že je na mě jiný měřítko než na ostatní. Například moje pracovní doba je od 6:00 do 14:30 a když já přijdu do kuchyně v 05:55 tak už na mě vedoucí řve že chodím pozdě a že ostatní přijdou třeba o půl hodiny dřív na to já odpovím ale v pracovní smlouvě je od 6:00 hodin ranních a to že sem přijdou kolegyně o půl hodiny dříve je jen jejich věc a doteď jim to člověk nemůže vysvětlit. Další věc je ta že já se prakticky co přijdu do práce od rána nezastavím, nikdo mi nepomůže protože mám x pracovních úkonů navíc než ostatní takže přestávka je pro mě nereálná, ostatní se v 9:30 odeberou do místnůstky dají si kafe a jsou tam třeba do 11:00 a já se tam honím a nedejbože kdybych je požádal o pomoc to by bylo kyselejch obličejů. Když někdo jinej provede něco třeba něco pokazí tak je to vpořádku ale když se něco nepovede mě například drobnůstka nad kterou se dá mávnout rukou tak je oheň na střeše, například kolegyně napočítá porcovaný máslíčka ke snídani a nebo tatranky na svačinu o 7 špatně a je to vpořádku, ale jakmile mě se stalo že chyběla někde 1 tatranka která se mohla úplně vpohodě a vklidu dodat ze skladu tak sem byl v kanceláři a už mi hrozila vedoucí vytíkacím dopisem řekla mi to ti přijde jeden vytíkací a pak druhej a třetí a letíš. Pak řekla že nemám nárok na přestávku a že mi může napsat takový papír kde mě už nikdy nevemou. V kanceláři když sem tam nastoupil na HPP to bylo tak rok sem byl každou chvíli a hlavně ráno. A to hlavně kvůli úplným prkotinám jaký sem napsal výše. Kolegyně za celý den sedí minimálně 5-6 za den a chodí vyhulovat cigaretky na rampu, já nekouřím takže nevidím důvod sedět ani nemůžu protože dělám defakto jak práci skoro za ně tak i svojí, vařím a musím ještě uklidit 1 velkou paletu se zbožím do skladu zrovinka když mám nejvíc práce ne že se někdo z těch 7 lidí co tam sedí zvedne a uklidí to kdepak. Pak když si před koncem šichty chci sednou a je vše hotový tak všichni sedí a já si konečně mohu sednout taky ale v tom řekne vedoucí hnusnym tonem ona tu není ještě nějaká práce? a podívá se na mě. A přitom není ale ona jde a hledá takový ty nesmyslný který se vůbec dělat nemusí abych nemohl sedět. Berou mě pořád jako učně, já vím že sem oproti nim mladej ale to neznamená že semnou takhle můžou zacházet. Oni mi dokonce řekli že sem mladej tak si tohle ke mě můžou dovolit ale já vím že to tak není, přece jsem taky člověk a mám nějaký svoje práva.
Tak si najdi jiné místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, píšu sem anonymně z důvodu strachu že by si to mohl přečíst někdo koho znám osobně a nebo přinejhoršim z práce. Spíše si sem jdu pro radu a jaký názor na tohle máte.Je mi 23 let jsem mužského pohlaví, jsem vyučený jako pomocný kuchař od roku 2017. Pracuji v Domově Důchodců od roku 2017 doteď. Od roku 2015 jsem tam začal brigády a vlastně do roku 2017 jsem se tam vyučil. Takže zaměstnaný na HPP jsem tam 4 roky. Když jsem nastoupil na zkušební dobu tak začli pro mě muka a já nevím jestli je to mobbing nebo bossing. Můj zaměstnavatel je fajn, jsem s ním spokojenej, pracovní prostředí je taky super ale co se týče mejch kolegyň tak to už ne, v kuchyni jsem jedinej mužskej a ostatní jsou 40-50 letý ženský. Přijde mi že je na mě jiný měřítko než na ostatní. Například moje pracovní doba je od 6:00 do 14:30 a když já přijdu do kuchyně v 05:55 tak už na mě vedoucí řve že chodím pozdě a že ostatní přijdou třeba o půl hodiny dřív na to já odpovím ale v pracovní smlouvě je od 6:00 hodin ranních a to že sem přijdou kolegyně o půl hodiny dříve je jen jejich věc a doteď jim to člověk nemůže vysvětlit. Další věc je ta že já se prakticky co přijdu do práce od rána nezastavím, nikdo mi nepomůže protože mám x pracovních úkonů navíc než ostatní takže přestávka je pro mě nereálná, ostatní se v 9:30 odeberou do místnůstky dají si kafe a jsou tam třeba do 11:00 a já se tam honím a nedejbože kdybych je požádal o pomoc to by bylo kyselejch obličejů. Když někdo jinej provede něco třeba něco pokazí tak je to vpořádku ale když se něco nepovede mě například drobnůstka nad kterou se dá mávnout rukou tak je oheň na střeše, například kolegyně napočítá porcovaný máslíčka ke snídani a nebo tatranky na svačinu o 7 špatně a je to vpořádku, ale jakmile mě se stalo že chyběla někde 1 tatranka která se mohla úplně vpohodě a vklidu dodat ze skladu tak sem byl v kanceláři a už mi hrozila vedoucí vytíkacím dopisem řekla mi to ti přijde jeden vytíkací a pak druhej a třetí a letíš. Pak řekla že nemám nárok na přestávku a že mi může napsat takový papír kde mě už nikdy nevemou. V kanceláři když sem tam nastoupil na HPP to bylo tak rok sem byl každou chvíli a hlavně ráno. A to hlavně kvůli úplným prkotinám jaký sem napsal výše. Kolegyně za celý den sedí minimálně 5-6 za den a chodí vyhulovat cigaretky na rampu, já nekouřím takže nevidím důvod sedět ani nemůžu protože dělám defakto jak práci skoro za ně tak i svojí, vařím a musím ještě uklidit 1 velkou paletu se zbožím do skladu zrovinka když mám nejvíc práce ne že se někdo z těch 7 lidí co tam sedí zvedne a uklidí to kdepak. Pak když si před koncem šichty chci sednou a je vše hotový tak všichni sedí a já si konečně mohu sednout taky ale v tom řekne vedoucí hnusnym tonem ona tu není ještě nějaká práce? a podívá se na mě. A přitom není ale ona jde a hledá takový ty nesmyslný který se vůbec dělat nemusí abych nemohl sedět. Berou mě pořád jako učně, já vím že sem oproti nim mladej ale to neznamená že semnou takhle můžou zacházet. Oni mi dokonce řekli že sem mladej tak si tohle ke mě můžou dovolit ale já vím že to tak není, přece jsem taky člověk a mám nějaký svoje práva.
Blbý krávy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi dobrej, ze tam vydrzis
? Utikej rychle pryč, teď bude nabídek dost! Drz se!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A stojí ti za to dělat zrovna tam? Najdi jinou práci, do kuchyně se teď hledá skoro všude a treba najdeš lepší místo, ne jen s babkama co se po někom chtěj vozit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problémy na pracovišti
Když sem řekl že končím tak mi řekli a myslíš že to bude jinde jiný? ba naopak stejný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Když sem řekl že končím tak mi řekli a myslíš že to bude jinde jiný? ba naopak stejný.
A? Tak snad máš vlastní rozum. Když nastoupíš někam poprvé, už je jako dospělý a ne děcko na brigádu, bude to jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak jasné, že ti neřeknou pravdu, když jim tam děláš vola a delas za ně a neozveš se. Určitě jako mladý člověk hledej i mladší kolektiv!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamoška pracuje jako pomocná síla ve školní kuchyni. Je to zvláštní, vpodstatě den co den od ní poslouchám úplně stejné řeči jako tady od tebe. Musím říct, že prostě nevěřím tomu, že v kuchyni maká jenom jeden člověk a ostatní se jenom flákají. Na řeči, že je to všude stejné, se vykašli, a tu výpověď dej. Ale předtím si šáhni do svědomí, jestli je to opravdu takto. To samé říkám kamošce, no a pořád v tý kuchyni je… tak nevím. Taková kuchyň má svý výhody ve formě jídla domů například,,,takže je potřeba si to „spočítat“, dělat si svoji práci a na baby se vykašlat, pokud je to tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kde to může být horší než tam kde jsem, samozřejmě. První rok sem tam chodil se strachem co zase bude a když sem šel domů tak jsem byl psychicky a fyzicky v pr***i a nemohl sem na to přestat myslet co se v tý práci zase dělo. Teď se to umírnilo ale ten jinej metr a nabalená práce je pořád.
- Citovat
- Upravit
Ale bude…oni tě tím jen straší protože když odejdeš tak by pak musely zvednout zadky a jít makat..nárok na přestávku máš půl hodiny jestli se nemylim,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik píše:
Kamoška pracuje jako pomocná síla ve školní kuchyni. Je to zvláštní, vpodstatě den co den od ní poslouchám úplně stejné řeči jako tady od tebe. Musím říct, že prostě nevěřím tomu, že v kuchyni maká jenom jeden člověk a ostatní se jenom flákají. Na řeči, že je to všude stejné, se vykašli, a tu výpověď dej. Ale předtím si šáhni do svědomí, jestli je to opravdu takto. To samé říkám kamošce, no a pořád v tý kuchyni je… tak nevím. Taková kuchyň má svý výhody ve formě jídla domů například,,,takže je potřeba si to „spočítat“, dělat si svoji práci a na baby se vykašlat, pokud je to tak.
Bohužel, opravdu to tak je. V práci mě drží mimořádný odměny a jídlo. Jsem typ člověka který neumí věci hodit za hlavu ale mrzí ho a dusí to v sobě a pak došlo to do fáze kdy chodím k psycholožce a beru prášky na hlavu.
- Citovat
- Upravit
@Vladusxx píše:
Ale bude…oni tě tím jen straší protože když odejdeš tak by pak musely zvednout zadky a jít makat..nárok na přestávku máš půl hodiny jestli se nemylim,
Ano mám, tak to aspoň stojí v mojí smlouvě. Už sem s tím byl jednou za vedením ale podle mýho názoru nechtějí o šikaně ani slyšet tak to zametly pod koberec že to vlastně ani co sem tady vám popisoval šikana není. Což je pravda s tím že by museli zvednou zadky. Když si vezmu týden dovolený tak mi pak nějaká kolegyně řekne že sem jim prý moc chyběl tak mě to i dojalo ale pak když si to vezme člověk horem a dolem tak sem jim chyběl protože museli makat a nebyl tam kdo by to dělal za ně.
Příspěvek upraven 25.06.21 v 17:57
- Citovat
- Upravit
Toto nahlížení na mladé, že oni nic ještě nedokázali a že mají mít i výrazně nižší platy, je z dob komunismu. To kdo byl starší ten měl úctu, i když nic neuměl. Mladí měli držet hubu a krok. Taky jsem to v práci zažila a už nikdy víc
neřeknu takové to namistrovane chování mladých a že chtějí obří výplatu to se mi taky nelíbí, ale to nebude asi tvůj případ. Stačí jeden mladší kolega věkové k tobě a hned bys měl silnější pozici a konečně i by ses třeba těšil do práce, udělá to fakt hodně. Proto změn práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak buď si prostě tu přestávku vydupej. jakože jdu na přestávku a odejdi z kuchyně.. a sed třeba tu půlhodinu v šatně nebo tak..a nebo chod o půl hodiny dřív domu s tím že si neměl přestávku tak si ji vybírej takhle…jinak teda bych asi dala výpověď…a zkusila to jinde…
Nesmíš si nechat kakat na hlavu… ![]()
Příspěvek upraven 25.06.21 v 18:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, píšu sem anonymně z důvodu strachu že by si to mohl přečíst někdo koho znám osobně a nebo přinejhoršim z práce. Spíše si sem jdu pro radu a jaký názor na tohle máte.
Je mi 23 let jsem mužského pohlaví, jsem vyučený jako pomocný kuchař od roku 2017. Pracuji v Domově Důchodců od roku 2017 doteď. Od roku 2015 jsem tam začal brigády a vlastně do roku 2017 jsem se tam vyučil. Takže zaměstnaný na HPP jsem tam 4 roky. Když jsem nastoupil na zkušební dobu tak začli pro mě muka a já nevím jestli je to mobbing nebo bossing. Můj zaměstnavatel je fajn, jsem s ním spokojenej, pracovní prostředí je taky super ale co se týče mejch kolegyň tak to už ne, v kuchyni jsem jedinej mužskej a ostatní jsou 40-50 letý ženský. Přijde mi že je na mě jiný měřítko než na ostatní. Například moje pracovní doba je od 6:00 do 14:30 a když já přijdu do kuchyně v 05:55 tak už na mě vedoucí řve že chodím pozdě a že ostatní přijdou třeba o půl hodiny dřív na to já odpovím ale v pracovní smlouvě je od 6:00 hodin ranních a to že sem přijdou kolegyně o půl hodiny dříve je jen jejich věc a doteď jim to člověk nemůže vysvětlit. Další věc je ta že já se prakticky co přijdu do práce od rána nezastavím, nikdo mi nepomůže protože mám x pracovních úkonů navíc než ostatní takže přestávka je pro mě nereálná, ostatní se v 9:30 odeberou do místnůstky dají si kafe a jsou tam třeba do 11:00 a já se tam honím a nedejbože kdybych je požádal o pomoc to by bylo kyselejch obličejů. Když někdo jinej provede něco třeba něco pokazí tak je to vpořádku ale když se něco nepovede mě například drobnůstka nad kterou se dá mávnout rukou tak je oheň na střeše, například kolegyně napočítá porcovaný máslíčka ke snídani a nebo tatranky na svačinu o 7 špatně a je to vpořádku, ale jakmile mě se stalo že chyběla někde 1 tatranka která se mohla úplně vpohodě a vklidu dodat ze skladu tak sem byl v kanceláři a už mi hrozila vedoucí vytíkacím dopisem řekla mi to ti přijde jeden vytíkací a pak druhej a třetí a letíš. Pak řekla že nemám nárok na přestávku a že mi může napsat takový papír kde mě už nikdy nevemou. V kanceláři když sem tam nastoupil na HPP to bylo tak rok sem byl každou chvíli a hlavně ráno. A to hlavně kvůli úplným prkotinám jaký sem napsal výše. Kolegyně za celý den sedí minimálně 5-6 za den a chodí vyhulovat cigaretky na rampu, já nekouřím takže nevidím důvod sedět ani nemůžu protože dělám defakto jak práci skoro za ně tak i svojí, vařím a musím ještě uklidit 1 velkou paletu se zbožím do skladu zrovinka když mám nejvíc práce ne že se někdo z těch 7 lidí co tam sedí zvedne a uklidí to kdepak. Pak když si před koncem šichty chci sednou a je vše hotový tak všichni sedí a já si konečně mohu sednout taky ale v tom řekne vedoucí hnusnym tonem ona tu není ještě nějaká práce? a podívá se na mě. A přitom není ale ona jde a hledá takový ty nesmyslný který se vůbec dělat nemusí abych nemohl sedět. Berou mě pořád jako učně, já vím že sem oproti nim mladej ale to neznamená že semnou takhle můžou zacházet. Oni mi dokonce řekli že sem mladej tak si tohle ke mě můžou dovolit ale já vím že to tak není, přece jsem taky člověk a mám nějaký svoje práva.