Jak zaměstnat paní na RD?

Anonymní
24.6.21 11:38

Jak zaměstnat paní na RD?

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem čerstvá OSVČ a potřebovala bych na léto zaměstnat paní, která je na RD, ale jen na 0,25 úvazku, opravdu jen na pár hodin v měsíci. Chci ji ale zaměstnat normálně na pracovní poměr, ne dohodou. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat? Kam všude musím paní nahlásit? A ona musí někde hlásit zaměstnaní, když je na RD? A ještě poslední otázka, když bude její hrubá mzda 3 800Kč, kolik celkem zaplatím za daň a různé odvody?

Předem Vám moc děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36010
24.6.21 11:42

Dej ji dohodu. Zaměstnat ji se ti absolutně nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5556
24.6.21 11:53

Dohoda vás vyjde obě nejvýhodněji. To se jí strhne jen 15% daň a nic jiného nemusíte odvádět. A ty ji nemusíš ani nikam hlásit, jen pak po novým roce pošleš na finančák přiznání ke srážkové dani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
24.6.21 12:15

Dobrý den, pokud bude mít plat do 3.800 Kč. Tak jo dejte na DPP, tam se neplatí daně do výše 10 000 za měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.21 12:45

Když ono jde o to, že paní by chtěla druhé mimčo, tak chce být na smlouvu, aby se ji to počítalo už do těch 270dní potřebných pro mateřskou dovolenou :roll:

• Citovat
  • Upravit
5571
24.6.21 12:54

A kolik by z toho měla mateřské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
24.6.21 12:58
@Anonymní píše:
Když ono jde o to, že paní by chtěla druhé mimčo, tak chce být na smlouvu, aby se ji to počítalo už do těch 270dní potřebných pro mateřskou dovolenou :roll:

Jakože aby, až se jí podaří druhé, mohla žít 28 týdnů z mateřské z 3800 hrubého, jo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36010
24.6.21 12:58
@Anonymní píše:
Když ono jde o to, že paní by chtěla druhé mimčo, tak chce být na smlouvu, aby se ji to počítalo už do těch 270dní potřebných pro mateřskou dovolenou :roll:

Tak z takové částky bude mít mateřskou tak 500 kč za měsíc. Ona je pořád zamestnana u původního zamestnavatele? Můžeš si to hodit do kalkulačky třeba sem https://www.kurzy.cz/…-kalkulacka/ vychází té to jako zamestnavatele cca ještě 1000 kč na odvodech. Na DPP ji jen srazis daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
24.6.21 13:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.21 13:15

Ona pak od září bude mít normální zaměstnání na plný úvazek. Jde jí jen o to, že ty dva měsíce, co bude pracovat u mě, tak aby jí už ty dny běžely… :roll: Poradíte mi někdo tedy prosím, jak mám postupovat? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
5571
24.6.21 13:25
@Anonymní píše:
Ona pak od září bude mít normální zaměstnání na plný úvazek. Jde jí jen o to, že ty dva měsíce, co bude pracovat u mě, tak aby jí už ty dny běžely… :roll: Poradíte mi někdo tedy prosím, jak mám postupovat? Děkuji :)

Tak ať si pořídí o ty 2 měsíce později :mrgreen: Jako skrz to dělat takové harakiri. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5556
24.6.21 13:36
@Anonymní píše:
Ona pak od září bude mít normální zaměstnání na plný úvazek. Jde jí jen o to, že ty dva měsíce, co bude pracovat u mě, tak aby jí už ty dny běžely… :roll: Poradíte mi někdo tedy prosím, jak mám postupovat? Děkuji :)

A to by po těch 2 měsícich dala výpověď a šla jinam? Když si vezmu kolik práce je kolem nahlasovani a odhlasovani zaměstnanců, když tam do teď nikdo nebyl, tak i registrace a jeste ze by brala tak málo..bych si radši tu práci udělala sama nez se s tím vším okolo tak drbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.21 14:00

@terez8 a mohla bych poprosit jaky je tedy postup? Byla by to práce na dobu určitou na 2 měsíce :)

• Citovat
  • Upravit
5571
24.6.21 14:01
@Anonymní píše:
@terez8 a mohla bych poprosit jaky je tedy postup? Byla by to práce na dobu určitou na 2 měsíce :)

a má to cenu na ty 2 měsíce? Rozuměla bych ještě tomu, že za to dostane balík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8517
24.6.21 14:07

Pokud bude mít pracovní poměr, pak ty se musíš přihlásit jako plátce daně ze závislé činnosti na FÚ, zaregistrovat se jako zaměstnavatel na socce a zdravce + Kooperativa k pojištění odpovědnosti. Po přijetí přihlásit paní na socku a zdravku. Paní musí na zdravorní prohlídku. Po každé mzdě posílat přehledy na socku a zdravku. Podepíše prohlášení? Co se týká mezd, je lepší vše přenechat účetní, která už ví, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat