Jak zaměstnat paní na RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dohoda vás vyjde obě nejvýhodněji. To se jí strhne jen 15% daň a nic jiného nemusíte odvádět. A ty ji nemusíš ani nikam hlásit, jen pak po novým roce pošleš na finančák přiznání ke srážkové dani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, pokud bude mít plat do 3.800 Kč. Tak jo dejte na DPP, tam se neplatí daně do výše 10 000 za měsíc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ono jde o to, že paní by chtěla druhé mimčo, tak chce být na smlouvu, aby se ji to počítalo už do těch 270dní potřebných pro mateřskou dovolenou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Když ono jde o to, že paní by chtěla druhé mimčo, tak chce být na smlouvu, aby se ji to počítalo už do těch 270dní potřebných pro mateřskou dovolenou
Jakože aby, až se jí podaří druhé, mohla žít 28 týdnů z mateřské z 3800 hrubého, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Když ono jde o to, že paní by chtěla druhé mimčo, tak chce být na smlouvu, aby se ji to počítalo už do těch 270dní potřebných pro mateřskou dovolenou
Tak z takové částky bude mít mateřskou tak 500 kč za měsíc. Ona je pořád zamestnana u původního zamestnavatele? Můžeš si to hodit do kalkulačky třeba sem https://www.kurzy.cz/…-kalkulacka/ vychází té to jako zamestnavatele cca ještě 1000 kč na odvodech. Na DPP ji jen srazis daň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona pak od září bude mít normální zaměstnání na plný úvazek. Jde jí jen o to, že ty dva měsíce, co bude pracovat u mě, tak aby jí už ty dny běžely…
Poradíte mi někdo tedy prosím, jak mám postupovat? Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ona pak od září bude mít normální zaměstnání na plný úvazek. Jde jí jen o to, že ty dva měsíce, co bude pracovat u mě, tak aby jí už ty dny běžely…Poradíte mi někdo tedy prosím, jak mám postupovat? Děkuji
Tak ať si pořídí o ty 2 měsíce později
Jako skrz to dělat takové harakiri. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ona pak od září bude mít normální zaměstnání na plný úvazek. Jde jí jen o to, že ty dva měsíce, co bude pracovat u mě, tak aby jí už ty dny běžely…Poradíte mi někdo tedy prosím, jak mám postupovat? Děkuji
A to by po těch 2 měsícich dala výpověď a šla jinam? Když si vezmu kolik práce je kolem nahlasovani a odhlasovani zaměstnanců, když tam do teď nikdo nebyl, tak i registrace a jeste ze by brala tak málo..bych si radši tu práci udělala sama nez se s tím vším okolo tak drbat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terez8 a mohla bych poprosit jaky je tedy postup? Byla by to práce na dobu určitou na 2 měsíce ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@terez8 a mohla bych poprosit jaky je tedy postup? Byla by to práce na dobu určitou na 2 měsíce
a má to cenu na ty 2 měsíce? Rozuměla bych ještě tomu, že za to dostane balík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bude mít pracovní poměr, pak ty se musíš přihlásit jako plátce daně ze závislé činnosti na FÚ, zaregistrovat se jako zaměstnavatel na socce a zdravce + Kooperativa k pojištění odpovědnosti. Po přijetí přihlásit paní na socku a zdravku. Paní musí na zdravorní prohlídku. Po každé mzdě posílat přehledy na socku a zdravku. Podepíše prohlášení? Co se týká mezd, je lepší vše přenechat účetní, která už ví, co a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem čerstvá OSVČ a potřebovala bych na léto zaměstnat paní, která je na RD, ale jen na 0,25 úvazku, opravdu jen na pár hodin v měsíci. Chci ji ale zaměstnat normálně na pracovní poměr, ne dohodou. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat? Kam všude musím paní nahlásit? A ona musí někde hlásit zaměstnaní, když je na RD? A ještě poslední otázka, když bude její hrubá mzda 3 800Kč, kolik celkem zaplatím za daň a různé odvody?
Předem Vám moc děkuji za rady