Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky, ![]()
Než napíši svoji prozbu,tak bych Vám chtěla popřát mnoho zdraví,štěstí,lásky do Nového roku 2011. ![]()
Chtěla bych poprosit o radu,už jsem zoufalá
.Mám 11měsíční dceru a už skoro měsíc bojujeme při přebalování.Když ji chci přebalit,když zjistím že je pokakaná tak mi utíká jen ji dám na přebalení na postel.A pak když ji chci dát novou plínku tak to je boj.Už jsem ji zkoušela zabavovat čím se dá a také ji trošičku dám přes prdelku,ale nic.Začně strašně brečet,když ji přebaluji.A někdy to trvá hodinu než ji přebalím,utíká.Nemá zadeček vůbec opruzelí ani pipinku.
Ju,a ještě o kakání.Malá kaká někdy 3krát někdy méně denně a má místo bobíků mazlavé kakání.Nevíte je to normální nebo to něco znamená?
Děkuji moc za odpovědi.Přeji pěkný večer i den.pa Pája ![]()
no to máme doma taky, řev, jak když ho týrám
, no nic nezabírá, takže to chce vydržet, jo a matlabobky mame taky ![]()
U nás to trošičku přešlo až teď, taky už moc plínky nepoužíváme, ale byly naprosto stejný scény u oblíkání. Pomohlo akorát plesknout přes zadek, to sice řval, ale nezdrhal, což bylo pro mě už neúnosný. Teď už zdá se pochopil, že tudy cesta nevede
Takže poradím akorát pevný nervy ![]()
Ad kakání, myslím je to normální. Záleží co den předtím jí. Já to taky nemám denně jak přes kopírák a malý taky
Časem už budeš předem vědět co bude v plíně podle oběda
Hlavně když nebolí bříško.
Ahoj,my máme tohle poslední týden
jakmile ho chci přebalit,tak se otáčí,chce si sedat,mrská se,no hrůza
nejhorší je,když se mrská se špinavou zadnicí ![]()
u nás taky řev jako by jsme ho týrali. Pomáhá jedině postavit třeba k sedačče a dát knížku nebo hračku aby zústal stát a my rychle přebalujeme ve stoje, dá se i když je pokaděnej, chce to jen cvik
pokud chci přebalit vleže (to dělám jedině ráno po spaní) musí mít flašku s mlíkem a nebo v ruce zapnutý videa na mobilu, ale to u nás jde jen vyjímečně ![]()
jinak složení stolice je určitě podle jídla, zkus přidat trošku mrkve do obědů a nebo třeba jablíčka na svačinu aby to trošku ztuhlo ![]()
Stejnej problém. Oblíkání a přebalování je horor! To kakání… Byla bych ráda., že je mazlavý a že ti malá nemá ani průjem ani zácpu!!! Já už viděla v plínách konzistencí a barev…
U nás to bylo to samé, ted je to lepší. Nezbývá, než využít fyzickou převahu a řev ignorovat.
Taky válčíme. Nejhorší moment je při pokládání na přebalovák, to je kolikrát řev, jako kdybych ji čtvrtila. Při samotným přebalování pak pomáhá zabavit čímkoliv, k čemu se jinak nedostane - tuba s krémem, čistá plína, kus perlanu na cupování. Taky se jí líbí, když zpívám, což upřímně nechápu (že by první projevy masochismu?). ![]()
Merett, k tomu přebalování ve stoje - jak to děláš??? V životě nepochopím, jak se dá nainstalovat plína stojícímu děcku.
taky prebaluju vetsinou ve stoje…ted docela pohoda..ale jeden cas taky nechtela…a to jsem koupila natahovaci plinky…delaji aji tescovy treba…ze je natahujes jak kalhotky a je klidek. pri sundavani se lehce roztrhnou ve svu a sou dole.
Taky si nám Kačka hraje na vrtuli. buď jí něco šoupnu do ruky, co ji zabaví nebo prostě plácnu po stehýnku, a´t to mlaskne. A zatím to zabírá.
A jaké plínky to jsou ty natahovací:
Kačeka se mi bohužel při změně plínek nebo ubrousků šíleně osype na lulči.A to do mokvavých vřídků a o rudém nemluvím.
U nás je to úplně to samý.Neustále si tam šahá když je pokakaný,tak má špinavé ruce a ruce si strká pak kolem obličeje,já s ním bojuju takže jsem tak od hovínek
no fakt horor.Když mu chci dát novou plínku tak pořád zvedá prdku a nechce jí.Snažím se mu toho říkat ať mi ukáže kde má očičko,ucho atd.to trošku zabírá.TAk jsem se rozhodla,že prostě od pondělí bude bez plen a budeme konečně nacvičovat nočník,když teda tu plenu nechce. ![]()
A to kakaní máme taky teď mazlavý,když mu dám párkrát rýži tak se to spraví anebo mrkev.
markit…vyrabi je skoro vsechny znacky…pak uz je to jen o cene…mrkni v obchodnaku ![]()
Taky zpívám
, příp. uplatím něčím, co běžně nedostane - mobil, ovladač, apod.
ono se to dá naučit docela rychle, už to zvládá i manžel, zezačátku jsem používala natahovací kalhotky Babylove (má je i tesco, huggies…) ale přijdou mi zbytečně drahé. Jinak je to jednoduchý, postavím ho celem k sedačče, dám mu knížku (hračku, nebo nejlepší je box s ubrousky a on mi je vytahuje a podává
) pak dávám plínku tak že si dřepnu jakoby za něj, na zadečku si přidržím plínu kolenem, protánu mezi nožkama a pak už jen zapnu, mám obě ruce volné když si ji přidržím tím kolenem. Ale zase ve stoje je nebezpečí se ti uteče, koliktár ho naháním po bytě s holou prckou
![]()