Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
dcera má často rýmu a dělá se jí koutek,Dr nám dala vitamíny v sirupu,stali 400kč, jenže jsou jen na 25 dní, jaké vitamíny dávate svým ročním dětem
Ahoj, my dávali kvůli aftům Multi-Sanostol sirup, je od 1 roku ![]()
no a pak že nic neni,já byla v lékárně a pani na mě koukala jak na blbku,s otázkou"a vy si myslíte že má vaše dítě malo vitamínu?" jsem myslela že jí někam pošlu, nakonec mi doporušila nějakej mulťák v kterým nebyli skoro žádné vitamíny a ten jsem si tedy nevzala
Taky davam obcas Martanky sirup. Ne teda kazdy den,ji hodne ovoce zeleniny. Ale zrovna ma taky rymu ;(
Multisanostol je super, kupuji ho dceři pravidelně. Obsahuje i vápník, což je fajn.
http://www.docsimon.cz/…tol-sir-300g
vydrží tak
3 měsíce.
Pikovit.
Pozor na Multi-Vitamol, je hrozně hnusný
Ale dcera je naštěstí statečná ![]()
Zajímalo by mě, jak paní doktorka přišla na to, že vitamíny nějak pomůžou spravit imunitu (v našich výživových podmínkách)… Nic bych dítěti nepřidávala, pokud nemá prokázaný nedostatek a normálně jí. Je to jen tahání peněz z lidí.
Ja sa teda k umelým vitamínom (nielen pre deti, i pre dospelých) staviam dosť skepticky. Sú jednak blbo vstrebateľné, takže z nich telo nemá vlastne žiadny úžitok, a jednak majú niektoré mulťáky nevhodné zloženie - napr. tam je nejakého vitamínu konská dávka, a s tým sa tiež neradno zahrávať.
Takže podľa mňa je lepšie dať dieťaťu za lyžičku kysaného zelí denne, než vitamín s pochybným účinkom…
ivuska.h píše:
Zajímalo by mě, jak paní doktorka přišla na to, že vitamíny nějak pomůžou spravit imunitu (v našich výživových podmínkách)… Nic bych dítěti nepřidávala, pokud nemá prokázaný nedostatek a normálně jí. Je to jen tahání peněz z lidí.
jak už jsem psala,malé se dělá často koutek na rtu,ma to až do hnisu,po braní vitamínů se koutek neobjevil,jinak s toho ovoce co je v dnešní době na trhu,krásné, veliké,chemicky ošetřené a po kousnutí do něho nevíte co vůbec jíte těch vitamínu asi taky moc nezíská,to je lepší asi dát ten sirupek a přečíst si složení
fufiiina píše:ivuska.h píše:jak už jsem psala,malé se dělá často koutek na rtu,ma to až do hnisu,po braní vitamínů se koutek neobjevil,jinak s toho ovoce co je v dnešní době na trhu,krásné, veliké,chemicky ošetřené a po kousnutí do něho nevíte co vůbec jíte těch vitamínu asi taky moc nezíská,to je lepší asi dát ten sirupek a přečíst si složení
Na vitamíny je lepší zelenina, než ovoce
Obojí se dá sehnat ve slušné kvalitě, ale bohužel většinou ne v supermarketech, to je pravda.
ivuska.h píše:fufiiina píše:Na vitamíny je lepší zelenina, než ovoceivuska.h píše:jak už jsem psala,malé se dělá často koutek na rtu,ma to až do hnisu,po braní vitamínů se koutek neobjevil,jinak s toho ovoce co je v dnešní době na trhu,krásné, veliké,chemicky ošetřené a po kousnutí do něho nevíte co vůbec jíte těch vitamínu asi taky moc nezíská,to je lepší asi dát ten sirupek a přečíst si složení
Zajímalo by mě, jak paní doktorka přišla na to, že vitamíny nějak pomůžou spravit imunitu (v našich výživových podmínkách)… Nic bych dítěti nepřidávala, pokud nemá prokázaný nedostatek a normálně jí. Je to jen tahání peněz z lidí.Obojí se dá sehnat ve slušné kvalitě, ale bohužel většinou ne v supermarketech, to je pravda.
Ivusko, já začala dávat vitamíny dceři, když se jí udělal herpes na zádech, na doporučení doktorky. Nedávám jí je pořád, ale jen když má kupříkladu rýmu.
Dcera moc nejí, teď jsem do ní dostala jeden měsíček pomeranče, jablko ohlodá a vyplivne, to stejné s mrkví. Dušenou zeleninu nejí, vytahuje ji z pusy a háže na zem. Stále kojím, snad má tedy vitamíny z MM, snažím se jíst „dobře“ a beru k tomu vitamín C.
Multivitamín je pro mě taková pojistka.
holky a teď mi poraďte co mám dělat. Syn 2 roky je často nemocný za poslední 4 měsíce 5 antibiotika
, před týdnem se vyléčil a už zase kašle. chjooooo. žádnou zeleninu ani ovoce nesní, hned se mu navaluje, nevím proč tedy, jediný co sní je jedno jabko za den. Takže předpokládám, že mu i nějaký vitamíny chybí. Tak přemýšlím nad něčím co posílí imunitu a nad nějakými vitamíny.
Ty já nevím ale není tedy špatná dr? Proč měl tolikrát antibiotika? Antibiotika by měly být až to poslední ne? My měli u bývalé dr(než jsme se přestěhovali) plakát o tom, že rodiče často žádají antibiotika a pak když jsou opravdu potřeba nemusejí už zabrat, protože je pak tělo vůči nim imunní nebo tak něco. Určitě bys lepší vysvětlení než ode mě našla na netu. Mně to příde hodně 5krát za 4měsíce. ![]()