Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, obracím se na vás s prosbou o radu. Můj syn má problémy s kakáním. Tedy, někdy se vykaká normálně na nočník nebo WC, ale v poslední době má často špinavé slípky, ale na nočník pak nic neudělá, jen často říká, že to nejde. pak se nakonec vykaká. ale druhý den je to to samé, opět špinavá kaťata. Bobky má dost tuhé, mohla by to být zácpa? Cpu ho ovocem a zeleninou, jogurtovými nápoji… Mám strach, aby to nebylo třeba psychické. Čekáme druhé mimi, ale nezdá se mi, že by žárlil. Mluví o bráškovi nadšeně.
Náš malej s kakáním nikdy problém neměl - od 2,5 roku, kdy se odplínkoval neměl ani jednu nehodu - letos na jaře (to ještě nevěděl , že čekáme další) měl neštovice a do toho infekci a z antibiotik měl průjem a asi dvakrát se mu stalo, že nestihl - to je pochopitelné jenže od té doby se začal pokakávat ve školce, babičce na procházce , taťkovi na hřišti ..... a to docela často - vůbec nevím čím to je, teď už to asi týden neudělal (naposledy se po… v dětském koutku… museli mu tam dát náhradní oblečení). Doufám , že toto období ho zase přejde......
Takže jsem asi moc neporadila… ale nejste v tom sami
Ahoj, když má jenom špiinavé slipy, nemůže to být jenom tím, že se pořádně neutřel? U nás se nedostatečné utírání taky objevovallo na kalhotkách.
No, to je právě ten problém, špinavé je má jen před tím, když si dojde na nočník, tak je to pak celý den v pohodě.