Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, chtela by se zeptat, zda byste mi nemohly poradit. Moje dcera (pres 3roky) ma panickou hruzu z odebirani krve. Nic jineho ji nevadi, ani ockovani ani ustipnuty zub, ale jakmile si odre ruku a zacne ji tect krev, tak uz je to dost veliky problem a odbery jsou uplne nejhorsi. Poprve to zacalo asi pred pul rokem,mela jit na odbery kvuli nosni mandli. Sly jsme k sestricce, ja ji to vysvetlila, sestra uplne v pohode, ukazovala ji stahovatko s obrazky a jehlu s motylkem a dobre, ale jakmile ji chtela pichnout, tak jst nevidely ten cirkus. Natalka je jeste ke vsemu hrozne silna a ja ji proste neudrzela. Nastesti sestricka byla v pohode a rekla, ze nas nebude trapit, ze ji jen takhle neudrzime a poslala nas na nejakou odbernou centralu, kam rovnou volala a upozornila je na to, ze je to hodne komplikovane. Kdyz jsme tam prijely, tak si sestricky myslely, ze to nebude tak hrozne, ale dopadlo to tak, ze jsem ji mela na kline a dalsi tri sestricky ji drzely a ctvrta odebirala krev. Bylo to pomerne rychle, dokonce i prestavala plakat a prat se a ony povolily ve stisku a Naty se koukla, jak ji krev berou a zacalo to znovu. Nastesti uz bylo nabrano a tak ji jen vytahly jehlu. Ted byla dlouho nemocna a tak ji nase doktorka poslala na krevni testy, upozornovala jsem ji, ze s tim mame velike problemy a tak rekla, ze kdyby to neslo, at ji udelaji jen krevni obraz z prstu. Sly jsme opet k sestricce, ale mela jsem s sebou na pomoc babicku. Ale dopadlo to katastrofalne, sestricka jiz nebyla tak prijemna jako ta prvni a tak nejdriv zkousela brat normalne, jak je jamka u lokte, drzela jsem ji tak, ze jsem myslela, ze ji vykloubim zapesti, ale neslo to, tak ji zacala trapit a brala ji to z vrchu ruky. No co budu povidat, krve bylo vsude silene, ale vzdycky, kdyz chtela neco do zkumavky, tak se Natule cukla a nic neslo. Takze ji nakonec pichla do toho prstu a kdyz chtela nabrat tech par kapek, tak Natalka sevrela ruku a ani samotne sestre se nepovedlo ji ruku otevrit. No nakonec to na krevni obraz stacilo, ale ja uz nedopustim, aby se tohle muselo opakovat. Uz z toho ma vylozene panickou hruzu a to ji umyslne nestresuji dopredu. Ted mi bylo receno, ze na to snad existuji nejaka homeopatika, tak jestli byste mi nemohly poradit. Nebo jestli je nejaky oblbovaci prasek, ktery bych ji mohla dat, aby byla trosku mimo a zbytecne se nestresovala.
Predem diky za cas.
Andrea
Ahojky, a má hrůzu z té jehličky nebo z toho,že jí to bude bolet?
Já se taky odběrů bojím…sice držím, ale žíly se sestřičkám ztrácí před očima…se mě pokaždé zeptají,kde jsem je nechala…
No to ja nevim, normalne se bolesti neboji. Vyrazila si dva predni zuby (v ramci dvou mesicu) a ani nevim kde, protoze proste pri bolesti nebreci, ale vadi ji a to dost krev jako takova. Jakmile se odre a krev netece, je vse ok a jeste z toho ma srandu, ale jakmile tece krev, tak to je slzave udoli. Takze si myslim, ze ma trauma z krve jako takove. Ockovani take zvlada na jednicku, tak to nebude ani jehlou.
tak jedině aby se tam nedívala, ale jak to udělat ti asi neporadím… ![]()
To uz prave ted ani nezabira, ted uz vi, co ji ceka a vi ze to je ta krev. Jen mi nekdo prave rekl, ze se to snad da zmirnit nejakymi homeopatiky pripadne snad jinym praskem, tak jestli nevite jakym
spíš, než do malé cpát nějaké medikamenty, zkusila bych možná psychokinezi, pokud nejsi proti takovým věcem. očividně má nějaký blok a tohle by mohlo pomoct ![]()
jukni třeba sem: http://kineziologie.celistvost.info/
to vypada zajimave a dokonce myslim, ze jsem k nejakemu takovemu chodila i ja jako dite, ale uz si to vybavuji jen matne, ale s tou rukou mi to delal taky. Jen, myslis, ze je to vhodne pro trilete dite?
Měl jsem spolužačku, která omdlévala už jenom při vyslovení slova „krev“. Je možné, že je to fakt psychický problém…
říkala mi jedna paní, že na tom byly i mladší děti, ale ty tam dovedla jejich matka jakoby preventivně bez problému, tak to že se jí zdá přehnaný, ale pokud má dítě nějaký problém, tak by to snad nemělo uškodit. ale našla bych si osobu, na kterou jsou dobrý reference…mezi těmahle lidma je dost šarlatánů a bála bych se, že to může spíš ublížit. takže zjistit někoho dobrýho a zavolat a zeptat se, jak moc to vhodné je nebo není…
držím palec!