Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jsem užívala tak, že jsem nechala rozpustit pod jazykem- dle doporučení laktační poradkyně. Užívala jsem cca 14 dní, pže pak jsem kojit přestala a přešli jsme na UM. Jak dlouho se to může užívat nevím, třeba někdo napíše, nebo se zkus obrátit na nějakpu laktační poradkyni, nebo zkus mrknout do poradny.
Já asi dva týdny,cucala 5 kuliček párkrát za den(asi 3×),ale mě třeba moc nepomohly ![]()
aha
, takze nechat rozpustit anebo cucat? tak to delam spatne, protoze ja je polykam ![]()
POprvý hned po porodu jsem vybrala 2 balení, potom někdy kolem 4 měsíce jendo balení.
Nechala jsem rozpustit pod jazykem 2×denně 5 kuliček.
Nevím jestli zabrali poprvý, protože jsem dělala spoustu dalších věcí pro rozjetí laktace, podruhý mi asi trochu pomohli, když jsem měla mléčnou krizi.
Mě řekla laktační poradkyně přímo rozpustit pod jazykem.
Ať ti to pomůže ![]()
Ahojky,nechat volně rozpustit pod jazykem a 15 minut před i po nic nejíst a nepít. A žádný mentol min hodinu před a po, to všechno brání vstřebávání. Mě teda pomohli vždycky perfektně plus kojící čaj od Hippu (udělala jsem si vždycky celou litrovku studeného a popíjela).
Dávkování by mělo být 2× denně nechat rozpustit 5 kuliček pod jazykem. Četla jsem, že se nemá brát déle než týden, pak má totiž opačný efekt a laktaci zastavuje…
Ahojky, brala jsem teprve když synovi byli 3 měsíce 5× denně 5 kuliček rozpustit na jazyku, (zkoušela jsem i jiné počty dle doporučení, ale již si nepamatuji přesně) 15-30min před a po nic nejíst nepít, a hodinu před a po, nejlépe prý vůbec mentol, kofein, čoko, homeopat doporučoval 4 měsíce a pak teprve vysadit - zabraly mi skvěle spolu s kameny a čaji a masážním olejem od Sallos
zkoušela jsem je vysadit dřív, ale nešlo to, až teprve po těch 4 měsících to bylo ustálené. Nedám na ně dopustit, syn má alergii na BKM, teď mu je 18 měsíců a fůrt kojím ![]()
Pokud Ricinus nezabere do týdne, tak už nezabere a rozhodně bych ho nedoporučovala brát déle. Může totiž vyvolat zcela opačný efekt, a to ztrátu mléka.
V případě, že se efekt nedostaví, tak je vhodné poradit se s homeopatem a vybrat lék dle celkového mentálního a emočního stavu, protože velmi pravděpodobně bude problém v této oblasti, nikoliv v nedostatečné sekreci mléka.
Milá Najo, velice si vážím všech Vašich příspěvků ohledně homeopatik, nemůžu najít všechny diskuse, proto jsem si vybrala bejnovější, na kterou jste reagovala a chtěla bych Vás poprosit o radu, mám 10- ti měsíčního syna a trápí nás 2 problémy, za prvé zoubky, nejdříve jsme užívali chamomillu dle Vašeho popisu obrazu, a dobrý, ale teď už je úplně jiný, hodně brečí, chce se pořád chovat a mazlit, v noci se budí. ale nemá žízeň a ani nemá jednu tvář červenou jako dřív, mám změnit na jiné homeopatikum? Pulsatilla např?
A pak mnohem větší problém, měli jsme zácpu asi před 2 měsíci, od té doby sice tužšší stolička, ale ne úplně tvrdá, i přes to, když to na malého přijde, je úplně v křeči, sevře půlky, aby to nešlo vytlačit, přitom tlačí, takže výsledek je takový, že je rudý, úplně vyděšený, a v plínce trošku nadílky, tohle dělá i když to fakt je normální stolička, má prostě psychický blok a já nevím, co s tím, můžete mi prosím poradit? jsme už opravdu zoufalá, je mi ho srašně líto.
děkuji za radu Irena
Homeopatika se rozpouští v puse. Neměla bys ale nic konzumovat hodinu před ani po užití homeopatik, aby měly správný účinek. Ani žvýkačku. ![]()
ahoj, chtela bych se vas zeptat jak dlouho jste braly tyto homeopatika? Nevim jestli je muzu jist i nekolik mesicu, jestli to neublizi? a jak jste je uzivaly? jestli zapitim anebo rozpustenym pod jazykem ? diky za odpovedi. L.