Jak dlouho jste užívaly Ricinus communis 5CH?

Anonymní
31.1.11 13:25

jak dlouho jste uzivaly ricinus communis 5ch?

ahoj, chtela bych se vas zeptat jak dlouho jste braly tyto homeopatika? Nevim jestli je muzu jist i nekolik mesicu, jestli to neublizi? a jak jste je uzivaly? jestli zapitim anebo rozpustenym pod jazykem ? diky za odpovedi. L.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
362
31.1.11 13:31

Já jsem užívala tak, že jsem nechala rozpustit pod jazykem- dle doporučení laktační poradkyně. Užívala jsem cca 14 dní, pže pak jsem kojit přestala a přešli jsme na UM. Jak dlouho se to může užívat nevím, třeba někdo napíše, nebo se zkus obrátit na nějakpu laktační poradkyni, nebo zkus mrknout do poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
31.1.11 13:31

Já asi dva týdny,cucala 5 kuliček párkrát za den(asi 3×),ale mě třeba moc nepomohly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
31.1.11 13:34

Mě taky moc nepomohly :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.11 13:43

aha :think: , takze nechat rozpustit anebo cucat? tak to delam spatne, protoze ja je polykam :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27265
31.1.11 13:44

POprvý hned po porodu jsem vybrala 2 balení, potom někdy kolem 4 měsíce jendo balení.
Nechala jsem rozpustit pod jazykem 2×denně 5 kuliček.
Nevím jestli zabrali poprvý, protože jsem dělala spoustu dalších věcí pro rozjetí laktace, podruhý mi asi trochu pomohli, když jsem měla mléčnou krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
31.1.11 13:51

Mě řekla laktační poradkyně přímo rozpustit pod jazykem.
Ať ti to pomůže :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
31.1.11 22:29

Ahojky,nechat volně rozpustit pod jazykem a 15 minut před i po nic nejíst a nepít. A žádný mentol min hodinu před a po, to všechno brání vstřebávání. Mě teda pomohli vždycky perfektně plus kojící čaj od Hippu (udělala jsem si vždycky celou litrovku studeného a popíjela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Macicek007
8.3.11 15:25

Dávkování by mělo být 2× denně nechat rozpustit 5 kuliček pod jazykem. Četla jsem, že se nemá brát déle než týden, pak má totiž opačný efekt a laktaci zastavuje…

• Citovat
  • Upravit
5
15.4.11 02:39

Ahojky, brala jsem teprve když synovi byli 3 měsíce 5× denně 5 kuliček rozpustit na jazyku, (zkoušela jsem i jiné počty dle doporučení, ale již si nepamatuji přesně) 15-30min před a po nic nejíst nepít, a hodinu před a po, nejlépe prý vůbec mentol, kofein, čoko, homeopat doporučoval 4 měsíce a pak teprve vysadit - zabraly mi skvěle spolu s kameny a čaji a masážním olejem od Sallos :-) zkoušela jsem je vysadit dřív, ale nešlo to, až teprve po těch 4 měsících to bylo ustálené. Nedám na ně dopustit, syn má alergii na BKM, teď mu je 18 měsíců a fůrt kojím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
15.4.11 13:53

Pokud Ricinus nezabere do týdne, tak už nezabere a rozhodně bych ho nedoporučovala brát déle. Může totiž vyvolat zcela opačný efekt, a to ztrátu mléka.

V případě, že se efekt nedostaví, tak je vhodné poradit se s homeopatem a vybrat lék dle celkového mentálního a emočního stavu, protože velmi pravděpodobně bude problém v této oblasti, nikoliv v nedostatečné sekreci mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.4.11 08:48

Homeopatika

Milá Najo, velice si vážím všech Vašich příspěvků ohledně homeopatik, nemůžu najít všechny diskuse, proto jsem si vybrala bejnovější, na kterou jste reagovala a chtěla bych Vás poprosit o radu, mám 10- ti měsíčního syna a trápí nás 2 problémy, za prvé zoubky, nejdříve jsme užívali chamomillu dle Vašeho popisu obrazu, a dobrý, ale teď už je úplně jiný, hodně brečí, chce se pořád chovat a mazlit, v noci se budí. ale nemá žízeň a ani nemá jednu tvář červenou jako dřív, mám změnit na jiné homeopatikum? Pulsatilla např?
A pak mnohem větší problém, měli jsme zácpu asi před 2 měsíci, od té doby sice tužšší stolička, ale ne úplně tvrdá, i přes to, když to na malého přijde, je úplně v křeči, sevře půlky, aby to nešlo vytlačit, přitom tlačí, takže výsledek je takový, že je rudý, úplně vyděšený, a v plínce trošku nadílky, tohle dělá i když to fakt je normální stolička, má prostě psychický blok a já nevím, co s tím, můžete mi prosím poradit? jsme už opravdu zoufalá, je mi ho srašně líto.
děkuji za radu Irena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.4.11 13:29

Vzykou3ejte kinezioterapii a mělo by být líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.11.11 19:12

oo

jj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.2.14 08:24

užívání homeopatik

Homeopatika se rozpouští v puse. Neměla bys ale nic konzumovat hodinu před ani po užití homeopatik, aby měly správný účinek. Ani žvýkačku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová